URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Arestată în Primărie! Cum "rezolva" funcţionara arestată pentru şpagă datoriile unor proprietari de maşini

Arestată în Primărie! Cum "rezolva" funcţionara arestată pentru şpagă datoriile unor proprietari de maşini ÎN FLAGRANT. Angajată veche a Primăriei, Valerica Benţe (foto) a fost prinsă joia trecută în "piramidă" având asupra sa un plic cu 2.000 lei primiţi ca şpagă. În schimbul lor, femeia a şters restanţe de 4.400 lei acumulate de un orădean pentru o maşină pe care funcţionara a radiat-o din evidenţele fiscale în baza unui contract fictiv de vânzare
Arestată în Primărie! Cum "rezolva" funcţionara arestată pentru şpagă datoriile unor proprietari de maşini O SURPRIZĂ! Angajată în Primărie de la începutul anilor 2000, Valerica Benţe (foto) era considerată un funcţionar sârguincios şi o persoană sociabilă. Arestarea de joia trecută i-a şocat pe toţi colegii. "Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva din partea ei", spune o funcţionară
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când Valerica Benţe a fost înconjurată în faţa propriului birou de poliţiştii sub acoperire, funcţionarele au fost şocate. Femeia încă ţinea în mână dosarul în care mascase plicul cu şpaga, iar colegele priveau stânjenite cum răspundea întrebărilor agenţilor.

Părea calmă, dar nu era. Tocmai fusese prinsă cu 2.000 lei luaţi mită de la un intermediar ca să scape un orădean de impozitul pe maşină. Faptă care ar putea s-o coste între 3 şi 12 ani de puşcărie...

În flagrant

Valerica Benţe, 53 de ani, funcţionară în cadrul Direcţiei Economice a Primărei, nu părea să aibă probleme. Are o familie reuşită, un fiu poliţist de frontieră şi o fiică funcţionară bancară. Locuieşte alături de aceştia şi de soţul său, evaluator imobiliar, într-o casă cu etaj construită în Cartierul Tineretului.

Joia trecută părea pentru ea o zi ca oricare alta. Se prezentase la serviciu, în "piramidă", după o zi liberă în care fusese la Cluj, să participe la festivitatea de absolvire a facultăţii de către prietena fiului său. Ca totdeauna, era binedispusă şi volubilă. Şi-a văzut de treabă, a verificat debite, a răspuns solicitărilor contribuabililor, iar între cei pe care i-a servit s-a numărat inclusiv deputatul Cseke Attila.

Totul a decurs ca în orice altă zi de lucru, până în jurul orei 11 când, întorcându-se de pe holul clădirii în "piramidă", a fost oprită de un tânăr care s-a postat în faţa sa. Poliţist sub acoperire, bărbatul s-a prezentat, apoi i-a cerut să-i arate conţinutul unui dosar în care tocmai ascunsese o şpagă de 2.000 lei. Femeia încasase banii pe hol, ferită de camerele de supraveghere, şi voia să-i pună în geantă.

Cum să scapi de impozite...

Operaţiunea a fost pusă la cale de procurorii Parchetului Bihor şi de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, care au reţinut-o pe funcţionară imediat, pentru 24 de ore. "Benţe Valerica a pretins şi primit suma de 2.000 lei pentru ca, în baza unui contract de vânzare fictiv, să radieze din evidenţele Primăriei maşina deţinută de orădean, care, în acest fel, nu mai plătea taxa auto", explica după acţiune prim-procurorul Vasile Popa.

Funcţionara e suspectată că îşi crease o adevărată reţea prin care îi ajuta pe anumiţi "clienţi" să se sustragă de la plata impozitelor. Metoda era simplă şi eficace. Oamenii declarau că au vândut autoturismul, pe cât posibil în străinătate, ca să li se piardă urma, folosindu-se de acte de vânzare fictive şi antedatate. Apoi, având acces la baza de date şi scuza legală potrivită, femeia ştergea datoriile "istorice", pe mai mulţi ani. 

În acest fel, plătindu-i funcţionarei jumătate din suma datorată Primăriei, evazioniştii scăpau de debitele acumulate, dar şi de sumele pe care le-ar fi plătit pe viitor, putându-şi conduce în continuare bolizii cu cilindree mare şi impozite pe măsură fără niciun fel de problemă. Dacă i-ar fi oprit în trafic, Poliţia i-ar fi întrebat de permisul de conducere, de talon, de asigurarea obligatorie sau rovinietă, dar niciodată de plata impozitelor către bugetul local...

Jumi - juma

Afacerea a ajuns în atenţia procurorilor din două surse. Prima sesizare a venit din partea primarului Ilie Bolojan, care aflase de la un prieten că un angajat al Primăriei ar şterge datoriile rău-platnicilor în schimbul unor comisioane. Că funcţionarul cu pricina era Valerica Benţe a dezvăluit-o, mai apoi, anchetatorilor, chiar intermediarul care îi făcea funcţionarei rost de clienţi, şi care susţinea că a făcut mai multe afaceri de acest gen.

Preţul serviciului era, spunea bărbatul, 50% din valoarea datoriei pe care funcţionara o ştergea din evidenţe, sumă pe care o încasa totdeauna după ce dovedea că s-a ţinut de cuvânt, prezentând "beneficiarului" extrasul contului pe care îl are în evidenţele Direcţiei Finanţe Locale. Fapta e în mod normal greu de dovedit, iar "reaua voinţă" aproape imposibil de probat, deoarece funcţionarii nu au obligaţia să verifice eventualele falsuri prezentate de proprietari pentru ştergerea datoriilor.

Valerica Benţe a fost urmărită însă mai bine de o lună înainte ca anchetatorii să organizeze flagrantul. Apoi, oamenii legii i-au pregătit un adevărat test de integritate: au identificat un orădean care a acumulat din 2009 datorii de 4.400 lei pentru impozitul auto, după care au întocmit un contract de vânzare către un cetăţean austriac, datat tot în 2009. Joi dimineaţă, denunţătorul - intermediarul cu care Benţe mai lucrase - s-a înfăţişat la Primărie la ora 9, prezentându-i funcţionarei datele datornicului.

În capcană

Întâlnirea a avut loc pe holul din faţa "piramidei". Apoi, funcţionara a accesat baza de date, a verificat suma pe care o avea de achitat proprietarul maşinii şi, în jurul orei 11, a şters datoria, în final scoţând şi un extras ce dovedea că acesta nu mai are restanţe la bugetul local.

Funcţionara s-a întâlnit din nou cu intermediarul, care i-a predat un dosar în care se aflau cei 2.000 lei şi apoi a plecat. Valerica Benţe n-a mai ajuns însă la biroul ei, fiind oprită de unul dintre poliţiştii care au urmărit desfăşurarea lucrurilor.

Dusă la Parchet pentru audieri, funcţionara a fost reţinută pentru 24 de ore, iar apoi condusă în Arestul Poliţiei, unde a rămas până vineri, când Tribunalul a arestat-o pentru 29 de zile. Decizia a fost atacată de avocatul femeii, iar recursul s-a judecat, marţi, la Curtea de Apel, când funcţionara a fost eliberată şi a primit interdicţia de a părăsi ţara.

Prindere controversată

Inculpată pentru luare de mită în formă continuată, Valerica Benţe a recunoscut doar parţial faptele care îi sunt imputate, adică doar şpaga cu care a fost prinsă în flagrant. Apărătorul ei, avocatul Răzvan Doseanu, contestă în schimb modul în care s-a desfăşurat ancheta. În primul rând, pentru că orădeanul în numele căruia s-au dat banii nu ştie nimic despre flagrant, identitatea sa fiind luată aleatoriu din baza de date a Primăriei, pentru a fi folosită în scenariul pus la cale de procurori.

În logica avocatului, cum în realitate proprietarul maşinii nu a oferit bani ca să o "ungă" pe funcţionară, şi nici nu are vreo legătură cu ea ori cu intermediarul care i-a folosit numele ca s-o "capcaneze" pe Benţe, nici luarea de mită n-a avut loc propriu-zis. "A fost un scenariu fără corespondenţă cu realitatea, iar CEDO s-a pronunţat în speţe similare stabilind că astfel de proceduri de anchetă nu sunt permise, că autorităţile statului trebuie să aibă un rol neutru şi o atitudine strictă de observator, fără a interveni în mod activ în desfăşurarea unor evenimente", a susţinut avocatul.

Anchetă internă

Dincolo de ancheta penală, cert e că funcţionara a căzut testul de integritate la care a fost supusă, ridicând întrebări atât asupra sistemului de urmărire a taxelor şi impozitelor locale, cât şi asupra motivului pentru care Valerica Benţe avea asemenea preocupări penale. Unii colegi îi pun faptele pe seama datoriilor pe care le are de plătit la bancă şi a bolii soţului, supus unei operaţii complicate.

Contactat de BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan a condamnat categoric fapta funcţionarei, subliniind că aceasta "nu este reprezentativă pentru Primăria Oradea, unde majoritatea funcţionarilor sunt curaţi". "E regretabil şi sper că nu mai avem astfel de cazuri", spune edilul, respingând ipoteza că prin astfel de practici s-ar putea "şterge" şi alt tip de datorii, ca de pildă impozitele pe imobile. Bolojan a cerut totuşi o anchetă internă, "să vedem dacă mai avem astfel de situaţii, câte, şi ce funcţionari le-au implementat".

Între timp, procurorii fac şi ei o verificare similară, iar dacă va fi cazul, spun ei, vor extinde cercetările şi faţă de alte persoane. Oricare ar fi deznodământul, povestea a scos la iveală o problemă extrem de gravă, şi anume că funcţionarii pot face orice, chiar şi să şteargă datoriile unor "băieţi deştepţi". Nu pe gratis, desigur...


OILE NEGRE
Condamnaţii Primăriei

Cazul Valericăi Benţe este cel de-al treilea scandal de corupţie din Primăria Oradea din ultimul deceniu.

În anul 2004, Silviu Chiriac, fostul şef administrativ al Administraţiei Social-Comunitare Oradea, a fost reţinut şi trimis în judecată pentru trafic de influenţă, sub acuzaţia că a cerut şi primit 2.000 de dolari de la o orădeancă pentru a-i rezolva o locuinţă. Funcţionarul a fost găsit vinovat şi condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

În 2006, Nicolae Gherman, consilier la Direcţia Economică, a fost inculpat alături de lichidatorul judiciar Gabriel Sălăjan, tot pentru luare de mită. Iniţial, procurorii l-au acuzat pe Gherman de complicitate, ţinta fiind lichidatorul care, prin intermediul funcţionarului, ar fi pretins şi primit 45.000 lei pentru a atribui activele fostei ferme pomicole de stat Horticola Biharia, aflată în lichidare judiciară, fostei administratoare Floare Petricaş. Banii fuseseră găsiţi sub masa din biroul lichidatorului, în timpul unui flagrant pornit de la denunţul femeii. În 2010, judecătorii l-au achitat definitiv, stabilind că nu există probe clare împotriva lui, şi că singurul vinovat a fost Gherman, funcţionarul fiind condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
SUGESTII
As avea o sugestie pentru DOMNUL PRIMAR. Din ce am observat eu, in piramida mult laudata, sunt doar functionare "cu experienta" ca sa folosesc un cuvant dulce.Fetele tinere, zambitoare si frumoase, sunt pe la etaj, le vad coborand de pe acolo, elegante, surazatoare si suave........ Presupunand ca in principiu au aceeasi pregatire (studii superioare) ca si colegele lor "cu experienta adunata de-a lungul anilor" din piramida, de ce , domnule PRIMAR, nu mai faceti o rotire de cadre, sa mai vedem si noi fete tinere dragute cand mergem la primarie, nu le tineti doar pentru dumneavoastra pe la etaje...
Postat 24 Mai 2013, 18:49 de Anca Grosariu
continuare ADEVARUL DESPRE.........
sigur i-au cerut ceva ilegalitati si au fost refuzati si pusi la punct, sau sunt cei care vor sa ii ia locul...... Sa vedem ce urmeaza. Daca vor fi schimbati sefii din cauza excroacei, inseamna ca cineva asta a urmarit cand a dat-o pe mana procuraturii inainte de a o da afara din institutie, desi stia de mult cu ce se ocupa. Citim de mult in presa ca directorul Miculescu se incapataneaza sa stea in scaun, desi nu este dorit acolo... Sa fie asta oare o miscare menita sa rezolve problema sub pretextul ca i-a fost sef? Nu este corect . Atunci, am putea merge ierarhic pana la PRIMAR....Sa-si dea demisia, daca in ograda lui s-a putut intampla asa ceva fara sa bage de seama in atatia ani......Se lauda cu camerele de filmat.......Ce se intampla atunci la etajele 1 si 2 unde nu sunt camere?
Postat 24 Mai 2013, 18:38 de contribuabil
ADEVARUL DESPRE.........
Se zvoneste prin urbe ca toata mascarada aceasta a fost pusa la cale de catre PRIMARUL BOLOJAN ca sa scape de un director incomod care nu s-a lasat inlocuit in ruptul capului... ca altfel, de ce nu a dat demult afara functionara cu pricina daca avea \\"semnale\\" ca se ocupa cu asa ceva......Putea sa o dea afara discret, cum a facut cu atatia altii despre care avea \\"semnale\\"........Nu este corect sa se strice reputatia tuturor functionarilor din primarie, pentru ca acolo lucreaza si oameni integri care nu si-au dat cinstea pe bani......Am un prieten acolo care este cel mai corect om pe care l-am cunoscut. Deasemenea, il cunosc si pe dl GULER, de multi ani. Este un om corect , care si-a facut dusmani doar pe cei care voiau ilegalitati,am intalnit odata pe cineva iesind din biroul dansului injurand si vorbind urat, tocmai pentru ca i se spusese ca singura solutie de a scapa de popriri este sa-si achite debitele. La omul acesta chiar nu i se poate reprosa comportamentul subalternei prinsa cu spaga.Nu avea cum sa isi dea seama de \\"masinariile\\"spagarei, din moment ce am inteles ca aceasta avea actele in regula la dosar...Cei care \\"urla\\" la comentarii lucruri urate despre el, -CONTINUARE
Postat 24 Mai 2013, 18:16 de contribuabil
rusine
DNA si DGA pe sefii acestei functionare respectiv BELTECHI CRISTIAN si viceprimarul MURESAN OVIDIU cand ii cautati si pe ei. astia sunt fratilor JUPANII SPAGILOR. Sau daca sunt sefi de ei nu va luati?
Postat 23 Mai 2013, 15:48 de coco
pionii lui Bolojan
Doua situatii Mi s-a calculat gresit impozitul si nicio figuranta de la ghiseu n-a putut corecta pana nu a venit seful (seful lor !), numitul guler. Avea un speraclu (un stick usb) cu care a intrat in sistem si a facut modificarea. A doua oara am insotit un prieten care a fost amendat de un gardian local. A facut plangere contraventionala, astfel plata amenzii este suspendata pana se pronunta instanta. Degeaba, nu-si putea plati impozitele inainte de 31 martie fara sa plateasca amenda. A scos certificat de grefa, etc, etc. In final tot guler cu speraclul lui a ,,deschis" sistemul si a TAIAT amenda. Amicul a uitat sa le lase certificatul de grefa. Acum fiecare va intelege ce va vrea/putea. Eu ma intreb daca d-na Bente s-a spovedit complet, ca daca a facut-o....
Postat 23 Mai 2013, 11:00 de .
plangere penala
@alex si @bh - Daca aveti informatii despre Compartimentul Asociatii de Proprietari m-as bucura sa schimbam impresii :) Eu, impreuna cu alti 3 cetateni, am depus deja o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea pt abuz in serviciu contra intereselor persoanelor impotriva unei individe Compartimentul cu pricina...Astept sa vad daca se baga cineva pt scoaterea basma curata sau se va solutia corect.
Postat 23 Mai 2013, 10:32 de Anna
pioni lui Bolojan
este unul din pioni lui Bolojan, voi spuneti ca el nu stia, sunteti fraieri atunci, in ograda lui face pionul ce vrea !!! Bolojan ti se infunda rau, rau, plin de infractori in libertate si justitia se hraneste in xxxxxx, frumos stat de drept avem, felicitari !
Postat 23 Mai 2013, 09:26 de :)
nesimtirea e mare
LA CAT DE MARE E NESIMTIREA NU O SA II VEZI CA ISI DAU EI DEMISIA E CASCAVALUL PREA MARE SA PLECE .SEFUL EI TREBUIA SA PLECE IN SECUNDA URMATOARE.......................ACASA ......................SAU DUPA BENTE................LA ....................... P U S C A R I E.
Postat 23 Mai 2013, 09:02 de cetatean
ciudat....
ciudat.... Ni se relateaza ca d-na functionara lua spaga dupa ce smecherea impozitul. A verificat datoriile la ora 9, s-a intalnit la ora 11 sa ia spaga, a dat extrasul de datorii pentru a dovedi ca a rezolvat problema, si la intrarea in birou un domn sub acoperire I-a cerut sa arate ce are in dosar. CARE DOSAR ? ca dosarul se depune la piramida cand soliciti radierea, deci daca dosarul s-a depus la ora 9 nu avea cum sa fie la ea la ora 11. DECI ????? cineva ne crede foarte prosti si ne toarna gogosi. Au saltat-o, au convins-o sa \\"toarne tot\\" dupa care pentru \\"buna colaborare\\" au cusut un scenariu ca sa poata femeia sa scape cu obrazul fin. PACAT ! pacat ca ne credeti prosti iar rezultatul o sa-l vedeti dupa, cand urmeaza sa fie disponibilizati toti cei care au fost turnati si pictati (pe drept sau de nevoie) sau probabil ca vor fi fortati sa-si dea demisia. Pe motiv ca \\"daca nu....veti avea problem\\". TIPIC.....
Postat 22 Mai 2013, 22:59 de cetatean
finante
Si la finante e la fel. DNA se aude.
Postat 22 Mai 2013, 16:30 de but
Caracatita
Domnul primar se plangea de putinii bani care intra la primarie, din taxe si impozite. Pai cum sa intre daca subordonatii dumnealui au devenit vajnici vamesi. Oare de cate milioane de euro este vorba. Cate persoane sunt implicate. De cati ani. Sa fie vorba numai de plata taxelor legate de autoturisme. Oare de plata impozitelor pe locuinte sau de plata taxelor legate de obtinerea autorizatiei de constructie, de plata impozitului pe terenuri, oare inspectorii care verifica si gasesc nereguli cum cad la invoiala cu cei vinovati ?. Daca a iesit la iveala spagareala inseamna ca a ajuns la un asa nivel de mare incat nu se mai fereau. Iata domnule primar Bolojan cateva modalitati de a diminua valoarea veniturilor primariei. Pentru toate acestea dumneavoastra sunteti cel mai vinovat, dumneavoastra ati organizat si girat echipa pe care o conduceti acum. Va dau ajutor si va fac o sugestie: concediati 40% din angajatii primariei si o sa aveti mai multe realizari si mai bune. Daca nu stiti cum va ajut eu. Indiferent cum este organizata caracatita din primarie si pana la ce nivel duce ea trebuie distrusa de la radacina. Succes.
Postat 22 Mai 2013, 16:28 de petru
Rusine sa va fie
Oricare sulica ajuns temporar intr-o functie la stat se crede un semizeu cu multe drepturi si fara obligatii. Isi bate joc de cetatenii cinstiti, isi face propriile "legi", este arogant,corupt,puturos. In aceasta categorie intra si multi din primarie inclusiv sefi.
Postat 22 Mai 2013, 14:50 de Muritor de rand
@ALEX
Excelenta observatia despre cei de la ,,indrumare si control" al asociatiilor de proprietari ! Ce indrumare si mai ales ce ,,control" ?! O taie casiera si/sau presedintele cu incasarile pe doi ani... cine a ,,controlat" si cum/in fata cui a raspuns ,,controlorul" ?! E asa cum zici, ,,sunt cativa functionari corupti, primarul nu sesizeaza Parchetul". Oare de ce nu sesizeaza ?! Oare e primar DOAR pt. a se da cu masina si a-si atarna tinichele in piept ? De raspundere nu se pune problema ?
Postat 22 Mai 2013, 13:44 de bh
NU UITATI SI DE ALTII
SA VERIFICE TOT ACOLO CA SIGUR SE GASESC ..................DAR POATE AU OBTINUT DE LA BENTE CE TREBUIA SI MERG LA SIGUR ANCHETATTORIII........................NU UITATI DE LABRAU CHIAR DACA A PLECAT PRIN DEMISIE POATE FI ANCHETATA...............
Postat 22 Mai 2013, 13:25 de NICUSOR
@ORADEAN
Ok, Guler e spagar ! Probabil ca e asa, dar e cel mult un biet pion, un ,,colector" ! Uite cum functioneaza ,,piramida", pe principiul subordonarii ierarhice : sef birou Guler > dir.adl. Miculescu > dir. Florea >primar Ilie Bolojan >.... Care dna, cu penalii la guvernare, crezi ca va merge pe fir pana la cap(at) ?!
Postat 22 Mai 2013, 13:14 de bh
Circ de doi bani
Daca insusi primarul recunoaste ca "majoritatea funcţionarilor [din Primaria Oradea] sunt curaţi" inseamna ca functionara Valerica Bente nu e un caz izolat de coruptie si ca mai sunt functionari corupti de care primarul stie sau banuieste. De ce nu-s pe mana Justitiei, pentru ca dau partea leului cui se cuvine?! Desi e flagrant ca in Compartimentul de Indrumare si Control Asociatii de Proprietari sunt cativa functionari corupti, primarul nu sesizeaza Parchetul. Cu o floare, nu se face primavara! Doar circ ieftin!
Postat 22 Mai 2013, 13:08 de Alex
SPAGARUL GULERRRRR
FELICITARI DOAMNA BENTE ATI DAT IN VILEAG SI PE CEILALTI SI ASA ATI SCAPAT ........................ ORICUM ATI PIERDUT LOCUL DE MUNCA SI NU VA MAI INTORCEATI INTRE EI ............... SPAGARUL NUMARUL 1 GULERRRRRRRRR DGA FACETI CEVA .....................
Postat 22 Mai 2013, 13:04 de ORADEAN
si citi mai sint
poate sesizeaza dna si cum a ramas masina bh75der proprietara cunoscuta proxeneta simona derecichei cu impozite neplatite de ani de zile .
Postat 22 Mai 2013, 12:53 de georgiana bulz
.
Fara corupti in functiile publice! O luat mita pentru a scapa pe baietii destepti, care nu contribuie la bunul mers ca restul cetatenilor, sa mearga la puscarie indiferent de persoana. Da nimeni nu vrea sa mearga acolo la racoare dar daca nu ai integritate da-ti demisia si angajeazate maturator de strada. Adica cum daca am bani detin mai multe drepturi?
Postat 22 Mai 2013, 12:41 de doggy_c
Primaria este a oradenilor nu a coruptilor din primarie
Si pe cei care fura bani grei de la cetatenii cinstiti calculand ilegal impozite pe terenuri cine si cand ii va pedepsi ???? Faptul ca se acopera cu o HCL total ilegala, care incalca flagrant legile statului roman printre care Codul Fiscal si H.G. nu inseamna ca vor scapa nepedepsiti mai devreme sau mai tarziu. Daca nu-i va pedepsi justitia sau Curtea de Conturi risca sa fie pedepsiti de catre oradeni, pedeapsa putand fi mult mai grava.
Postat 22 Mai 2013, 12:06 de Oradean
Cata dreptate aveam ! Postare din 17 mai a.c.
99% dintre noi habar nu avrm cum si ce usor ii faci (termenul de specialitate este ,,organiza") cuiva un flagrant ! Aici dl procuror dna ciprian man &co ne-ar putea lumina, domnia sa avand la activ in panoplie cateva ,,trofee".
Postat 22 Mai 2013, 10:29 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON