URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2012, 11:48

Ajuns ministrul Educaţiei, Mang, sub lupa presei centrale: E acuzat că a plagiat în articole ştiinţifice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România Liberă publică în ediţia online un articol referitor la acuzele de plagiat care i se aduc bihoreanului Ioan Mang, noul ministru al Educaţiei, pornind de la referirile la plagiat făcute, luni, de parlamentarul Doiniţa Chircu în timpul audierilor lui Mang în faţa camerelor de specialitate ale Parlamentului.

"Dacă voi fi acuzat, mă retrag"

Chircu a adus în discuţie unele acuze de plagiat care i se aduc lui Mang, profesor universitar la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii din Oradea. "Există suspiciuni că unele dintre articolele dumneavoastră ştiinţifice conţin elemente de plagiat. Dacă se va dovedi că sunt reale aceste suspiciuni, ce veţi face domnule ministru?", l-a întrebat Chircu.

Politicianul a răspuns tranşant: "În momentul în care voi fi acuzat de plagiat, fiţi convinsă că mă retrag din orice funcţie", a precizat Mang, după ce a subliniat faptul că speră ca deputata PDL să aibă un singur scop cu această întrebare, acela de a fi cât mai acră cu un reprezentant al Uniunii Social-Liberale.

Fără precizarea sursei

Publicaţia România Liberă publică, însă, fragmente din două articole ale ministrului Educaţiei care au mai multe elemente comune cu alte lucrări publicate cu ani înainte.

"În contextul acestor suspiciuni, România Liberă a aflat că există într-adevăr o lucrare ştiinţifică numită (în limba engleză) "VHDL implementation of an error detection and correction module based on Hamming code" publicată de către Ioan Mang împreună cu Erica Mang şi cu Constantin Popescu în publicaţia "Journal of Computer Science and Control System" - o revistă ştiinţifică a Universităţii din Oradea - în numărul din 2 octombrie 2011", notează publicaţia.

Porivit aceleiaşi surse, lucrarea are doar trei pagini şi jumătate, dar conţine mai multe pasaje (spre exemplu există o bucată integrală de trei sferturi de pagină), fraze şi grafice care sunt luate dintr-un articol ştiinţific mult mai vechi, apărut la 1 septembrie 2004. Este vorba de "Single Error Correction and Double Error Detection", scris de Simon Tam.

"De asemenea, se regăsesc două planşe reproduse integral din lucrarea lui Simon Tam, din care doar în cazul uneia e precizată sursa. Cutuma în acest domeniu impune ca atunci când reproduci integral un desen/tabel, etc trebuie să menţionezi explicit sursa sau să precizezi faptul că ai permisiunea autorului", mai scriu jurnaliştii de la România Liberă.

Aceştia precizează că "deşi există numeroase propoziţii şi fraze identice, doar atunci când Ioan Mang oferă explicaţii în cazul reproducerii unei matrici mai există o trimitere clară la lucrarea lui Simon Tam, care este trecută şi la capitolul "reference" (referinţe)".

Ministru în "documentare"

Publicaţia a descoperit şi un alt articol de-al ministrului Educaţiei care ar avea probleme. Este vorba despre "Reconfigurable computing - a new paradigm", apărută în Journal of Computer Science and Control Systems", în 2009. Lucrarea a fost scrisă de ministrul Educaţiei alături de soţie, Erica Mang, şi Constantin Popescu-Rotoiu.

"La punctul B al lucrării, Mang descrie o serie de şapte aplicaţii. Patru dintre acestea sunt copiate, cuvânt cu cuvânt - fără menţionarea sursei - dintr-o lucrare mai veche scrisă de Thomas Wollinger, Jorge Guajardo, Christog Paar numită "Security on FPGAs: State of the Art Implementations and Attacks" şi apărută în 2004", dezvăluie publicaţia.

Potrivit Legii Educaţiei, "se interzice ocuparea posturilor didactice şi de cercetare de către persoane dovedite că au plagiat. Se anulează automat concursul pentru un post didactic ocupat, indiferent când, de către o persoană dovedită că a plagiat".

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară consideră că "indicarea unei lucrări în bibliografia generală a lucrării nu este o autorizare a preluării informaţiei din lucrare. Dacă preluarea este neautorizată în mod explicit, nu este delimitată în mod lipsit de echivoc şi nu este pusă în relaţie cu lucrarea de provenienţă, atunci plagiatul este prezent iar opera rezultată este una plagiată".

Contactat de ziariştii de la România Liberă, Ioan Mang le-a declarat că "în cazul său nu poate fi vorba de plagiat, dar se va documenta şi ne va oferi un răspuns zilele următoare".

Vezi aici pasajele din articolele publicate de Ioan Mang suspectate de plagiat!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
43 Comentarii
Mang&Co
Inca din timpul faTREEcultatii cand studiam \"cursurile lui Mang&Co\", stiam ca sunt copiate. Cei doi - Erica si Ioan Mang nu stateau la lumanare sa isi roada ochii in cercetare si inventica dupa orele de program sau dupa orele de politica. Nu este insa singura aberatie din UOradea. Multi fac insa la fel. Cursurile sunt OK, desi nu folosesc nimanui. Ce e trist e ca indivizii acestia Erica si Ioan nu au proiectat probabil in viata lor un circuit pe care sa il aiba in palma si sa il foloseasca la ceva anume. Totul e pura teorie copiata dupa altii. Asa, cu totii putem fi profesori universitari. Confirm ca Mang nu venea la curs. Sotia lui e simpatica, dar nici ea nu venea tot timpul la curs, plus ca atunci cand venea, proiecta cartea copiata si citea la greu. Scrieti baieti! Cam asa se preda cursul cu pricina la UOradea! Mari inventii, inventatori! La mai mare!
Postat 09 Mai 2012, 16:31 de Un fost student
?
Ministrii educatiei propusi de USL vin de la facultati de fasssss din tara asta (Dimitrie Cantemir, UO), cam astia sunt oamenii pe care ii au in partid.... !
Postat 09 Mai 2012, 12:56 de aaaa
Un newica-nimeni !
De ce-l blamati ?! A facut si el ce au facut 99% dintre ,,profii'' de la sorbonica ! A ..redescoperit/reinventat'' ! Ce voiati, cand s-a nascut ,,ministrul'' se descoperise si roata si mersul pe jos...Ce sa mai descopere prapaditul, mersul in maini ?!
Postat 09 Mai 2012, 12:44 de .
@carp al 3-lea
Pt ca se vede că prea multă lume se informează de pe la haznalele propagandistice ale lui felix, turnător şi delapidator de notorietate mondială, trebuie să vă reamintesc cîteva fapte: 1- Funeriu şi-a dat doctoratu cu un laureat al premiului Nobel. 2- A obţinut granturi de cercetare importante, (un fel de burse, pt cine nu ştie) pe barba lui. 3- A introdus un sistem de promovare şi salarizare a profesorilor, bazat pe meritocraţie şi valoare reală, dovedite prin rezultatul muncii de cercetare adică articole publicate în reviste de specialitate recunoscute internaţional. Din păcate, noul ministru mă tem că va netezi calea pentru adevărata restauraţie a nonvalorilor, a plagiatului şi copiatului fără frică, promovat în trecut, dar şi pe viitor de Abramburica & co. Jos ilici@KGB !!!
Postat 09 Mai 2012, 09:03 de petrache
Oradea e in urma
cand vorbesti celor asemeni TIE este logic ca ai nevoie de o scara mai inalta altfel stagnezi , ma mir ca nu si a pierdut INTERESUL totla pentru in.... din Oradea, nu perseveriezi cu magari :))) Oradea e in urma si intelectual si economic.Partea grava este ca ajung si la BUCURESTI taratele :)))) dar vine un CUTREMUR nu degeaba sunt atrasi .
Postat 09 Mai 2012, 08:55 de porcari
replica la articolul cu avizarea lui senatorul PSD Ioan Mang
Senatorul PSD ioan Mang a primit avizul.(hai sanchi ,SICTIR)!:))=)).. S-a vazut si la Tv ca atunci cind a dat mina cu presedintele ROMANIEI domnul Traian Basescu a fost atentionat de catre dinsul pentru cine stie ce motive ,(degetul aratator aratat inseamna multe ,bine ca nu afost degetul mijlociu!):))=))Gestul se cunoste bine si inseamn atentiuonare sa aibe grija ca este cu ochi pe el ,a fost un gest al presedintelui Traian Basescu care nu se uita asa usor ,cine stie ce atentionare aprimit senatorul PSD Ioan Mang si celalalt Marga de la Externe ca zicese la asemanat pe Basescu cu Musolini !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Mai 2012, 08:37 de Romanul Simplu
@adrian
cea mai evidenta dovada este copierea INTEGRALA a unui articol dupa un japonez. Inclusiv bibliografia a copiat-o de la ala.http://ace.ucv.ro/sintes11/Volume2/4%20COMPUTERS%20ENGINEERING/IC10_Mang_Erica_1.pdf de la Correlation Attack to the Block Cipher RC5 and the Simpli ed Variants of RC6, ?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CHMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fciteseerx.ist.psu.edu%2Fviewdoc%2Fdownload%3Fdoi%3D10.1.1.31.2917%26rep%3Drep1%26type%3Dpdf&ei=h0ipT82GCPOK4gT_hbHMCQ&usg=AFQjCNFqjSpnl64zpjr-m6g3K2FgHssXIA
Postat 09 Mai 2012, 08:32 de Sorin
@adrian
Dovezile le poti vedea pe site ul Romania libera. Este cat se poate de evident. Aici nu este vorba doar de faptul ca un profesor a plagiat (din pacate, acest fenomen este destul de extins), este vorba despre faptul ca un ins care a plagiat, este ocupantul unei functii inalte. Revoltator este exemplul dat prin aceasta numire, si anume ca poti promova in cariera profesionala chiar daca nu esti cinstit!
Postat 09 Mai 2012, 08:24 de romania libera
Adevar
Unii vor sa vada adevarul, iar altii vor sa vada minciuna. Acuzatii peste acuzatii, dar DOVEZILE cand le vedem si noi ???
Postat 09 Mai 2012, 08:06 de adrian
e corect ce spui
plagiatorii..... "Nu conteaza ca e un lider de buzunar sau capul unei tari (chiar daca mica asa, cum e ungaria), tot impostor este".
Postat 09 Mai 2012, 02:03 de pt @book
Funeraru
Funeraru nu cred că avea nici diplomă de Bac luată pe bune:))
Postat 08 Mai 2012, 23:49 de Guţă
Plagiat,compilatie, etc
Dacă iei integral un text dintro singură sursă se numeşte plagiat, dacă iei din 2 surse e compilaţie, deja de la 3 în sus e lucrare ştiinţifică.
Postat 08 Mai 2012, 23:47 de Guţă
Epoca ”verde-portocalie”. Ep. Lupii (neplagiatori?) moralişti.
1. Poate că ”România Liberă” şi dna Doiniţa Chircu ne vor prezenta şi cine sunt de fapt ”cercetătorii” dlui Mang, respectiv vor analiza tezele de doctorat şi lucrările ”ştiinţifice” ale acestora. 2. Sunt convins de faptul că dacă în locul dlui Mang ar fi fost unii ca: Arhimede, Eminescu, Nobel, Nicolae Paulescu, Einstein, ”cercetătorii-politruci” ai dlui ministru, le-ar fi găsit şi lor destule ”bube”. Cine or fi păpuşarii acestora? Lucrează (şi) pe la vreo ”Sorbonică”?
Postat 08 Mai 2012, 23:02 de stefan
@dihoreanul
cam de aici i se si trage lui Mang. Ca i-a cam stat in gat olteanului cu 2 doctorate si cu ore pe la 3 universitati toate una si una sa vada ca vine altu si smantaneste laptele. Poi se poate? Sa tinem cont ca e primul candidat caruia i s-au CAUTAT lucrari plagiate (mai bine zis au fost date servite), ca nici ceilalti nu or avea numai contributii originale. Interesat de dat un search pe don primar.
Postat 08 Mai 2012, 21:58 de filip
Bolos o sa-i impace
Oare cum a inghitit Filip numirea 'colegului de partid' Mang, dupa ce primul s-a chinuit 20 de ani ca sa se vada pe un scaun de ministru?
Postat 08 Mai 2012, 21:23 de Dihoreanul
Pretul corect pe edu
Asta arata ca dl. Mang stie si unde sa caute si ce sa caute si de ce cauta. Oricum net mai bine decat mr. Funeriu care ne-a aratat ca nu stie nici sa scrie nici sa citeasca traducerea Mangilor din engleza in romana.
Postat 08 Mai 2012, 21:19 de Carp III
atotstiutorilor
Is curios cati dintre voi (ce ce posteaza comentarii) au si publicat vreodata ceva in viata lor, in afara de compunerile despre Scufita Rosie. Si cu toate astea, toti sinteti destepti. Hop-tzop ati auzit si voi de cuvantul "plagiat" ... facusi un pic de wikipedia sau dictionar online ("Ce inseamna plagiat? Ca vad ca e la moda") si acum toti va bagati in seama. Si asta va spune unul care a publicat in afara multe pe IEEE, ACM, toate cu DOI.
Postat 08 Mai 2012, 21:12 de EU
sdfhdfa
@ ionut cu oamenii astia nu e lumea de acord care is investiti in functii inalte fara nici un drept ..cu asa istoric miinistru educatiei a plagiat lucrari de licenta hai sa fim seriosi JOS MANG!!!!
Postat 08 Mai 2012, 20:46 de ionutza
sa fim seriosi
oameni buni sunteti culmea,toti comentati aici aiurea,de PDL nu v-a convenit ,de USLdeja incepeti sa comentati cand inca ministrii nici nu s-au instalat in functii .....pt ce Dumnezeu a-ti iesit atunci atatia in strada la proteste daca nici cu USL nu sunteti de acord? ......nimeni nu merge la vot ,dar toti stiti comenta de unul si de altul ,cu ce va credeti asa de buni fata de cei pe care ii criticati??????????????
Postat 08 Mai 2012, 20:37 de ionutz
f
sa traiasca selina si contractele ei cu BOLOJAN SA TRAIASCA TOATE FIRMELE CARE IS MANCATE DE SELINA SA TRAIASCA MANG SI MAI ALES CEI DE LA CARE A FURAT LUCRARILE SI SI LE-A INSUSIT HOOOOOOOO LIPITORILOR STATI ACASA!!!! JOS USL!!!
Postat 08 Mai 2012, 20:06 de moon
Se retrage
Noua opoziţie caută acum nod în papură noii puteri.Circ ieftin.
Postat 08 Mai 2012, 20:03 de James Bond
nul
UN PLAGIATOR LA MINISTERU EDUCATIEI BRAVO USL..AVETI OAMENI DE OAMENI COMUNISTI DE COMUNISTI
Postat 08 Mai 2012, 19:57 de jejete
de acord
Nu conteaza ca e un lider de buzunar sau capul unei tari (chiar daca mica asa, cum e ungaria), tot impostor este.
Postat 08 Mai 2012, 19:28 de @book
un zero barat
mang e o nulitate
Postat 08 Mai 2012, 19:24 de un plagiator
altceva
haideti sa fim seriosi!!!!va tot plangeti ca nu a venit la cursuri si la examene de parca vi-ar parea rau!!!!!!!!cred ca toti a-ti plans din cauza asta:))):))):))).....abia a fost desemnat in functie....cu siguranta are mai multe de oferit decat cei de la PDL
Postat 08 Mai 2012, 19:21 de Maria
Rautate
Cum a fost propus, cum au aparut minciunile. La fel si pentru domnul Marga. Multe minciuni in mass media.
Postat 08 Mai 2012, 19:19 de Ionut
ce sa zic ..?!
ce sa zic.../!?!??! s-au trezit pamfletarii sustinuti de fostul guvern cu "nimic sub fund" si acuma arunca si ei cu noroi ca altceva nu stiu! Sa discutam despre ministrul educatiei care nu avea nici bacu(acuma o sa ziceti unii ca l-a dat in strainatate, daca l-a dat in strainatate de ce nu si-a publicat rezultatele?Probabil ar fi scris pe asa zisa diploma "ANALFABET" !! Nici nu are rost sa facem diferenta intre Mang si ministrii educatiei sustinuti si propusi de guvernul PDL ! :))
Postat 08 Mai 2012, 17:43 de roman n Oradea
Mang si profesoratul...
Am fost student al UOradea si l-am avut pe Mang ca profesor. In semestrul cu pricina, l-am vazut fata in fata o singura data, dar nu la curs. La cursuri nu a venit si nici la examen. Era prea ocupat cu politica si afacerile. La UOradea, profesorii isi pun elevii sa traduca si sa publice lucrari pe care le pun sub numele lor si nu a studentilor. Se copiaza extrem de mult si e o mizerie tot mediul universitar. Cu siguranta e la fel si in alte locuri din tara. Nu peste tot, dar e o situatie destul de generalizata. Cat despre capabilitatile si calitatile lui Mang de a fi MINISTRUL EDUCATIEI, nu stiu de ce...dar imi ridica foarte multe semne de intrebare. Pune frate un ministru al educatiei, o persoana care are activitate de cercetare si s-a impus in viata universitara, in invatamant. Mang s-a impus in politica si s-a ajuns cu Keysys facand afaceri cu universitatea. Bravo! Chiar nu aveti alti oameni? Chiar totul e manjit in Romania!?????
Postat 08 Mai 2012, 17:36 de Me
????
cei care infiereaza plagiatul ar trebui sa citeasca mai atent, atat lucrarea cu probleme cat si lucrarea originara invocata. Nu sunt specialist, dar se vede ca lucrurile nu stau cam asa. Lucrarea originara din 2004 este o nota tehnica a unei companii ce comercializeaza dispozitivele respective. Deci anumite lucruri sunt standarde care probabil se folosesc in aceasta forma.
Postat 08 Mai 2012, 17:09 de sorbonel
impostorii
Daca in ungaria pana si presedintele este plagiator (acuma l-au dat afara), ce si-a zis mangu: daca ala a "practicat" asa ceva de ce sa nu incerce si el, care este un lider local de partid. toti impostorii vor sa para mai mult decat ceea ce sunt.
Postat 08 Mai 2012, 17:05 de book
@stv
edu-cer=PDL
Postat 08 Mai 2012, 17:05 de @stv
edu-cer
ciudat... sesizarea a venit la edu-cer, asociatia care a inaintat plangerea catre ziarele centrale, exact in ora in care Mang a fost propus ministru... da multe de banuit.. de ce acum... de ce nu inainte... sau pedeleii au persoane care stau si cauta pe net cum apare un ministru nou...? cate despre plagiatul lui Mang... deja este de ras! cum s aformuleze altfel la materiale si metode? ce schita sa dee daca nu a metodei utilizate???? imi pare rau pentru el.. sincer... si pentru tot scandalul creat de pedelei...
Postat 08 Mai 2012, 16:57 de stv
Alt plagiat grosolan
Am pus pe o alta lucrare a domnului ministru profesor universitar doctor inginer, care se gaseste la http://electroinf.uoradea.ro/reviste%20CSCS/documente/JCSCS_2008/JCSCS_2008_10_MangE_1.pdf Marcat cu roz este plagiatul (copiere identica din articolul 5 citat la bibliografie), iar cu rosu sunt incercuiri sau sublinieri unde sunt greseli tehnice sau de engleza, in putinul pe care l-a facut domul (impreuna cu consoarta). Dupa cum se vede, contributia sa, plina de greseli, o reprezinta asa: un titlu, un pragraf de inceput cu “abstract”, 3 fraze dintre care o greseala caraghioasa (cipher in loc de digit pentru “cifra”) si 3 scheme generice (si ele cu greseli, dar nu le-am mai subliniat).
Postat 08 Mai 2012, 16:49 de Jean
nicicum nu-i bine
Asa ceva mai rar.. mai intai va plangeti ca nu avem ministri la Bucuresti care sa aduca bani in judet.. acuma ca avem le gasim nod in papura.. asa-i romanu\'. nu va lasati influentat domnule ministru! Cei pe care ii veti ajuta (copii, studenti, familiile lor, profesori etc) va vor multumi pentru ceea ce veti face! Mult succes
Postat 08 Mai 2012, 16:27 de George
Multi vorbesc, putini stiu...
Din pacate multi oameni nu stiu ce ar trebui sa contina o lucrare stiintifica. O buna parte o oricarei lucrari contine "Fundamentarea teoretica", adica teoria existenta pe baza careia tu iti formulezi si apoi testezi teoria. Atata timp cat la referintele bibliografice sunt trecute articolele si pasajele citate sunt delimitate nu poate fi vorba de plagiat.
Postat 08 Mai 2012, 15:55 de cinevacuvalva
rusine, mang
plagiatorii politicieni.....pai nu nu tot pt asa ceva a iesit pe usa din spate si presedinintele ungariei ? hotii astia nu fac parnaie ?
Postat 08 Mai 2012, 15:51 de copy-paste
PLAGIATORUL SI PROSTITUATA- de Bihor
LA CE VA ASTEPTATI de la unul care a promovat-o pe UDREA de BIHOR la ITM si pe infractorul de la OPC? PSD Bihor a ajuns la valoarea zero de cand e condus de MANG! E foarte bine ca s-a facut de ras! Cat despre UDREA de Bihor stim de pe "surse" ca Mang o"propteste" din nou, ca Jidvei nu mai prezinta interes pentru aspiratiile damei de consumatie: SA VEDEM, SA VEDEM CE-O SA IASA!!!
Postat 08 Mai 2012, 14:19 de PSD-istii simpli
nasol
Nici nu ma asteptam la altceva! E un om de tot rahatul! Nu-i in stare de nimic altceva!
Postat 08 Mai 2012, 13:05 de andrei
urat foarte urat
CE SA NE BUCURAM...DE OAMENI CA SI MANG SAU PERSONAJUL DE LA CNADR DORIN DEBUCEAN (OMUL CARE A LUAT SPAGA PT CORNEL POPA SI LA INDRUMAREA LUI BENI RUS IAR ACUM A FOST LASAT BALTA DE AMANDOI SA INFUNDE PUSCARIA ) SA SE BUCURE ALTII DE EI NU NOI....GUVERNUL DIN CARE FACE PARTE MAND NE INTOARE IN TIMP CU 12 ANI,MI-E SILA DE MASCARICII ASTEA...ORADEA A AVUT UN MINISTRU CAND A FOST CSEKE...INCLUSIV MULT PREA IUBITUL NOSTRU INCA PRIMA A RECUNOSCUT...
Postat 08 Mai 2012, 12:36 de radu ion
vai de inculti
toate lucrarile contin fragmmente din alte LUCRARI nu isitemul te OBLIGA sa te inspiri si de la alti sa faci ceva deosebit ca MOZAIAC :))) vai de capul PROSTIMI, acum plagiat face oricine luati taote lucrarile si imposibil sa nu gasesti fragmente si capitole identice, IMPOSIBIL, este ca si cand ai acuza un OM ca a bagat alcool in GURA :))) vai de INCULTII si analfabetii care sunt SLUGI la stapan si asculta ORDINUL.Din moment ce s au EMIS suuute de TITLURI cum considerati ca s au facut INDUSTRIE, asta s a cerut asta s a dat.
Postat 08 Mai 2012, 12:36 de extraordinar
Vrajeala
De acum toate neregulile facute in universitate ii vor fi puse in carca chiar daca le-a facut x, y, z le-a facut mang. cainii latra caravana trece.
Postat 08 Mai 2012, 12:25 de Cosmin
....
acum il linsati? in loc sa il sustineti si sa va bucurati ca insfarsit are si bihorul un adevarat ministru.
Postat 08 Mai 2012, 12:23 de George
INTERNETUL, BATĂ-L VINA
Mang asta, pe limba lui piere... Si in urma cu 15, 20 de ani s-a plagiat intr-o veselie. Acum, de cand cu Internetul lui GOOGLE, bagi un text si descoperi autorii. Cum, necum, printre acestia si plagiatorii. Fenomentul e tare cand gasesti plagiatorii plagiatorilor care au plagiat plagiatorii... Eu zic, nenea Mang, sa nu te necajesti. Cu siguranta, cel plagiat de matale a plagiat, la vremea lui un alt plagiator. Cat despre autorul lucrarii originale... Dumnezeul sa-l ierte si sa-l odihneasca. Oare cei care au documentat, au redactat, au publicat si preluat spre publicare articolul cu Mang-plagiatorul, nu au plagiat nicio lucrare de licență sau ceva, ceva?...
Postat 08 Mai 2012, 12:05 de Un cititor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON