URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2013, 11:29

Rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, Doctor Honoris Causa la Oradea (FOTO)

Facultatea de Protecţia Mediului şi-a sărbătorit vineri cele două decenii de existenţă cu un simpozion internaţional pe două teme: "Factorii de risc pentru mediu şi siguranţa alimentelor" şi "Resurse naturale şi dezvoltare durabilă". La manifestare au luat parte invitaţi de la universităţi din Ungaria, Grecia, Slovacia, Spania ori Olanda, dar şi din România.

Pentru a marca momentul festiv, decanul facultăţii, Ioan Chereji, a condus şi o ceremonie de decernare a celui mai înalt titlu academic. Laureatul a fost Ioan-Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, originar din Beiuş. "Este cea mai prestigioasă personalitate din învăţământul superior şi din cercetarea românească contemporană din domeniul silviculturii. Acest statut l-a obţinut prin multă muncă, încununată cu succese cu totul remarcabile", a precizat universitarul Constantin Domuţa, în Laudatio dedicat lui Abrudan.

În replică, rectorul din Braşov a precizat că se simte oarecum stânjenit de titlul primit, întrucât este şi evaluator în cadrul Agenţiei pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, iar în trecut, la o evaluare făcută la Facultatea de Protecţia Mediului, n-a constatat numai lucruri bune.

"Primul contact pe care l-am avut cu Universitatea din Oradea a fost în 2008 şi nu a fost unul prea plăcut. Am evaluat programul de Silvicultură al facultăţii, iar rezultatul nu a ieşit tocmai bine. Probabil că mulţi s-au întrebat atunci: ce are omul acesta cu noi? Mă bucur însă să văd că evaluarea meticuloasă şi obiectivă de atunci a ajutat această instituţie să evolueze", a spus Abrudan în faţa universitarilor orădeni.

La finalul ceremoniei de Doctor Honoris Causa, decanul Ioan Chereji a înmânat şi plachete aniversare colaboratorilor facultăţii de la universităţile străine.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pe banda
Facem H.C. pe bandă rulantă. Nu e normal... dar oare de ce mă mir? Azi, toţi au facultate. Ca să arăţi că nu eşti ca ceilalţi, că poţi mai mult, trebuie să faci două facultăţi. Mai mult: începe "moda" doctoratelor. Toate leprele deja se văd făcând doctorate, deşi sunt abia studenţi în anul 1. Din nou, ca să nu fii la fel că ceilalţi, eşti obligat să faci încă un doctorat, ori si mai bine, un postdoctorat. Si iată, putem continua: încet încet toţi profesorii vor vrea să fie H.C... iar U.O. iată că le îndeplineşte visul. Ar trebui impus un regulament ceva, prin care pe an să se limiteze acordarea acestui titlu la un singur profesor. Altminteri, U.O. devine un liceu, aşa, mai cu pretenţii... sunt multe de spus...
Postat 10 Noiembrie 2013, 08:56 de un observator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON