URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
13 Noiembrie 2023, 16:46

Viitorul hotel Ibis Styles Erbașu construit în Oradea va fi administrat de o mare firmă internațională specializată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotelul care va fi construit pe terenul închiriat de Consiliul Județean Bihor va fi administrat de una dintre cele mai mari companii internaționale specializate în acest domeniu, în baza unui contract tocmai încheiat de viitorul său proprietar, Erbașu Construcții. Cele două companii au deja o experiență cu un important hotel din București, convenind s-o continue atât în privința celui din Oradea, cât și a încă unuia din Capitală.

Noutatea privind administrarea viitorului hotel din Oradea, plasat în zona centrală, cu funcționalități de hub cultural (cu Muzeul Țării Crișurilor și Biblioteca Județeană), dar și sportiv (în apropierea noii Polivalente și a viitorului stadion municipal), a fost anunțată luni, printr-un comunicat de presă privind semnarea acordurilor de management pentru două noi hoteluri cu grupul Accor, specializat în administrarea de hoteluri, care operează în aproximativ 100 de țări și are circa 150.000 angajați.

Unul dintre cele două hoteluri va fi cel din Oradea, care va avea 7 etaje și 120 de camere, după o investiție de 10 milioane de euro asumată de Erbașu Construcții în urma unei licitații organizate de Consiliul Județean Bihor pentru concesionarea pe 25 de ani a terenului de 4.000 mp.

Hotelul, după cum a mai relatat BIHOREANUL, va avea o capacitate de cazare pentru 226 persoane, dintre care 4 pentru persoane cu dizabilități, precum și 14 apartamente. De asemenea, hotelul, care se va numi Ibis Styles Erbas, va avea și un restaurant, un bar, două săli pentru conferințe și o sală de sport.

Lucrările pentru construirea noului hotel vor începe în primul trimestru al anului 2024, iar acesta urmează să își primească primii oaspeți în 2026.

Erbașu Construcții și Accor au convenit, de asemenea, să colaboreze în mod similar și în privința noului Novotel Living Bucharest Băneasa, a cărui construire a început în această toamnă, urmând să aibă 150 de camere și să devină operațional în iunie 2025.

Cele două companii au prelungit și contractul pentru administrarea Ibis Styles Bucharest Erbas, deschis în 2018, noul acord urmând să fie în vigoare până în 2033.

„Cu ajutorul galeriei de branduri iconice ale Accor și cu canalele sale puternice de marketing și distribuție, aducem investițiile noastre în lumina reflectoarelor și le ancorăm pe harta călătorilor internaționali”, a declarat Cristian Erbașu, directorul general al Erbașu Construcții.

Cu o experiență de 33 de ani, compania este una dintre cele mai mari în domeniul construcțiilor în România, având peste 1.000 de proiecte finalizate și o cifră de afaceri de peste 205 milioane de euro în cursul anului trecut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Combinația este de fapt o nouă afacere marca "Bolojan" în parteneriat cu Erbașu.
Grupul Accor va cumpăra de fapt noua construcție, edificată ca hotel pe (atenție) ... teren închiriat. Va prelua totul, ca deplin proprietar, odată cu posibilitatea cumpărării terenului, după ce acesta va fi trecut din domeniul public în domeniul privat al județului ... putând astfel să fie tranzacționat. Pentru o astfel de "inginerie imobiliară" cu titlul de intenție doar, Dragnea și-a deschis drumul către dosarul ulterior, care l-a băgat în pușcărie.
Postat 14 Noiembrie 2023, 09:57 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.571 RON
  • 1 EUR = 4.9678 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON