URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2023, 14:00

Cum va arăta hotelul cu 7 etaje din zona Muzeului Țării Crișurilor din Oradea? Investitorul Erbașu a depus proiectul tehnic (FOTO)

Cum va arăta hotelul cu 7 etaje din zona Muzeului Țării Crișurilor din Oradea? Investitorul Erbașu a depus proiectul tehnic (FOTO) sursa foto Consiliul Judetean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania Construcții Erbașu, care a câștigat prin licitație dreptul de a folosi un teren de aproape 4.000 metri pătrați deținut de Consiliul Județean Bihor în viitorul centru sportiv și cultural al Oradiei, pentru a ridica pe el un hotel cu 7 etaje, a depus proiectul tehnic al construcției. În baza lui, va solicita autorizația de construire, iar lucrările ar urma să pornească la începutul anului viitor.

Depunerea proiectului tehnic a fost înregistrată la CJ Bihor, cu care Construcții Erbașu a încheiat în luna decembrie a anului trecut un contract de constituire a dreptului de superficie, adică de folosință, asupra terenului de 3.981 metri pătrați.

„Compania a finalizat proiectul tehnic, iar în cel mult patru luni trebuie să obțină autorizația de construire. Lucrările propriu-zise vor demara în termen de o lună de la obținerea autorizației, întreaga investiție având o perioadă de finalizare de 2 ani”, a informat, printr-un comunicat, administrația județeană.

Potrivit CJ Bihor, Construcții Erbașu va construi un hotel cu 7 etaje în zona în care se află Muzeul Țării Crișurilor și Biblioteca Județeană, în apropierea căreia a fost construită Sala Polivalentă și urmează a fi construite, de asemenea, viitorul centru cultural județean și noul stadion municipal al Oradiei, motiv pentru care administrația județeană a și considerat oportună edificarea hotelului.

În schimbul dreptului de a folosi timp de 25 de ani terenul din proprietatea județului, compania va achita CJ Bihor o redevență de 746.437 euro, adică 7,5 euro/mp/an.

Erbașu Construcții și-a asumat o investiție de 10 milioane euro, hotelul urmând să ocupe 1.280 mp din cei aproape 4.000 mp. Construcția va avea un regim de înălțime D+P+7E și o capacitate de cazare pentru 226 persoane, în 112 camere, dintre care 4 pentru persoane cu dizabilități și 14 apartamente. Hotelul va avea un restaurant, un bar, două săli pentru conferințe și o sală de sport. În exterior vor fi amenajate spații verzi și 18 locuri de parcare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Inca o mizerie
Au mai fatat astia de la arhitectul sef al orasului o mizerie, noul bloc din Rogerius de pe centura are logiile negre. Sa ai blocul alb cu gri iar logiile negre e durerea mintii dar atata pot astia si firmele de casa! Cine o sa stea in logia neagra vara cand bate soarele, pe logie o sa fie 60 de grade numa bine pentru uscatu prunelor!
Postat 25 August 2023, 21:45 de scortosul
turnul Ffifty shades of grey
Cladirea arata infiorator, ca o puscarie, cu ferestre mici, "colorat" in nuantele de gri, antracit, negru, la fel ca orice lucru aparut in oras in era bolovanului: blocuri, cafenele, statii de tramvai, stalpi de iluminat sau de sustinere a cablurilor pentru tramvaie. In orasul asta nu stii daca intri in hotel sau spital, totul arata la fel.
Postat 25 August 2023, 15:33 de 1x1
Birta si Erbasu
Cam mare prietenie intre astia doi: Birta si Erbasu. Asa de mare pe cat e in defavoarea noastra. Vor ramane cicatrici in tot orasul dupa aceastia. Aici este, din pacate, vorba de coruptie, Birta clar e manjit si asta va iesi la suprafata ca un buboi in curand si toti ne vom intreba "cum de nu am vazut?". Erbasu face ce vrea in oras, lucrari urate, scumpe si fara nici un respect fata de specificul orasului.
Postat 25 August 2023, 11:10 de alexcuce
Cei care au avizat proiectul ...
... ar trebui trimiși la munca de jos, să culeagă gunoaiele de pe marginea străzilor. Vorbesc de edii, arhitecții și urbaniștii municipalității, din comisiile de specialitate. Grotesc, penibil, jignitor ... la adresa unei zone în care există de multă vreme planuri urbanistice generale și zonale, care nu permit astfel de derapaje constructive. Pe Erbașu l-au dat afară bucureștenii cu astfel de mastodonți ce strică peisajul ... dar e loc la "neterminații" din Bihor și Oradea, că doar viniturile liberale sunt de la coada vacii și pot fi ușor cumpărate de mafia antrepenorilor generali care spală banii ușor în provincie.
Postat 25 August 2023, 09:17 de KP
Furt (ne)calificat
Au furat astia culorile lui Kopany...cu ce o sa mai vopseasca blocurile Prima oare?
Postat 24 August 2023, 20:36 de ferfeleaga
Spitalul Municipal
Parca e spitalul Municipal, dar arhitectural se incadreaza ca nuca in perete cu zona respectiva.
Postat 24 August 2023, 19:27 de Petre93
urat, va arata urat !
daca e ca in poze, e un bloc tipic comunist, doar vopsit in alte culori mai vii.
Postat 24 August 2023, 19:21 de unu
groaznic
arata groaznic mai ales pentru zona aceasta.
Postat 24 August 2023, 17:42 de mariok1
Centrala de la Cernavodă
Dacă vrei să renovezi o mansardă, o fațadă sau să pui niște geamuri, prin anumite zone "istorice" trebuie avize pe lângă altele și de la Ministerul Culturii/Cultelor. În schimb, acest hotel arată după fațade, ca și cum ai muta Centrala de la Cernavodă în mijlocul Grigorescu dar scrii pe ea Grădiniță cu panouri solare. Am avea pretenția la ceva mai mult de la arhitectura clădirii. Să vedem dacă refuză Primăria autorizarea și să le-o retrimită la reproiectat. Voi ce credeți că va face Primăria? PS: Era o întrebare retorică.
Postat 24 August 2023, 17:02 de georgemarian
...
18 locuri de parcare pentru 112 camere? Din ele 18 ma gandesc ca macar 4 sunt rezervate pentru persoanele cu dizabilități, daca tot se fac camere pentru ei, ceea ce e totusi frumos. Dar 14 locuri de parcare pentru ditamai hotel cu 7 etaje? Vreti sa sufocati zona cu masini sau nu va așteptați la grad mare de ocupare a hotelului? Tâmpenii peste tâmpenii ...
Postat 24 August 2023, 15:25 de corm16
asa arata ca o
asa arata ca u sula infipta in mijlocul zonei cu cladiri traditionele. O tiganie demna de damboviteni! Pacat ca se strica o zona urbanistica cu o constructie aiurita!
Postat 24 August 2023, 15:18 de scortosul
Oradea merita mai mult!
Oradea si zona respectiva meritau mai mult. Zona va fi pe termen foarte lung "impodobita" cu o constrctie mediocra, anosta. Din moment ce se doreste ca zona respectiva sa devina un fel de pol/areal strategic la nivelul orasului, atunci aceasta merita o constructie pe masura! Da, ok, nu suntem in Dubai, dar nici chiar un design a la Golden Tulip Ana Dome din Cluj...
Postat 24 August 2023, 14:40 de Szaby_Oradea
adaugire
sper ca magaoaia va avea parcare subterana cu atatea locuri cate camere are + locuri extra pentru angajati
Postat 24 August 2023, 14:07 de danzigk
hidos
de ce nu se pastreaza stilul arhitectural al cladirilor din zona?
Postat 24 August 2023, 14:07 de danzigk
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON