URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 07 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
27 Septembrie 2023, 20:28

Un singur ofertant pentru amenajarea a două parcuri din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O singură firmă şi-a depus ofertă pentru amenajarea parcurilor din cartierul Europa şi strada Grigore Moisil din cartierul Nufărul, lucrare care a fost licitată la pachet. Municipalitatea orădeană a avut mai multe tentative de atragere a unui constructor.

La a treia licitaţie...

După cum BIHOREANUL a mai scris, primăria a reuşit să atragă un ofertant abia după ce a organizat cea de-a treia procedură de achiziţie, cu termen limită pe 26 septembrie. La primele două proceduri, din martie şi aprilie 2023, nu s-a prezentat nimeni.

"Pentru că la precedentele licitaţii nu s-a prezentat niciun ofertant, a trebuit să mărim valoarea lucrărilor şi să modificăm o parte din suprafeţele viitoarelor spaţii verzi, pentru a face lucrarea mai atractivă", a explicat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Potrivit acestuia, în urma evaluării ofertei, contractul de lucrări ar putea fi semnat în primăvara anului viitor.

"Lucrările vor avea un termen de execuţie de şapte luni, deci vor trebui închise până la sfârşitul anului viitor", a spus directorul.

Cu locuri de joacă şi teren pentru sport

Potrivit unui comunicat al Primăriei, singura ofertă depusă pentru lucrarea evaluată la 5 milioane lei fără TVA aparţine firmei Construcţii Bihor, care are ca subcontractanţi societăţile Acom Distribuţie, Leuinvest şi Proexco.

Amplasamentul viitoarei grădini publice de la intrarea în cartierul Europa este ocupat în prezent de două spaţii amenajate pentru joacă, 7 terenuri libere de construcţii şi un sens giratoriu.

Conform proiectului, spaţiul va fi mobilat cu spaţiu de joacă pentru copii şi un teren pentru fotbal, baschet, handbal.

Proiectul vizează o suprafaţă totală de 8.432 metri pătraţi, din care 7.420 metri pătraţi zonă verde, 714 metri pătraţi alei, circa 7 metri pătraţi loc de joacă tartan şi 240 metri pătraţi teren de sport.

La rândul său, viitorul parc din strada Grigore Moisil, din cartierul Nufărul, va ocupa un amplasament de 3.230 metri pătraţi, fără construcţii, folosit de riverani ca parcare improvizată.

Parcul va avea spaţiu de joacă pentru copii şi un teren pentru fotbal, baschet, handbal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6029 RON
  • 1 EUR = 4.9681 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON