URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2017, 17:58

Poliţia Locală Oradea a fost desfiinţată şi transformată în direcţie a Primăriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală se mută în Primărie. Consiliul Local Oradea a aprobat joi desfiinţarea Poliţiei Locale ca instituţie de sine stătătoare şi transformarea ei în direcţie a municipalităţii subordonată direct primarului Ilie Bolojan.

Potrivit Hotărârii de Consiliul Local, măsura, cu aplicare din 1 ianuarie 2018, a fost luată "ţinând cont de necesitatea eficientizării cheltuielilor administrative prin comasarea departamentelor care se suprapun şi asigurarea gestionării optime a bazelor de date cât şi reprezentarea legală în raport cu terţii".

Poliţia Locală Oradea, ca direcţie a municipalităţii, va fi condusă tot de Cristian Beltechi, care revine ca director în Primărie după doi ani petrecuţi în afara instituţiei.

Fost director al Administraţiei Imobiliare Oradea, înfiinţată în 2010, Beltechi a părăsit Primăria pentru a prelua conducerea Poliţiei Locale în ianuarie 2016, când AIO s-a comasat cu aparatul municipalităţii. La fel ca atunci, conducerea municipalităţii a invocat necesitatea reducerii cheltuielilor şi eliminării paralelismelor.

Conform noii organigrame, începând cu 1 ianuarie Poliţia Locală va avea 76 de angajaţi, prin desfiinţarea unui post de personal contractual şi a funcţiei de director adjunct, oricum neocupată. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Politia Locala transformata in ....ceata lui Pitigot
Bine,bine,dar mie cine imi mai da un raspuns la sesizarea fprmulara ? Garda de Mediu ? AIO ? Ministerul Mediului ? Comisariatul General al Garzii Nationale de Mediu ? Agentia Nationala a Functionarilor Publici ? Pe d-na Balla(o batranica de 70 de ani) ati amenintat-o cu amenda,pentru un teren privat neangrijit(!! ??),situat undeva la marginea orasului, pentru ca a avut curajul sa actioneze in instanta Administratia Bolojan care i-a afectat proprtietatea cu ocazia proiectului Amenajare valea Pasteur la Oradea. In zona centrala(rambleu CFR Doja-Pasteur) in schimb,se depoziteaza la greu deseuri materiale,pe terenul proprietate publica,fara ca autoritatile enumarate mai sus sa ia vreo atitudine,cu toate ca au fost sesizate.Mai mult,in aceasta zona au fost finalizate(!!!???)lucrarile a patru proiecte finantate din Fonduri Europene,care au fost atat de apreciate si elogiate de presa locala oradeana..... Deci,daca esti contra comenduirii,esti luat in colimatorul Politiei Loccale....mai nou,ceata lui Pitigoi( alias Ilie Bolojan).Lipsa de respect fata de cetateanul oradean este putin spus....Gasca mafoita contra cetateanului onest.
Postat 24 Decembrie 2017, 02:24 de platona
meltenismul
Un abuz mai mare din partea altei institutii nu exista in orasul Oradea. Inafara de rutina zilnica desfasurata ani la rand prin ridicarea masinilor si sanctionarea soferilor, aceasta institutie nu face nimic alceva. Nu a adus nici o imbunatatire traficului rutier, deoarece masinile ridicate desi sunt parcate neregulamentar nu incurca trafiful rutier. Politia locala avand fixate, stabilite deja locurile de unde sa ridice masinile, iar ridicarea zi de zi , an de an a autoturismelor din aceleasi zone, fara a face nimic in a preveni si indrepta lucrurile, arata ca acest serviciu nu isi indeplineste menirea de ordine publica, fiind doar un serviciu abuziv de taxare si vanare a soferilor. In aceasta institutie se simte aerul comunist inca, se simte mediocritatea, parvenismul, clientelismul, incompetenta, se observa ecusonul cu 4 clase terminate a multor angajati, lipsa de respect fata de cetatian, aerul autoritar a celor ce lucreaza intr-o institutie de stat fata de care nu ai parghii de atac.
Postat 23 Decembrie 2017, 10:09 de CITITORUL
?!
Mai in gluma, mai in serios, poate cineva sa aduca doua, trei argumente solide prin care sa ne convinga de utilitatea pt. oradeni a acestei excrescente consumatoare de fonduri? Pt. oradeni, nu pt sefimea din primarie! Intreb cu gandul la afacerea Romprest, pusa la cale de birtinez impreuna cu escrocul ala, Florian Busca zis si Walter. Fara nicio frica de lege au folosit pul*narii de la locala pt. a impune oradenilor contracte cu de-a sila. ,,Noroc" cu instanta de judecata care a hotarat ca nu e legal sa folosesti ,,structuri" (adica un fel de ,,politisti") in interes privat. Concluzia: cine are nevoie de ei, sa-i inchirieze, dar pe banii lui, nu pe ai nostri. Noua nu ne sunt de niciun folos, bancile, parcurile, buzunarele oradenilor oricum sunt devalizate de hoti.
Postat 22 Decembrie 2017, 14:34 de pinonel
@dos
Dos-ule......esti tare. Keep walking, fara tine si inca cativa mascarici de pe aici totul ar fi mai anost, mai "gri". Esti printre cei "unici" in Oradea. Pana la "unic" de Romania mai ai, esti prea "destept". Dar ai potential.
Postat 21 Decembrie 2017, 21:59 de elev
:))
Ce zice in articol, si ce intelege wingoz :)))
Postat 21 Decembrie 2017, 21:09 de hateretards
Bolojan si-a tras politie proprie !?!
Caz unic in Romania ... desfiintarea, prin reorganizare, a Politiei Locale Oradea !?! Ca nu cumva sa scape de sub control, sa execute ordinele intocmai si sa lase strada in favoarea biroului in care nu vir incape prea bine, asa incat sa plece de tot o mare parte din ei pana la vara !?!
Postat 21 Decembrie 2017, 20:05 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON