URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2016, 22:44

Se ascute lupta pentru rectoratul Universităţii din Oradea. Bodog îl atacă aspru pe Bungău, cu câteva ore înainte de reluarea votului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o campanie electorală lipsită de dezbateri şi de atacuri publice de ambele părţi, înainte cu câteva ore de reluarea alegerilor pentru rectoratul Universităţii din Oradea, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog, scoate arsenalul!

Într-o postare făcută miercuri seară pe blogul său personal, text intitulat "Adevărul despre candidatura mea", Bodog a susţinut că rectorul trebuie schimbat, pentru că "declinul Universităţii pare de neoprit". "M-am înscris în cursa pentru funcţia de rector al Universităţii din Oradea deoarece, alături de mulţi alţii dintre dumneavoastră, am considerat că este de datoria noastră să oprim declinul – care pare de neoprit – al universităţii noastre. Cifrele din bilanţurile contabile, evoluţia descendentă a numărului de studenţi, starea jalnică a infrastructurii şi imaginea noastră publică deveniseră insuportabile. Nu cred că e nevoie de alte argumente în favoarea unei schimbări. Singurul lucru de care trebuie să ne fie frică este frica însăşi", a scris universitarul.

Între altele, decanul FMF garantează că nu a negociat cu niciun universitar posturi de conducere şi că, aşa cum în ultimii patru ani a ţinut politica şi partidul din care face parte, PSD, departe de facultate, nu va politiza nici Universitatea.

În ultimele ore de dinaintea votului, Bodog nu şi-a menajat deloc adversarul, punând pe tapet inclusiv recentele percheziţii făcute de procurorii DNA în biroul şi casa lui Bungău. "Actuala conducere a universităţii are probleme privind legalitatea actelor sale şi încearcă să se victimizeze insinuând că aş fi în spatele demersurilor DNA. Este o acuzaţie ridicolă. (…) Din păcate însă, dacă actuala conducere se va menţine în funcţii, asupra universităţii şi a fiecăruia dintre noi vor plana, iarăşi, noi şi noi suspiciuni", a transmis Bodog, neezitând să îl acuze pe Bungău că nu le poate oferi universitarilor mândria de a lucra la Universitate.

În finalul textului, decanul FMF face un apel la universitari să nu se lase "intimidaţi" şi îi îndeamnă să participe la scrutinul de joi, ba chiar să îl contacteze pe e-mail sau telefon dacă au "orce întrebare sau nelămurire" legată de candidatura sa.

Turul 2 al alegerilor pentru rectoratul Universităţii din Oradea se va desfăşura joi, între orele 10 şi 17, la numai două zile distanţă de la primul tur de scrutin, pentru că nici unul dintre cei doi candidaţi nu a reuşit să strângă 50% plus 1 din voturile celor prezenţi.

Miercuri, în ziua pe care au avut-o la dispoziţie pentru a-şi mobiliza alegătorii să vină iar la vot, ambii candidaţi au apelat inclusiv la mesaje postate pe reţeaua de socializare Facebook.

Citiţi şi "Eterna Sorbonică: Campania anti-plagiat declanşată de BIHOREANUL i-a pus în încurcătură pe candidaţii la şefia Universităţii"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
sus stejarii, jos dovlecii!
I-am dat jos masca sudistului de Filip si s-a vazut ca-i un cioroi troglodit, dar macar avea scoala facuta la timp. I-am dat jos masca lui Titi si s-a vazut ca a "baut cerneala" in timpul scolii si s-a apucat de "turnat" ca nu-l duce capul la mai mult. Tot eu sa ii dau masca jos politrucului de pe targa, sa va arat ca reprezinta mediocritatea profesionala si imbuibarea ciocoiasca deghizata in sloganuri socialiste si ca are scoala facuta la apelul de seara? Tot eu, care am fost cu ei in partid si le stiu toate marsaviile, toate potlogariile, toate ciordelile? Tot eu sa va spun ca "armata salvarii" alcatuita din secretarele lui Unchiu' ajunse "profesoare de facut nod la cravata" si militienii sau activistii ajunsi conducatori de "doctorate-similitudine" stau cu sufletul la gura asteptand ca urmasul lui "Mihaela dragostea mea" sa le semneze "amnistia" pe urmatorii patru ani? Ce vreti sa faceti cu viitorul copiilor vostri: Cuplerai teleormanean, Fusherai sindicalizat, Mang-leala cu bifonfai, Ciordeala cu evantai, Scoala de doi-parai? Fiti demni ca Stejarii macar acum, nu va tarati ca vrejul de dovleac cu restul gloatei!
Postat 21 Aprilie 2016, 13:28 de pupinjuristu
Agatha
Agatha, ce bine le stii tu pe toate. Chiar crezi ca dl.Bodog iti rezolva problemele?
Postat 21 Aprilie 2016, 10:50 de beius
DNA
acum mai sustine cineva ca nu Bodog i-a copto??
Postat 21 Aprilie 2016, 10:13 de radu
Rector cercetat de DNA
Daca doriti rector cercetat de DNA votati-l pe Bungau.
Postat 21 Aprilie 2016, 10:02 de Agatha
@TDS TDS
Stimate, vezi ca in "obiectivismul" tau din opiniile naterioare, ai "UITAT" ca de obicei despre scandalul plagiaturii d-lui Mang si fiasco-ul cu cele 9 zile parca ca si ministru apoi o demisie deloc glorioasa de acolo, ai uitat si de camarila sotiei dansului si in ceneral de lipsa parteneriatelor UO-agenti economici. Politizezti si tu si restul excesiv totul, uitand ca in ziua d eazi ai nevoi de 2 lucruri importante: o programa de studiu actualizata si cele mai noi tehnologii in laboratoare pentru cerecetare. Banii se fac din grant-uri. Mai las-o ca macane stimabile.
Postat 21 Aprilie 2016, 09:20 de OradeaCivitas
NO COMMENT
Deci rectific : FILIP = NULITTEA nr. 1 , BOLOS = NULITATEA nr. 2 ! Gestionarul de la Cooperativa Marisel a ajuns cadru universitar ? Si vrem performanta ?
Postat 21 Aprilie 2016, 07:33 de TDS
UO
UO este in declin de la momentul " 0 " ! Nu cred ca Bungau poate fi acuzat de acest declin ! Oricum, cand pe-aici au trecut Petru Filip ( itatea absoluta ) sau Marcel Ioan Bolos ( fostul gestionar al Coop. Marisel ) ce se poate spune ? UO este JOS , JOS de tot
Postat 21 Aprilie 2016, 07:25 de TDS
Bungau e pro PDL
Bungau nu e pro PNL, ci e pro PDL, sau mai degraba pro Basescu, avand aceleasi metehne, ca de exemplu blonda de la Cotroceni (Elena Udrea) = blonda de la universitate (Marcela Prada) ambele apartinand aceleasi minoritati etnice si ambele avand probleme cu DNA-ul.
Postat 21 Aprilie 2016, 00:11 de Renata
sa nu facem ghiveci politic
Dl Bungau are deja un bilant dupa care sa fie judecat ca rector care cere un nou mandat. Este unul slabut, oricum am lua-o. Dl Bodog are si dinsul un bilant ca decan. Este unul mai degraba bunicel, din ce cunosc eu situatia facultatii de medicina. Pe mine nu ma intereseaza ca unul e pro-PNL (daca e adevarat, PNL-ul ar face bine sa gaseasca oameni mai acatarii data viitoare), iar celalalt e pesedist cu carnet de partid sau alte cancan-uri ("brancardier" etc). Strict managerial, dl Bodog are in momentul de fata mai multa indreptatire sa preia conducerea universitatii.
Postat 20 Aprilie 2016, 23:11 de poli
Bihoreanul - 8 septembrie 2014 - Florian Bodog, prins într-un scandal de corupţie cu o firmă elveţiană
„Bodog a beneficiat în 2012 de reclamă electorală plătită, ilegal, la Antena 3 şi în Jurnalul Naţional de o firmă din Elveţia cu interese în sistemul sanitar românesc, dar şi de o excursie de lux făcută pe bani publici împreună cu şefi din Ministerul Sănătăţii şi din Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, în organizarea unei agenţii de turism patronate de una din fiicele lui Dan Voiculescu.”
Postat 20 Aprilie 2016, 23:06 de no_name
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON