URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2016, 14:14

Încălcând regulamentul de publicitate al Primăriei, PNL Bihor şi-a pus prisme electorale în tot oraşul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL are dreptul să încalce regulamentele Primăriei Oradea! Acesta pare a fi mesajul liberalilor bihoreni, care au montat în oraş mai multe prisme cu mesaje politice asumate de PNL, în ciuda faptului că regulamentul de publicitate şi afişaj în municipiul Oradea, votat în septembrie de Consiliul Local Oradea la propunerea conducerii liberale a oraşului, interzice montarea de prisme cu alte mesaje decât cele de informare turistică ori de promovare a unor evenimente publice organizate de sau împreună cu autorităţile locale.

Prismele PNL nu conţin însă mesaje turistice, nici nu anunţă evenimente, ci pur şi simplu fac reclamă liberalilor. Pe ele este scris, pe două laturi, sloganul asumat la nivel naţional de PNL pentru campania electorală ce va începe peste o săptămână, "Îndrăzneşte să crezi în România condusă de oameni cinstiţi", alături de numele premierului Dacian Cioloş, despre care se anunţă că este susţinut de PNL. Pe a treia latură sunt promovate "proiectele PNL", adică "autostradă şi şosele, locuri de muncă bine plătite, campus universitar şi şcoli de meserii, turismul dezvoltat", alături de sloganul "Faptele fac diferenţa" şi sigla PNL.

Astfel de prisme sunt amplasate, încă de marţi, în spaţiul verde din turbogiraţie, în parcarea de lângă Arena Antonio Alexe, la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu cu Decebal şi în sensul giratoriu de pe Calea Aradului.

Să le dea jos!

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a reclamat existenţa acestor prisme într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, la sediul partidului. "Personal, nu mă miră nimic. Pentru domnul Bolojan şi Constituţia poate fi încălcată, cu atât mai mult o Hotărâre de Consiliu Local pe care dânsul a emis-o. Dânsul poate", a spus Mang.

Liderul PSD Bihor a spus că el a fost refuzat de agenţiile de publicitate din oraş când a vrut să comande prisme, tocmai pe motivul că acestea ar încălca regulamentul de publicitate al oraşului, intrat în vigoare din 1 noiembrie. "Ni s-a spus că nu se poate. Aşa cum am vrut să contractăm 10 panouri în staţiile de auzobuz şi ni s-a spus că nu se poate. Agenţiile de publicitate ne-au spus că există acest regulament care interzice, dar se pare că doar pentru unii", a arătat Mang.

Şeful PSD Bihor a mai spus că se aşteaptă ca primarul Ilie Bolojan, care este şi preşedintele PNL Bihor, să ceară demontarea prismelor cu pricina, ilegal amplasate: "Nu contest regulamentul, aşa a fost votat de Consiliul Local. Dar nu este respectat de cei care l-au emis".

Liber... pentru toţi

Viceprimarul liberal Florin Birta nu vede însă o problemă în faptul că PNL şi-a amplasat prisme în oraş pentru că... Primăria a dat voie!

"La organizarea acestor alegeri, Primăria este partener. Astfel, Primăria a hotărât că toţi candidaţii pot să-şi monteze prisme în oraş până la începerea campaniei electorale. Are voie şi PSD să-şi pună, dacă vor să-şi monteze prisme să-şi depună cerere la Primărie", a declarat Birta, miercuri, într-o conferinţă de presă, întrebat de jurnalişti despre reclamele PNL din oraş.

Birta n-a explicat, însă, cum anume a hotărât Primăria că prismele cu mesaj politic nu încalcă regulamentul. Cert este că PNL Bihor a depus cererea luni la Primărie, marţi a primit aprobarea, iar în aceeaşi zi prismele au fost montate în oraş. "În total, PNL va avea 8 prisme. Mai sunt şi alte amplasamente în care orice partid poate să-şi pună prisme", a spus Birta.

Viceprimarul a respins ideea că doar PNL ar fi ştiut de această posibilitate de reclamă. "Cred că cei de la Urbanism au informat toate partidele", a spus edilul.

Câte voci, atâtea texte...

Contactat de BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan a refuzat să răspundă la întrebări pe tema prismelor. "A răspuns domnul Birta, aceasta este abordarea pe care a avut-o executivul Primăriei", s-a rezumat să declare edilul.

De cealaltă parte, însă, şefa Instituţiei Arhitectului-Şef, Adriana Lipoveanu, a susţinut, prin vocea purtătorului de cuvânt al Primăriei Oradea, Anca Grama, că nu a existat nicio decizie scrisă care să permită amplasarea de prisme, cum spunea Birta, ci ar fi de fapt o interpretare a regulamentului. 

"Nu avem dispoziţie de primar sau dispoziţie internă, deoarece în momentul în care au primit cererea de la PNL, şi au luat în discuţie în sensul de a le permite sau nu amplasarea de prisme, Instituţia Arhitectului Şef împreună cu Direcţia Juridică au luat decizia de a interpreta articolul 36 din regulament în sensul că Primăria participă la procesul electoral şi atunci ar putea să permită tuturor partidelor să îşi amplaseze astfel de prisme", a declarat Grama. 

Potrivit acesteia, Primăria a anunţat telefonic PNL, PSD, UDMR, PMP că, dacă doresc, să îşi depună cerere în scris pentru a-şi monta prisme înainte de debutul campaniei electorale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
GHINION
@CHRIS: Dacă mă deranja aplicam opțiunea " Raportează" . Eram doar curios ! În rest cum îți place ție ! Atenție: coțofana poate aduce GHINION !
Postat 04 Noiembrie 2016, 10:45 de TDS
@tds
imi place cum suna. si cotofana suna la fel de bine. care il preferi? daca doar asta te-a deranjat inseamna ca esti de acord cu restul. traiasca PCR-PSD-PUR
Postat 04 Noiembrie 2016, 10:15 de User anonimizat
????
@CHRIS: Îmi explici și mie ce obții scriindu-mi numele? Cei interesați de persoana mea știu oricum, celorlalți nu le pasă...
Postat 04 Noiembrie 2016, 09:11 de TDS
@tds
SARCO, nu ai fost niciodata altceva decat comunist, fost membru PCR, si acum mare indoctrinat PSD. trist, trist, trist.
Postat 03 Noiembrie 2016, 09:49 de User anonimizat
Pacat
tds, e trist ca ai ajuns si tu in halul asta. Pe vremea lui ponta nu a decurs nimic normal! Ia vezi cate contracte cu statul cu tunuri de milioane de euro sunt din perioada aia ;) E trist cum vand unii vitorul copiilor lor pentru o bucata de paine :(
Postat 03 Noiembrie 2016, 00:53 de hateretards
Moderatorule, multumesc ca mi-ai facut seara///
Ma uit in oglinda si sint multumit cind vad ura cu care va privesc si va tratez pe voi astia sorosistii. Tu faci ce se numeste "presstitute". Cum esti cam limitat informeaza-te pe Google ce inseamna. Da, vad ura pe fata mea cind ma privesc in oglinda. Si va vad pe voi care n-aveti constiinta sa va intrebati "Ce-am ajuns sa fac pentru o felie de paine de la Soros?" Exista niste reguli pentru un profesionist: nu se hranesc NICIODATA postacii sorosisti si 2, in calitate de moderator nu raspunzi niciodata cu insulte cuiva chiar daca nu-ti place mesajul. Ar trebui sa stii sa te abtii moderatorule... Dar, cum ar spune Mister Trump, "You're Fired".
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:57 de Aghaurr
RE: Moderatorule, multumesc ca mi-ai facut seara///
Problema ta e că nu stăpâneşti bine noţiunile. Habar nu ai ce e aia insultă. De-aia şi insulţi atât de uşor pe alţii, respectiv te tângui când ţi se cere, decent, doar să fii cuviincios. Până una alta, citeşte regulamentul acestui site şi, dacă nu-ţi convine, găseşte-ţi altul pe care să-ţi etalezi ura.
Postat 02 Noiembrie 2016, 23:49 de Moderator
PUKE
PRUNA SUTEU CUMINTENIA VOICULESCU SANATATE ACHIMESCU DRAGU PALMER GHINEA PASLARU....
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:34 de TDS
CHERECHES CUPSA PANTIS MALAN BIRTA PALLADI FLOREA
@hateretards: In perioada lui Ponta a fost crestere economica, n-au fost mari proteste, lucrurile au curs oarecum normal! Dar de cand cu Julien ( cica...Sorel ), cu Nicusoros, cu Clotilde Marie Brigitte totul a devenit o NEBUNIE !
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:32 de TDS
BOLOJAN BOLOS CIOLOS LIPOVEANU " FALSA ARHITECTA " MARIUS MOS ARINA MOS GABRIELA ARGHIROIU BIRTA MALAN LASCU PANTIS
@hateretards: Sunt in tabara A3...de ani buni ! Am fost in tabara USL mai degraba pe latura PNL ! Dar numitul Ilie Gavril BOLOJAN mi-a tras o SMETIE URATA ! NEASTEPTATA ! Dar mi-a TRAS-O ! Pai atunci prefer de un milion de ori PSD-ul in perioada caruia cat de cat lucrurile au mers ! Perioada Ponta a fost OK. N-o suport pe Adelina, nu ma dau in vant dupa Bodog ( VERIFICATI TOTI UNIVERSITARIII, inclusiv pe BOLOS ! ) dar ceva ceva s-a miscat !
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:23 de TDS
Cum spuneam se sterg comentariile in draci
Poti sa-i insulti pe altii cum te duce mintea redusa daca esti sorosist, dar daca ii tragi un sut undeva lui Soros devii automat un paria. Voi astia de la eBihoreanul cum va priviti dimineata in oglinda? Sau nu va priviti pentru ca nu mergeti la baie?
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:04 de Aghaurr
RE: Cum spuneam se sterg comentariile in draci
Se şterg doar comentariile necuviincioase. Fără atacuri la persoană, fără jigniri, comentează la subiect şi cu decenţă. Ţi-e greu? Aplică-ţi şi ţie faza cu oglinda.
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:06 de Moderator
si tu?
tds, Ai trecut si tu in tabara antena 3? :)))) Debili mintali care sufera de teoria conspiratiei :)
Postat 02 Noiembrie 2016, 21:44 de hateretards
CU REGULAMENTUL PRE REGULAMENT CALCAND....
@hateretards: aparusi si tu, bre? Aghaurr are dreptate !
Postat 02 Noiembrie 2016, 21:32 de TDS
:)))
@graur: Mai lasa naibii antena 3, ca devii si mai redus decat esti :))))
Postat 02 Noiembrie 2016, 20:57 de hateretards
Cei care nu ştiu să scrie se limitează la a citi ce le-au scris alţii.
Cititorul (de contoare, fie şi electorale) Bolojan şi-a găsit de lucru spre deosebire de cititorii de la Compania de Apă şi Termoficare (care cât de curând vor fi concediaţi). Restul guriştilor de la şedinţă au cuvântat relativ liber. (Nici la analiză combinatorie nu stă bine secretarul - combinări de k luate câte k.)
Postat 02 Noiembrie 2016, 20:10 de eutanasiu
Bolojan, combinatorul...
"Din acest moment, pnl intră în campanie cu trei elemente: candidații la nivelul fiecărui județ, platforma 'România 100' și propunerea de premier — Dacian Cioloș", a declarat birtinezul, secretar general al pnl. Replica lui Cioloş: ,,Nu intenţionez să mă implic în campanie: Nu sunt premierul unui partid […] Campania începe din data de 11 (n.r. - noiembrie)" Se reediteaza episodul Sorin Buse, cand birtinezul l-a trecut candidat fara sa-l intrebe!!! Ca sa scape de birtinez a fost nevoie sa iasa ministrul si sa declare public ca nu candideaza!!!
Postat 02 Noiembrie 2016, 19:50 de pinonel
!
Prefectul (iar/încă) se spală între picioare. Bineînţeles, cu apă termală.
Postat 02 Noiembrie 2016, 17:11 de eutanasiu
Votati Ciolos Votati Soros
Si poate o sa va intrebati cum de-a reusit "preacinstitul Haysam" pardon Ciolos sa aduca datoria externa de la 90 miliarde Euro la 100 miliarde de Euro in nici 1 an de zile.
Postat 02 Noiembrie 2016, 16:16 de Aghaurr
RE: Votati Ciolos Votati Soros
Vorbeşte cuviincios, te rog, aşa cum spune regulamentul, altfel vei fi cenzurat.
Postat 02 Noiembrie 2016, 22:04 de Moderator
Legea e doar pentru fraieri
iar nu pentru "elitistii" sorosisti din PNL-USR-PMP care nu-i asa sint promotorii democratiei si lupta impotriva "ciumei-Rosii"...
Postat 02 Noiembrie 2016, 16:12 de Aghaurr
abuz jenant
Regulamentul de publicitate (HCL nr. 637/2016), aprobat in luna sept. de municipalitate fara sa tina cont de niciun alt p.d.v., opinie ..., interzice amplasarea prismelor (art. 35). Aceasta chestiune este un abuz jenant si ar fi corect ca cineva sa-si asume raspunderea ... iar dl viceprimar Birta ar trebui sa citeasca actele adoptate in Consiliul Local, dupa care sa-si exprime opiniile.
Postat 02 Noiembrie 2016, 14:52 de ClovnTrist
"Cainele si catelul" - Grigore Alexandrescu
Cît îmi sunt de urîte unele dobitoace, Cum lupii, ursii, leii si alte cîteva, Care cred despre sine ca pretuiesc ceva! De se trag din neam mare, Asta e o-ntîmplare: Si eu poate sunt nobil, dar s-o arat nu-mi place. Oamenii spun adesea ca-n tari civilizate Este egalitate. Toate iau o schimbare si lumea se ciopleste, Numai pe noi mîndria nu ne mai paraseste. Cît pentru mine unul, fiestecine stie C-o am de bucurie Cînd toata lighioana, macar si cea mai proasta, Cîine sadea îmi zice, iar nu domnia-voastra." Asa vorbea deunazi cu un bou oarecare Samson, dulau de curte, ce latra foarte tare. Catelul Samurache, ce sedea la o parte Ca simplu privitor, Auzind vorba lor, Si ca nu au mîndrie, nici capricii desarte, S-apropie îndata Sa-si arate iubirea ce are pentru ei: "Gîndirea voastra, zise, îmi pare minunata, Si sentimentul vostru îl cinstesc, fratii mei." - "Noi, fratii tai? raspunse Samson plin de mînie, Noi, fratii tai, potaie! O sa-ti dam o bataie Care s-o pomenesti. Cunosti tu cine suntem, si ti se cade tie, Lichea nerusinata, astfel sa ne vorbesti?" - "Dar ziceati..." - "Si ce-ti pasa? Te-ntreb eu ce ziceam? Adevarat vorbeam, Ca nu iubesc mîndria si ca urasc pe lei, Ca voi egalitate, dar nu pentru catei." Aceasta între noi adesea o vedem, Si numai cu cei mari egalitate vrem.
Postat 02 Noiembrie 2016, 14:22 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON