Fostul jucător şi antrenor al FC Bihor, Alexandru Gergely, a murit duminică seară, la vârsta de 67 de ani. În ultima perioadă, acesta avusese probleme grave de sănătate. De altfel, în 2011, antrenorului i-a fost amputat un picior.
Presa sportivă notează că Gergely s-a dedicat în special creşterii tinerilor jucători, el fiind cel care a descoperit numeroase talente din fotbal, între care şi pe Claudiu Keşeru, atacantul naţionalei şi al lui Ludogoreţ. Alte nume cunoscute care au făcut pasul în Liga 1 sub coordonarea lui Gergely au fost Cristi Cigan, Sebastian Achim sau Sergiu Homei, fostul fundaş dreapta al lui Dinamo.
Potrivit gsp.ro, Alexandru Gergely s-a născut pe 16 septembrie 1951, a fost junior sub comanda antrenorilor Gheorghe Ola şi Cornel Drăguşin şi a ajuns la Steagu Roşu Braşov, unde i-a avut antrenori pe Nicolae Proca şi Valentin Stănescu.
După şase ani la Braşov, a trecut la FC Bihor, unde a petrecut alţi şase ani. De altfel, după ce s-a retras din cariera de fotbalist, Gergely a lucrat ca antrenor la Centrul de copii şi juniori la FC Bihor, iar mai apoi la Liberty Salonta. El a marcat 79 de goluri în 268 de meciuri pe prima scenă fotbalistică a României
Gazeta Sporturilor notează că, în noiembrie 2016, Gergely a acceptat să vorbească despe relaţia lui cu Keşeru şi dezvăluia secrete neştiute: "M-a sunat şi am vorbit mult. Mi-a povestit ce a mai făcut în ultima perioadă, despre golurile pe care le-a dat, era fericit şi împlinit. Îi merge bine. Sunt foarte fericit de realizările pe care le are şi sunt bucuros că am avut eu şansa să-l cresc. Acum, i-am şi zis: «Băi, Claudiule, tu când erai la fotbal plângeai nonstop, iar acum ai ajuns să te iubească toată lumea». Mi-a spus că abia aşteaptă să ne vedem la Oradea, când va venit de Sărbători. Mi-a promis că o să treacă pe la mine p-acasă, o să-mi aducă şi-un tricou de la Steaua, poate şi de la naţională, şi-o poză mare cu el. O să mi-o fac tablou! Abia aştept să-l văd, e unul dintre cei mai dragi jucători de-ai mei. Am avut probleme de sănătate, iar el m-a ajutat atunci când am avut nevoie", spunea Gergely.
Sursa citată mai notează că Gergely a murit în aceeaşi zi în care România l-a pierdut şi pe Nicolae Tilihoi, fostul fundaş al "Craiovei Maxima".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.