URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2022, 13:52

Tot mai multe amenzi în Oradea: Poliţia Locală a dat sancțiuni în valoare de 850.000 euro!

Poliţia Locală Oradea a aplicat anul trecut amenzi mai multe şi mai mari decât în 2020.

Potrivit raportului de activitate prezentat marţi, în conferinţă de presă, de directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian, împreună cu viceprimarul Arina Moș, agenţii din teren au adus anului trecut, din sancţiunile aplicate, venituri de circa 850.000 de euro bugetului local, după ce numărul de constatări a crescut cu 23%, iar sumele s-au majorat cu 27%.

"Numărul de constatări a crescut, de la 19.686 în anul 2020, la 24.306 în anul 2021, ceea ce înseamnă o creştere de 23,47%, în timp ce sumele aplicate s-au majorat de la 3,3 milioane lei la 4,2 milioane lei, cu 27%", a explicat Milian.

Conform directorului Poliţiei Locale, creşterea numărului de amenzi şi implicit a sumelor aplicate are la bază o mai bună organizare a instituţiei.

"În ultimele trei luni m-am concentrat pe o mai bună eficientizare a funcţionalităţii poliţiştilor din teren. Avem zilnic şefi de birou sau şefi de serviciu care monitorizează oamenii din teren şi îi coordonează la intervenţii pentru sancţionarea unor activităţi de natură contravenţională atunci când le sesizează", a spus directorul.

Samuel Milian, Arina Moș

Concret, odată cu mutarea în noul sediu din strada Iuliu Maniu 20, în primăvara anului trecut, şefii poliţiştilor locali au la dispoziţie propriul dispecerat cu acces la camerele de supraveghere din oraş, pe lângă cel de la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, şi îşi pot verifica şi coordona mai bine oamenii din teren.

Timpi de intervenţie: 10 minute!

În plus, poliţiştii locali au avut anul trecut mai multe intervenţii în teren decât în 2020, ca urmare a majorării numărului de sesizări făcute de orădeni la numărul de telefon 0259.969.

Numărul sesizărilor înregistrate prin dispecerat a crescut cu 22,5% de la 5.202 în 2020 la 6.370 în 2021.

În plus, sezisările online făcute de populaţie prin aplicaţia pe telefon Oradea City Report au crescut şi ele cu 25,7% de la 2.946 în 2020 la 3.703 în cursul anului trecut.

Scandaluri, parcări, câini...

Potrivit directorului, pentru un plus de eficienţă, dispecerul de serviciu ţine legătura prin staţie cu echipajele din teren, astfel încât acestea să poată ajunge în cel mai scurt termen posibil la faţa locului.

"Timpii de intervenţie sunt acum de maximum 10 minute fără folosirea mijloacelor sonore. Durata de intervenţie poate fi influenţată însă de moment. Pe timp de noapte avem un singur poliţist local în teren, care acţionează în patrulă cu un poliţist de la Poliţia Naţională", a susținut Milian.

Printre cele mai multe sesizări făcute de orădeni poliţiştilor locali telefonic sau online s-au numărat: tulburarea liniştii publice, ocuparea domeniului public, parcare de domiciliu ocupată de un alt autoturism, pistă pentru biciclete blocată de autovehicul, cerşetori, blocare acces garaj sau poartă, câini fără stăpân sau animale nesupravegheate.

Vezi mai jos raportul Poliției Locale Oradea pe anul trecut!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sursum corda
Bravo.Felicitari. Un oras prosper merita o politie prospera . O propunere: amenzile sa fie democratice, sociale, adica la toata lumea. Eventual sa fie adaugate la "impozite si taxe locale" . Ajuta D-zo, pe cei placuti vederii Lui...
Postat 01 Februarie 2022, 15:15 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON