URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2020, 09:00

Studenţie online: Cum ar putea fi examinaţi studenţii din Oradea, dacă se menţin restricţiile cauzate de pandemie

Studenţie online: Cum ar putea fi examinaţi studenţii din Oradea, dacă se menţin restricţiile cauzate de pandemie sursa foto: www.europafm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă restricţiile provocate de pandemia de Covid-19 vor fi menţinute, iar Oradea va rămâne în "scenariul roşu" şi la începutul anului viitor, studenţii Universităţii locale vor trece printr-o sesiune de examene online.

În prezent, toate cele 15 facultăţi orădene ţin cursuri şi seminarii exclusiv online. Tot aşa s-ar putea să-i şi evalueze pe studenţi. La propunerea Consiliului de Administraţie, Senatul academic a aprobat un ghid de examinare online care s-ar putea aplica în sesiunea din februarie 2021. Şi în vara acestui an, studenţii orădeni au susţinut examenele online.

"Este clar că, dacă se va menţine starea de alertă sau Oradea va rămâne în scenariul roşu, vom permite evaluările cu prezenţă fizică doar acolo unde este imposibilă evaluarea online. Probabil, peste 90% din evaluări vor fi online. Nu vrem să devenim un focar de infecţie", a declarat rectorul Constantin Bungău, pentru BIHOREANUL.

Potrivit ghidului, examenele online vor putea fi scrise, orale, sub forma unor teste grile temporizate sau prin alte modalităţi de evaluare academică propuse de profesori. Cadrelor didactice li se recomandă să folosească, pe cât posibil, platformele Universităţii în programele Moodle sau MS Teams.

Data şi ora examenului online vor trebui anunţate studenţilor cu cel puţin o săptămână înainte. Pentru studenţii care nu au o conexiune la internet sau echipament de conectare, profesorii vor propune modalităţi alternative de evaluare, care vor trebui aprobate de decani. Studenţii vor afla tot de pe internet ce note au luat.

Universitatea din Oradea a mai decis să organizeze online şi concursurile pentru ocuparea posturilor didactice. Asta înseamnă, însă, că preşedintele comisiei de concurs şi candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, dar restul membrilor comisiei sau persoanele curioase de procedură vor urmări pe internet desfăşurarea evaluării. Concursurile vor trebui înregistrate integral, iar aceste fişiere vor fi arhivate în facultate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"Nu vrem să devenim un focar de infecţie"
cert este ca UO este plin de covidioti... plin de angajati fara masca, fara sa respecte distantarea... profesori universitari (!) care nu cred in virus dar cred ca masca este pentru implementarea cipului 5G... cred ca rectorul vrea sa tina studentii la distanta de angajatii institutiei... spera ca asa macar studentii vor scapa :)
Postat 25 Noiembrie 2020, 12:43 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON