URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2017, 15:59

Şcoala de Mers pe Munte: Bihorenii pot merge la cursuri de educaţie montană, cu voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social

Şcoala de Mers pe Munte: Bihorenii pot merge la cursuri de educaţie montană, cu voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social foto: Asociaţia Tăşuleasa Social
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii pasionaţi de mersul pe munte pot afla sfaturi profesioniste de la voluntarii Asociaţiei Tăşuleasa Social, unde activează şi Tiberiu Uşeriu, românul care a câştigat de două ori ultramaratonul de la Cercul Polar.

Sub genericul "Şcoala de mers pe munte", reprezentanţii ONG-ului vor ţine un seminar la Oradea, pentru a le explica celor interesaţi cum pot participa la aceste cursuri de educaţie montană. Evenimentul este programat să aibă loc marţi (30 mai), de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, fiind aşteptaţi toţi cei intersaţi de acest subiect.

Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană, destinat persoanelor cu vârste peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice. Practic, Asociaţia Tăşuleasa Social va selecta 200 de cursanţi pe care îi va duce în campusul său din Munţii Călimani.

După cursuri, "învăţăceii" vor face două zile de drumeţii, în timpul cărora vor campa în natură. "Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori atestaţi, care au o vastă experienţă", se arată într-un comunicat transmis de Asociaţia Tăşuleasa Social şi Coca-Cola HBC România, organizatorii Şcolii de mers pe munte.

Toţi cursanţii vor avea cazare asigurată, cu trei mese pe zi, şi vor primi materiale de calitate necesare drumeţiei pe munte (cort, sac de dormit, izopren, rucsaci etc). La schimb, fiecare cursant va plăti o taxă de 100 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON