URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2014, 12:40

Reduceri de faţadă: 42 din cele 47 de firme controlate au fost amendate de Protecţia Consumatorilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima jumătate a lunii august, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor au efectuat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul acţiunilor de vânzare cu preţ redus, fie ele soldări, lichidări de stocuri sau diverse campanii promoţionale. Concluziile controlului, realizat la 47 de comercianţi locali, nu sunt dintre cele mai bune: la 42 dintre agenţii verificaţi, inspectorii au constatat abateri.

Cele mai grave au fost: lipsa informaţiilor specifice privind vânzările cu preţ redus (data, perioada, sortimentul sau informaţia "în limita stocului disponibil" etc), nerespectarea prevederilor privind exprimarea preţurilor produselor supuse vânzării cu preţ redus, abateri de la modul de informare al consumatorilor privind caracteristicile produselor textile (denumire, compoziţie, mărime, ţara de origine datele de identificare ale producătorului, importatorului sau distribuitorului etc.), sau neafişarea preţurilor de vânzare ale produselor într-o formă vizibilă, lizibilă, fără echivoc.

În consecinţă, au fost încheiate 42 procese verbale de constatare a contravenţiei, prin care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 129.400 lei.

Printr-un comunicat de presă, CJPC Bihor atrage atenţia consumatorilor să nu achiziţioneze produse oferite la promoţie, dacă acestea nu prezintă toate informaţiile necesare, şi să facă tot posibilul pentru a verifica dacă pretinsele reduceri de preţuri sunt reale, inclusiv la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, înainte de a plăti. "Solicitaţi întâi lămuririle necesare pentru a vă asigura că alegeţi în conformitate cu interesele proprii", este mesajul semnat de comisarul şef adjunct Giani Cătălin Bura.

Bihorenii pot adresa sesizări şi reclamaţii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor la telefon 0259.431.817, la sediul din Oradea, str. Sucevei nr. 4/A şi prin email la adresele: bihor@opc.ro, reclamatii.bihor@opc.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON