URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Septembrie 2017, 16:38

Închisoare cu executare: Proprietarii culturii de cannabis din Tinca şi trei dintre dealerii lor au ajuns după gratii

Închisoare cu executare: Proprietarii culturii de cannabis din Tinca şi trei dintre dealerii lor au ajuns după gratii foto: o parte din recolta de cannabis din solariul fraţilor Guţ
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proprietarii culturii de cannabis descoperită în 2016 de procurorii şi poliţiştii antidrog în Tinca au ajuns după gratii după ce Curtea de Apel Oradea a decis să-i condamne la pedepse cu detenţie.

Este vorba despre fraţii Bogdan Guţ, absolvent de Marketing, şi Mircea Guţ, programator IT, care au fost prinşi în octombrie 2016 cultivând plantele în solarul din grădină, după ce “furaseră meseria” de pe internet.

Atunci, în urma percheziţiilor, procurorii şi poliţiştii antidrog ai DIICOT Oradea au smuls din solariul fraţilor Guţ 153 plante de cannabis cu o mărime între 0,5 şi 1 metru fiecare şi alte 10 plante, cu o mărime de 2-3 metri fiecare, de pe care au fost recoltate peste 151 kilograme de muguri şi frunze.

În anexe, poliţiştii au mai găsit 4,8 kilograme de cannabis brut, uscat şi bun de consum. În casă se mai afla ulei de cannabis preparat artizanal, iar într-o afumătoare alte circa 260 de grame de drog.

Ancheta a scos la iveală că cei doi cultivau drogurile încă din 2015, „iarba” fiind vândută prin intermediul a patru persoane - Bogdan Adrian Popa, 26 ani, Adrian Baş, 31 ani, Paul Sever Derecichei şi Mahmud Schibli -, cel din urmă student medicinist israelian.

În noiembrie anul trecut, împreună cu fraţii Guţ, cei patru dealeri au fost trimişi în judecată şi condamnaţi, iniţial, de Tribunalul Bihor, la pedepse cu suspendare, verdict schimbat însă, marţi, de Curtea de Apel Oradea, care a decis ca toţi cei 6 inculpaţi să fie condamnaţi la pedepse cu executare.

Astfel, Mahmud Schibli şi Bogdan Adrian Popa au încasat câte 8 luni și 10 zile de închisoare, Adrian Baş a fost condamnat la  8 luni închisoare, Derecichei a încasat 1 an și 4 luni de detenţie, în timp ce fraţii Guţ s-au ales cu câte 1 an de detenţie.

Totodată, judecătorii au dispus confiscarea banilor încasaţi din vânzarea drogurilor, 1.840 lei de la Schibli, 20.600 lei de la Popa,  2.200 lei de la Baş, 9.300 lei de la Bogdan Guţ.

Imediat după pronunţarea verdictului, echipaje de poliţişti ai Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri din cadrul Poliției Municipiului Oradea au descins la locuinţele traficanţilor, i-au ridicat şi i-au depus la Penitenciar pentru a-şi executa pedepsele.

Singurul care a scăpat, deocamdată, este Mahmud Schibli. Cetăţean israelian, student la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea, el nu a fost încă găsit şi a fost dat deocamdată în urmărire naţională. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON