URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2024, 08:49

Prima reacţie a pastorului Vladimir Pustan după arestarea fiului său: „Trec prin cea mai devastatoare criză din familie” (VIDEO)

Prima reacţie a pastorului Vladimir Pustan după arestarea fiului său: „Trec prin cea mai devastatoare criză din familie” (VIDEO) foto: captura Youtube

Pastorul protestant Vladimir Pustan a avut, vineri, prima reacţie publică după arestarea fiului său, acuzat de procurorii DIICOT Oradea de trafic cu substanţe interzise, într-o predică susținută la o biserică din Statele Unite, unde se află în turneu de evanghelizare.

Vladimir Pustan a predicat, vineri, în Biserica Lumina (Lighthouse Romanian Church) din Washington, iar în finalul cuvântării a făcut referire şi la arestarea fiului său, pe care a descris-o ca fiind "cea mai devastatoare criză de familie". "Abia aştept să mă duc acasă”, a recunoscut în faţa enoriaşilor.

„Acum plătesc”

Pustan şi-a asumat o parte din vină pentru cele întâmplate, mărturisind că în cei 32 ani de când e predicator şi-a neglijat deseori propria familie. „M-am uitat într-o agendă veche şi mi-am văzut programul. Marţi la Piatra Neamţ, miercuri la Târgu Mureş, joi la Oradea, vineri la Arad, sâmbătă din nou la Oradea, iar duminică la Beiuş. N-am ştiut să zic „nu” şi mi-am neglijat familia, de fapt cei mai importanţi oameni pe faţa pământului. Acum plătesc”, a spus Pustan.

Pastorul a recunoscut că, în multe situaţii în care a fost chemat să ajute familii cu probleme, a ţinut predici despre lucruri pe care nu le-a trăit. "Până acum am învăţat ce înseamnă să predici, iar acum şi cum e să înveţi pe pielea ta ceva", a zis Pustan.

El a făcut o referire şi la cartea pe care a publicat-o anul trecut, „Coşmarul lui Dumnezeu – Pilda fiului risipitor”, în care a scris despre experienţa acumulată ca fiu şi ca tată. „Nu m-am gândit că va veni coşmarul atât de repede şi peste mine. Am fost un fiu risipitor, acum sunt un tată de fiu risipitor”, a susţine Pustan, explicând că ceea ce i se întâmplă fiului său „mă doare de mor”. „Am crezut că-s mai tare, dar nu-s”.

„Rugaţi-vă pentru mine”

Ironia sorţii face că, în timp ce Vladimir Pustan jr. e acuzat că a vândut substanţe interzise inclusiv unor adolescenţi, fundaţia Cireşarii, condusă tatăl său a început demersurile pentru construcţia unui centru de dezintoxicare. „Rugaţi-vă pentru mine zilele astea”, a încheiat pastorul, mulţumind pentru miile de mesaje de susţinere pe care le-a primit. „Şi pentru cei care m-aţi înjurat, vreau să vă spun că tot vă iubesc”, a mai spus el.

După cum BIHOREANUL a relatat deja, tânărul de 31 ani a fost arestat, marţi, alături de alţi doi tineri, Ionel Gug, 25 ani, din comuna Finiş, şi Bogdan Sabău, 25 ani, din Beiuş. Cei din urmă sunt anchetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar Pustan jr. e inculpat pentru operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

Măsura a fost dispusă la solicitarea procurorilor DIICOT care, într-un comunicat transmis joi, susţin că "în perioada septembrie 2023 - ianuarie 2024, aceștia ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC) către consumatori din județul Bihor". 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Bravo, Omenire!!!
si tatal si fiul profita de aceeasi "calitate" a clientilor lor - prostia!!!! prostia pura, nealterata, profunda... la care se mai adauga lipsa de educatie si absenta totala a simtului critic... creiere adormite pe veci... si sunt din ce in ce mai multi, tot mai multi din pacate...o masa de manevra perfecta pentru personaje de maxima abjectie si decadere morala ca predicatorii, popii si vinzatorii de droguri - toti in aceeasi categorie profesionala!!! minciuna dusa la superlativ!!! bravo, omenire!!! esti pregatita pentru mileniul 3!!!
Postat 29 Ianuarie 2024, 10:05 de TanarSiNelinistit
Vânzătorii și consumatori de iluzii
Pe retelele de socializare, supușii cre(ș)tini spală puternic imaginea lui Pustan. Pustan și Vlăduț sunt doar doi antrprenori de succes într-o Românie a capitalismului sălbatic, tară în curs de democratizare . (Acestere sunt doar chinurile fecerii unei noi țari, de aici si puseul acesta de misticism, prafuri, corupție, dar asta-i o altă discuție.) Pustan si Vladuț vând, pe bani grei, iluzii. Unele sunt sub forma de cuvinte, altele praf. Ambele tipuri de iluzii, prin indoctrinare sau prin stupefianteau aceleași efecte: - induce iluzia fericirii , aici sau in ,,ziua de apoi"; -crează dependență; -modifică structurile creierului; -,,vindecarea" impune tratamente prin educație, consiliere și medicamentoase indelungate, voință; -conduc spre discriminare, izolare, infractionalitate. -deseori produc moarte, fie prin decesul consumatorului fie conduce consumatorul spre crimă (Vezi Hamas, ISIS,...drogul religiei). -produc sevraj; -blochează rațiunea și simțul realitații; -consumatorii nu văd problema cere o au si continuă consumul. -aduc sărăcie și se bazeaza pe mediile sărace, lipsite de eucație; majoritatea consumatrilor celor două iluzii sunt proveniți din medii defavorizate, sarace, lipsite de educatie. -aduc capital, profit colosal vânzătorilor. Vezi averile tuturor marilor ,,dileri" religioși sau de stupefiante. Diferența intre traficul celor doi e că , traficul de iluzii prin intermediul religiei e legal, traficul de stupefiante nu e egalizat, doar ca e acceptat. Dacă i-am numara pe toți cei căzuti in plasa celor de tapa familiei Pustan, ne-am ingrozi. Daca privim traumele produse am vedea adevarul. Pustanii nu sunt victime, sunt doar profitorii vânzării de iluzii. Averile lor, bussinesurile, implicările în serviciile de forța, în politică, arata doar ramifcațiile, tentaculele cu care se sustin acești fraficanți. Victimele sunt consumatorii.
Postat 28 Ianuarie 2024, 12:24 de PureStupidity
agenda bato vina...
amu nu dau cu parul ,omu zice ca-i devastat,ca nu s-a ocupat cum trebuie de copii,ca a fost dus ...Pruncu-i in arest de marti si el predica in continuare bine mersi...Deci tot agenda este mai imprtanta decat familia,oare a sari in primul avion supara pe Dumnezeu? Pe de alta parte nu Domnul pastor este responsabil pentru faradelegile pruncului.
Postat 27 Ianuarie 2024, 16:34 de pocaitu
Un Oarecare
Prin asburs sa admitem ca nu stie sa faca diferenta, intrebarea care se pune suntem indreptatiti sa-l scoatem in presa si sa il defaimam pt aceasta? Logic ca NU, dar dupa cum se observa interesul si directiva este discreditarea acestui pastor.
Postat 27 Ianuarie 2024, 15:53 de unoarecare
advertorial
asta e un fel de lasati drogalaii sa ia de la mine , ca ale mele is venite pe fieliera cu cefertecat de calitate , si suflate cu skirt sant , nu mai luati borcarii de la gabori sau alti aducatori de sintetice chinezesti via fostele tari ale lagarului ...
Postat 27 Ianuarie 2024, 15:45 de sodelica
Cosfuzia dintre "a facè"și "a vorbi"
Pastorul este victima confuziei pe care o face între verbele "a face" și "a vorbi". Nestabilind nici o distincție între acestea se complace în prezumția că acestea ar fi același lucru.
Postat 27 Ianuarie 2024, 14:55 de marginan
Un Oarecare
Stirile negative sau mutat pe dl pastor se pare ca el era victima/tinta/obiectivul, fiul a fost pretextul , de fapt in realitate nici fiu nu se stie ce a facut, dar ce este mediatizat de foarte multe ori se adauga multe, mai ales daca este interes, cum si in cazul de fata este vadit acest lucru. Domnilor jurnalisti nu uitati ca ce seamana omul aceea va culege, de va lansati intro campanie de defaimare a unui om sa nu uitati ca pacatul vostru va va ajunge tocmai cand nu va ganditi. D-le pastor Dumnezeu sa va ajute in aceasta circumstanta a vetii.
Postat 27 Ianuarie 2024, 12:01 de unoarecare
Matei 5:29,30
Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine; [...] Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o și leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale și să nu-ți fie aruncat tot trupul în gheenă.
Postat 27 Ianuarie 2024, 10:41 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON