URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2023, 12:30

Parcarea din faţa aquapark-ului din Oradea va fi dată Administraţiei Domeniului Public. Vezi ce ne aşteaptă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcarea gratuită, cu peste 500 de locuri, din faţa aquapark-ului Nymphaea va fi concesionată Administraţiei Domeniului Public, care îl gestionează.

"O mai bună administrare"

Consiliul Local Oradea a hotărât, joi, atribuirea parkingului pentru ADP pentru "o mai bună gestionare şi întreţinere". Hotărârea a fost luată cu un singur vot împotrivă.

Iniţial, consilierii locali ai opoziţiei s-au pronunţat împotriva acestei decizii. "Prin această concesionare către ADP, parcarea se va transforma în una privată", a protestat consilierul Liviu Sabău Popa (PSD).

PSD-istul a argumentat că parcarea "nu va mai fi gratuită".

Primarul Florin Birta a apărat propunerea ADP. Acesta a afirmat că deocamdată consilierii locali au fost chemaţi să voteze doar transferul administrării parcării de la municipalitate la ADP şi doar ulterior se va stabili modul efectiv de administrare.

"Tot dumneavoastră veţi aproba orice propunere ulterioară", a spus Birta.

"Ar trebui să fie cu plată"

Primarul are însă o opinie formată. "Din punctul meu de vedere, acea parcare ar trebui să fie cu plată", a zis Birta.

Potrivit edilului, doar "cei care vin la aquapark sau la competiţii sportive organizate aici trebuie să aibă loc de parcare şi gratuitate, altfel parcarea va ajunge una pentru toţi cei din oraş care nu au unde să îşi lase maşinile".

Birta a spus că măsuri similare vor trebui luate şi parcarea din zona noii săli polivalente.

"Avem o serie de reclamaţii din cartierul Europa că noaptea în acea parcare se fac curse de maşini, petreceri cu gălăgie şi alcool şi altele. Trebuie să reglementăm anumite parcări nereglementate", a avertizat acesta.

O parcare gratuită...

Contactat de BIHOREANUL, directorul ADP, Liviu Andrica, spune că şi-a dorit parcarea pentru clienţii aquapark-ului Nymphaea.

"Acolo vin tot felul de oameni, coboară în Oradea de pe drumul expres, îşi lasă maşinile sau trailerele şi pleacă ținând locul ocupat. Apoi, seara, după ora 21, locul se umple de maşini, gălăgie şi dezordine", a explicat directorul.

Andrica a spus că parcarea va fi rezervată clienţilor în detrimentul celor care acum o folosesc ca loc de staţionare a maşinii fără plată sau pentru întâlniri de agrement.

"Nici mie nu mi-ar place să merg într-un oraş, la aquapark, şi să mă trezesc că nu am loc de parcare sau că este dezordine", a spus Andrica.

... va fi cu taxă

Directorul ADP a recunoscut că vrea să închidă parcarea cu bariere.

"Clienţii aquapark-ului vor putea folosi parcarea gratuit, cei care îi aduc cu maşina la aquapark vor putea intra gratuit pentru 10 minute, ca la aeroport în Budapesta, iar cei care doar vor să îşi lase maşina aici vor trebui să plătească o taxă", a spus directorul.

Valoarea taxei va fi calculată ulterior de către ADP şi propusă spre aprobare Consiliului Local.

Deşi neaplicată până acum, măsura nu este însă una nouă.

Regulamentul de funcţionare al aquapark-ului Nymphaea prevede încă de la deschiderea acestuia din 2016 că "parcarea poate fi utilizată de clienţii aquapark-ului gratuit".

Conform regulamentului, "persoanele care utilizează parcarea şi nu sunt clienţi ai aquapark-ului, vor plăti o taxă de parcare".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
citind titlul am zis si eu ca PSD
citind restul stirii, si PSDistii au votat pentru HCL, si si eu sustin initiativa primariei si a ADP de a asigura parcarea libera prioritar si gratuit ptr clientii auqaparcului si salii polivalente. Detaliile conteaza si primaria + ADP a propus detalii chiar rezonabile, de laudat. Asa se rezolva probleme, cu curaj si cu atentie. MaXnonus, Nu aveau in baza a carei legi sa le dea amezi celor care isi lasa masina acolo cu zilele cat timp parcarea era gratis la liber ptr toata lumea, dar de acum vor avea.
Postat 03 Iulie 2023, 04:35 de unu
KP aka mama Omida
Pt Orădeni lucrează primăria Oradea, pt ca din taxarea parcărilor se fac alte parcări, ai văzut si tu.
Postat 02 Iulie 2023, 21:12 de Sandu2100
Este clar că primarul și echipa lui de gânditori din administrație nu lucrează pentru orădeni, ci împotriva lor.
Zilnic ei caută soluții și găsesc tot felul de măsuri pentru a-i enerva cât mai tare pe orădeni. Concluzia e că, în situația în care presupunem că există un pic de creier măcar la acești edili ... ei apar ca cei care, sătui și plictisiți de rezultatele muncii lor, vor să renunțe voluntar la politică și la orice funcții publice în viitor, participând doar de formă la viața publică a orașului. Pentru că, dacă nu sunt retardați, nu se prea explică demersurile aproape zilnice pe care le afișează cu nonșalanță și cu vădită intenție electorală.
Postat 02 Iulie 2023, 20:47 de KP
Hotii
Disperarea primariei de a acoperi gaura din buget. Nu mai sunt bani de betoane. Exact cum vrea sa oblige pe toata lumea din Nufaru sa plateasca abonament de parcare, ca ai loc ca nu ai , platesti. Vezi doamne parcheaza 5-10 masini peste noapte in toata parcarea de la Nymphea si acum au motiv"scuza" sa taxeze . Ce urmeaza taxarea parcarii la Piata 100, gasesc ei metode sa taxeze parcarile si la supermarketuri si mall-uri cat de curand. Poate vor plati parcare si cei cu garaje si curti la case
Postat 02 Iulie 2023, 19:15 de Petre93
Degeaba
Mai bine ar veni si le-ar da amenzi la care isi lasa masina acolo cu ziele sau sa le ridice trailerul sau remorca si ar incheia discutia. Astea sunt texte cu galagia si consumul de alcool. Avem politie nationala si locala, ei ce fac? Dorm in pantofi statului. In loc sa partuleze si actioneze in zona daca ii asa de multa galagie si reclamati referitoare la galagie. Deja s-a ajuns la niste absurditati in orasul asta, taxare pentru orice rahat. Va rog sa puneti si turnicheti si taxa de intrare in parcuri!!
Postat 02 Iulie 2023, 12:59 de MaXnonus
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON