URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2022, 16:31

Încasări record, de 24,2 milioane de lei! Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a înregistrat cel mai bun an de la deschidere (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea înregistrează cel mai bun an de la deschidere, cu încasări record de 24,2 milioane lei.

Cel mai bun an de la inaugurare!

Potrivit directorului Administraţiei Domeniului Public, care administrează aquapark-ul orădean, prin comparaţie cu 2019, cel mai bun an de până acum, parcul acvatic a primit în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie, cu 23% mai mulţi clienţi, care i-au adus venituri cu 12% mai mari.

"Cel mai bun an de până acum a fost 2019. Atunci am avut, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie, un număr de 233.000 de vizitatori. Anul acesta, în aceeaşi perioadă, am avut 286.000 de vizitatori, cu 23% mai mulţi. Suntem pe un trend crescător inclusiv în ceea ce priveşte veniturile societăţii. Dacă în primele nouă luni din 2019 acestea au fost 21,6 milioane lei, în 2022 au urcat la 24,2 milioane lei, cu 2,6 milioane lei mai mult. Vorbim de o creştere cu 12%”, a spus Andrica.

Directorul pune creşterea numărului de vizitatori pe îmbunătăţirea condiţiilor oferite de parcul acvatic.

"Ne-am preocupat să reducem timpul de aşteptare la intrare şi la servitul mâncării și să fie curat", a declarat Andrica.

În paralel, administraţia parcului acvatic a mărit numărul turnicheţilor de la intrare şi a făcut reparaţii la bazine şi jacuzzi.

Hotel de 7 etaje

Pentru a menţine competitivitatea parcului acvatic, conducerea ADP are în plan mai multe investiţii. "Este o dorinţă mai veche de-a noastră de a construi un hotel", a spus Andrica.

Hotelul ar urma să fie clasificat cu 3 stele, să aibă 7 etaje şi circa 100 de camere, investiția fiind estimată la circa 5,8 milioane euro.

"Sunt foarte mulţi clienţi din afara ţării şi a judeţului care ar dori cazare unde este şi aquapark-ul, cei care conduc pot să bea o bere, cei care au copii mici pot să îi ducă la cameră dacă au obosit...", a spus directorul.

În plus, având şi locuri de cazare, ADP ar putea atrage şi bugetarii cu vouchere de vacanţă, pe care în prezent nu îi poate deservi.

Hotelul ar urma să fie construit în continuarea clădirii principale a parcului acvatic, în latura dinspre ștrandul Dinamo, pe terenul Primăriei Oradea.

Măsura va fi luată după ce firma Nymphaea Resort „puiul” companiei Lotus Center deținută de milionarul orădean Alexandru Mudura jr., care a cumpărat amplasamentul fostului centru Mecena de lângă Aquapark cu angajamentul că va construi aici o sală de evenimente și un hotel nu și-a respectat promisiunea.

Primăria a dat în judecată compania, dar a pierdut procesul în primă instanță. Ulterior, municipalitatea a deschis un proces nou, formulând diferit cererea de pretenții față de firma lui Mudura, care a fost strămutat la Judecătoria Carei, unde următorul termen de judecată este fixat pe 9 februarie 2023.

Totuși, Mudura Jr. lasă impresia că se va apuca, într-un final, de treabă. În vara acestui an, firma milionarului, Nymphaea Resort, a solicitat Instituției Arhitectului Șef eliberarea unei autorizații de construire pentru un hotel de patru stele înalt de 9 etaje și cu 140 locuri de parcare. 

Bazin de înot, umbrar...

În altă ordine de idei, Andrica a mai anunțat luni că o a doua investiţie pregătită de ADP vizează amenajarea unui bazin de înot cu o lungime de 25 metri, o adâncime de 1,8 metri şi circa şase culoare, având în vedere că bazinul de înot al aquapark-ului a fost pus la dispoziţia CSM.

Construcţia, cu acoperiş retractabil, estimată la circa 2 milioane euro, ar putea fi făcută în continuarea actualului bazin care comunică cu partea închisă a aquapark-ului.

Pentru ambele lucrări, ADP a obţinut deja Certificat de Urbanism de la Primărie şi a comandat un Studiu de Fezabilitate.

Tot pentru anul viitor conducerea aquapark-ului ia în calcul amenajarea unor umbrare cu circa 2.500 de locuri pentru clienţii care doresc peste vară să se relaxeze feriţi de bătaia soarelui. "Intenţia noastră este să finanţăm toate aceste investiţii din fondurile proprii ale ADP", a declarat Andrica.

Construit în 2016 cu ajutorul unei investiţii europene de 22 milioane euro, parcul acvatic orădean a primit în primii cinci ani de funcţionare 1,5 milioane de vizitatori şi a înregistrat un profit de circa 7 milioane euro.

Pe de altă parte, având în vedere criza de personal, anul acesta conducerea ADP a derulat formalitățile de angajare a 20 de muncitori din Nepal. Dintre aceștia 9 muncitori lucrează la aquapark-ul Nymphaea, iar ceilalți 11 la Cimitirul Municipal și în piețele orădene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON