URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 August 2022, 17:00

Concurență pentru Oradea: Primăria Turda vrea un aquapark de 32 de milioane de euro, mai mare decât parcul acvatic Nymphaea

Concurență pentru Oradea: Primăria Turda vrea un aquapark de 32 de milioane de euro, mai mare decât parcul acvatic Nymphaea foto: arhiva BIHOREANULUI
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Turda a lansat în dezbatere publică un plan urbanistic zonal care prevede construcția în orașul clujean a unui aquapark mai mare decât cel din Oradea, cu o investiție de 32 de milioane de euro, scrie g4media.ro, citând agenția de presă Rador.

Edilul Cristian Matei a spus că își dorește ca acest aqupark să concureze cu cel din Oradea.

„Pentru aquapark va începe construcția în scurt timp. Îl facem în zona stadionului, acolo unde noi am început să creăm un pol sportiv și de agrement. Lângă aquapark va fi și un bazin de înot olimpic, acolo se construiește și Sala Polivalentă. Locația o avem depusă la Comunitatea europeană pentru a fi edificat acest aquapark. Investiția se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro și se întinde pe 17 hectare, o suprafață dublă față de cea de la Nymphaea. Documentațiile preliminare necesare construcției acestui aquapark au fost finalizate și, după dezbaterea și votarea Planului Urbanistic Zonal, va fi lansată licitația de execuție”, a declarat primarul. 

Aquaparkul din Turda va fi amenajat pe malul râului Arieș, iar investiția ar urma să fie făcută din fonduri europene. 

Potrivit estimărilor primarului Matei, parcul acvatic va fi finalizat până în toamna anului 2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
::::::::::::::::
Se știe de mult de acest proiect. A fost inițiat la indemnul marelui bihorean Bolos care a canalizat spre Cluj proiecte de sute de milioane chiar miliarde în timp ce ai noștri se lăudau ca a deblocat culoarul de mobilitate Nufărul-Cantemir adică au primit și ei 10 milioane de euro asta asa pt redacția Bihoreanul care îl tot amintește pe Bolos ca fiind al locului. Nu nu e, sau nu mai e în fine. Va fi un obiectiv important pt Turda și cu siguranță atractiv pt cei din Cluj Napoca principala clientela pt Nymphaea. Din câte știu vreo 50%din cei veniți de peste granițele județului sunt din Cluj. Ei mari așteptări de la ai noștri nu am. În toti acești ani de când exista aquapark ul e practic într-o degradare continua fără a oferi nimic nou ba chiar mai mult la recenziile negative al clienților reacția lui Andrica a fost una ridicola gen noi ne-am făcut treaba și asta e.Asta se întâmplă când un obiectiv turistic major o dai în administrare cuiva care nu are nicio treaba cu turismul și crede ca turistul e un consumator captiv cum sunt locuitorii oradiei care oricum vor înghite broasca serviciilor proaste sau excesiv scumpe pe domeniile pe care ADP are monopol în oraș,pai nu e asa. Turistul are opțiunea sa nu mai vina iar în momentul în care va avea și mai multe oferte de petrecere al timpului liber și aici as aminti chiar și Salonta și se mai pregătesc și altele va fi cu adevărat complicat sa mai atragi pe cineva mai ales după ce i-ai lăsat un gust amar la ultima vizita. Una peste alta dc nu se schimba ceva și acel proiect de nu știu ce spa cu fitze din Iosia care iar e o struțocamila cu spa înghesuit între ștrandul de pensionari, bazin didactic și mai nu știu ce fără tobogane fără nimic wow adică atracție mai mult pt cei de vârstă a treia, sau proiectul idiot al lui Andrica cu hotel de trei bani probabil și urat în stil ADP nu cred ca ne vor tine în loc fruntaș pe domeniul balneo.Avem un primar tânăr care ar trebui sa înțeleagă dinamica lucrurilor și sa investim cu cap sa ne menținem avansul nu ceea ce are ca obiectiv obositul asta de Andrica de a atrage pe bugetarii cu voucere, penibil.
Postat 04 August 2022, 00:49 de Robert
competitia ajuta
o veste extraordinara - orice competite pt aquapark e binevenita! stie cineva daca e tot asa de murdara apa la nymphea cum era saptamana trecuta, cand au aparut in presa?
Postat 03 August 2022, 22:19 de roger
si Aquapark Nymphaea trebuie extins
Andrica sa o lase balta cu visul de motel ieftin pe bani publici, si pe terenul dezbatut cu Lotus sa faca extindere a aquaparkului. Si sa cumpere si de la MAI Strandul Dinamo, si acolo sa se extinda, cu noi atractii si bazine. Stagnarea defapt e descrestere, incet ramai in urma
Postat 03 August 2022, 18:37 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON