URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Septembrie 2023, 14:15

Orădeanul Viorel Dejeu, primul chirurg din Europa acreditat în chirurgie bariatrică revizională de o organizație de specialitate din SUA

Orădeanul Viorel Dejeu, primul chirurg din Europa acreditat în chirurgie bariatrică revizională de o organizație de specialitate din SUA sursa foto dr. Viorel Dejeu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cofondator al echipei medicale dr. Dejeu, chirurgul orădean Viorel Dejeu a devenit primul medic din Europa care a primit recunoașterea excelenței în intervențiile revizionale, de după operațiile bariatrice, pentru micșorarea stomacului, asupra pacienților cu complicații, riscuri crescute și rezultate nesatisfăcătoare, din partea Surgical Review Corporation (USA), o organizație non-profit dedicată siguranței medicale a pacienților.

Acreditarea de Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revisional Surgery este relevantă în condițiile în care în România s-au făcut zeci de mii de operații bariatrice, unele necesitând „revizii”.

Chirurgia bariatrică revizională reprezintă o necesitate pentru pacienții care au trecut prin operații pentru micșorarea stomacului și au manifestat complicații sau care au înregistrat creșteri în greutate după intervenția inițială.

Decizia de a opta pentru o astfel de procedură este luată în calcul în urma unei evaluări minuțioase a stării de sănătate, a complicațiilor și obiectivelor individuale ale pacientului și necesită consultarea de către un chirurg bariatric specializat și o echipă medicală multidisciplinară. Operațiile de revizie sunt asociate cu un risc mai mare de complicații și cu o complexitate sporită, ceea ce subliniază importanța implicării unui chirurg experimentat”, arată un comunicat al echipei Doctor Dejeu.

Potrivit acestuia, „din păcate, deja ne confruntăm cu un fenomen: întâlnim frecvent pacienți care au ales în trecut clinici fără experiență, în principal în afara țării, fără a fi informați despre proceduri sau despre experiența medicilor, iar acest compromis își pune amprenta asupra sănătății lor. Evaluăm fiecare caz în parte și venim cu recomandări pentru fiecare pacient, în funcție de procedura pentru care e eligibil, corectând sau ajustând intervențiile anterioare și îmbunătățind calitatea vieții".

Acreditarea de „Master Surgeon in Metabolic and Bariatric Revisional Surgery” poate fi obținută de un chirurg dacă îndeplinește criterii stricte, inclusiv experiență chirurgicală semnificativă, operații de revizie efectuate anual, pregătire continuă și dezvoltarea de protocoale clinice și proceduri standardizate.

În prezent, echipa Doctor Dejeu își desfășoară activitatea în cinci centre din țară și oferă servicii în parteneriat cu clinicile Medlife - MedLife Life Memorial Hospital București, MedLife Polisano Sibiu, MedLife Genesys Arad, Humanitas Cluj-Napoca, precum și în Centrul Medical Betania Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Asa da!
Felicitari!
Postat 21 Septembrie 2023, 19:06 de Timi
Un om de nota 10 plus
Felicitări dl. Doctor
Postat 21 Septembrie 2023, 18:14 de Nojoridcity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON