URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2023, 11:31

O nouă Comisie de Disciplină în Colegiul Medicilor Bihor, cu 5 membri realeși din 6. Cea mai „severă” decizie a lor: o doctoriță mustrată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Medicii cu liberă practică din Bihor au ales, după șase ani, o nouă Comisie de Disciplină care să judece abaterile profesionale ale doctorilor din județ, însă 5 din cei 6 membri aleși sunt... vechi.

În precedentul mandat, au reușit ca, pe o doctoriță despre care înșiși colegii s-au plâns că greșește rezultatele pacienților și că are o conduită execrabilă, să o sancționeze doar cu o mustrare.

Aproape toți aceiași

Președintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiș, a anunțat luni, printr-o postare pe propriul cont de Facebook, noua componență a Comisiei de Disciplină, al cărei mandat va fi de 6 ani, deci până în anul 2029.

Ca membri titulari au fost aleși 5 dintre cei 6 membri ai Comisiei precedente (2017-2023), și anume doctorii Gabriel Mihalache, Narcis Vâlceanu, Ciprian Brisc, Gabriel Bako și Lucia Daina, chirurgul Adrian Dușe fiind singurul care nu a mai făcut parte și din vechea comisie. De asemenea, Comisia de Disciplină are un al 7-lea membru numit de Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Bihor, în mandatul precedent acesta fiind chiar directoarea DSP, dr. Daniela Rahotă.

Pe de altă parte, au fost desemnați prin vot și membrii supleanți, doctorii: Ioan Mircea Șandor, Ioana Maria Țigan, Hadrian Borcea, Corina Șuteu, Adrian Florin Szasz și Marius Pârcioagă.

Halal disciplină!

Deși principala atribuție a Comisiei de Disciplină este sancționarea abaterilor medicilor, în mandatul precedent membrii acesteia au dat dovadă de o toleranță extrem de mare când au trebuit să judece astfel de situații.

Poate cel mai relevant exemplu este sancționarea doar cu mustrare a doctoriței Kun Antonia, față de care au depus o plângere la Comisia de Disciplină chiar propriii colegi din secția de Radiologie - Imagistică a Spitalului Județean.

„Doamna doctor a fost sancționată cu mustrare după o plângere formulată de colegii dânsei, care au reclamat faptul că dădea rezultate greșite pacienților, dar și pentru conduită neprofesională”, a declarat BIHOREANULUI președinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiș.

Concret, conduita neprofesională a constat în faptul că doctorița Kun Antonia a postat pe Facebook alegații privind presupusa homosexualitate a unei alte doctorițe, cu accente de gelozie, defăimându-și astfel colega.

Culmea este că, potrivit dr. Pantiș, în ciuda blândeții sancțiunii primite, dr. Kun „a contestat decizia Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bihor la Comisia Superioară a Colegiului Medicilor din România”, care încă nu a adoptat o decizie.

Groșan, fără sancțiune

De altfel, nici Comisia de Etică a Colegiului Medicilor din Bihor nu s-a remarcat prin intransigență față de membrii breslei care o iau „pe arătură”.

În anul 2021, aceasta a iertat-o fără nicio sancțiune pe faimoasa doctoriță Flavia Groșan, cu toate că aceasta afirmase că propriii ei colegi își omoară pacienții în spitalele cu secții Covid.

„Doamna doctor Groșan nu a fost sancționată, a dat însă o declarație că nu-și va mai blama colegii”, a declarat BIHOREANULUI președinta Colegiului Medicilor Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON