URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2021, 15:07

Președinta Colegiului Medicilor Bihor: Doctorița Groșan nu primește nicio sancțiune! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat, luni, după audierea doctoriţei Flavia Groşan că aceasta nu primeşte nicio sancţiune pentru declaraţiile controversate pe care le-a făcut în spaţiul public, nici măcar pentru acelea prin care a lăsat să se înţeleagă că protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omorî, de fapt, pacienţii. 

"În concluzie, aceasta (n.r. - dr. Flavia Groşan) nu primeşte nicio sancţiune şi această autosesizare a Colegiului Medicilor s-a terminat azi", a spus Pantiş.

Şefa Colegiului Medicilor a precizat că audierea pneumologului Flavia Groşan a fost făcută de Comisia de etică şi deontologie medicală a organizaţiei, subliniind, totodată, că nu a fost vorba de o anchetă la adresa doctoriţei, ci despre "o discuţie amiabilă". Practic, a explicat Pantiș, Comisia de Etică nu are cum să fixeze sancțiuni, ci doar Comisia de Disciplină, care se poate sesiza numai dacă ar exista o reclamație vizând acte de malpraxis, ceea ce nu există.

Motive de... simpatie

"A fost o discuţie amiabilă, cu doamna doctor, în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei. Noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tuturor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre încălcarea articolelor 10 şi 22, din codul de deontoogie profesională, legat de denigrarea unor colegi şi de afirmarea în spaţiul public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice", a spus aceasta.

Pantiş a adăugat că din discuții, la care ea personal nu a participat, a reieșit că "doamna doctor va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o până acum", precizând însă că, potrivit spuselor doctoriței Groșan, "toate cazurile grave vor fi direcţionate spre spital".

Întrebată dacă simpatia în rândul pacienţilor este suficientă pentru ca medicul Groşan să nu fie sancţionat, cu atât mai mult cu cât acuzaţiile lansate în spaţiul public au fost grave, cum că în spitale pacienţii Covid ar fi chiar omorâţi, Pantiş nu a oferit un răspuns convingător.

„Nu putem verifica”

De asemenea, dr. Pantiș a subliniat că doctorița Groșan a tratat doar cazuri Covid ușoare, așa cum probabil au făcut sute de medici de familie din întregul județ. „Sunt 340 de medici de familie în Oradea, toți au între 500 și 900 de pacienți, i-au monitorizat, i-au tratat, le-au oferit suport emoțional, pentru că această boală este și o boală a anxietății”, a spus președintele CM Bihor.

Aceasta a precizat și că CM Bihor nu are cum să verifice dacă susținerile doctoriței Groșan, cum că ar fi vindecat mii de pacienți cu Covid, se bazează pe realitate sau nu, dată fiind confidențialitatea datelor pacienților. „În acest context, noi nu avem cum să verificăm dacă cei o mie de pacienți există sau au fost doar pe Facebook”, a spus dr. Carmen Pantiș. 

Cu rugăminţi, simpatie şi eleganţă

Preşedinta Colegiului Medicilor Bihor a mai adăugat că doctoriţa Groşan a fost rugată să fie mai cumpătată atunci când vine vorba despre activitatea colegilor săi medici din spitale şi a subliniat în repetate rânduri "eleganţa" doctoriţei Groşan. "Comisia de etică şi deontologie nu poate să dea nicio sancţiune. Doamna doctor a fost foarte elegantă, a venit cu doamna avocat, deşi nu era nevoie, pentru că a fost o discuţie", a spus Pantiş.

Dr. Carmen Pantiş a adăugat că nu s-a pus problema ridicării dreptului de liberă practică a doctoriţei Groşan şi a subliniat că la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Bihor "nu a fost depusă nicio plângere de malpraxis" care să o vizeze. "Deocamdată nu avem niciun fel de plângere de malpraxis împotriva doamnei doctor Flavia Groşan", a spus ea. 

De altfel, șefa CM Bihor a precizat că acest organism s-a autosesizat, neacționând în urma unei reclamații, deoarece nu a înregistrat nicio reclamație, ci doar o solicitare primită prin e-mail de la un medic din București, prin care Colegiului Medicilor Bihor i s-a cerut să o atenționeze pe doctorița Groșan cu privire la declarațiile despre medicii din spitale.

De asemenea, dr. Pantiș a mai spus că în cazul în care doctoriţa Groşan va continua "declaraţiile denigratoare la adresa medicilor" sau dacă va fi depusă o plângere de malpraxis referitoare la ea, Comisia de Disciplină ar putea lua în calcul sancţionarea dr. Flavia Groşan.

În fine, răspunzând unor întrebări din partea jurnaliştilor, Carmen Pantiş a spus că "speră" că Flavia Groşan îşi va retrage afirmaţiile prin care dădea de înţeles că pacienţii cu oxigen scăzut nu trebuie să se interneze în spitale, că protocoalele medicale aplicate pacienţilor Covid sunt greşite şi chiar îi omoară pe aceştia. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
corb la corb nu-și scoate ochii
Frăția halatelor albe, ce să mai spunem ... Din păcate dna. Groșan va câștiga mai mulți susținători.
Postat 22 Martie 2021, 16:45 de Costin21
Povestea doctoritei Flavia Grosan
Eu unul,desi am deviatii conspirationiste, o consider o poveste frumoasa.Avem nevoie de povesti frumoase dupa un an de pandemie si vieti intoarse peste cap.Poate n-o fi 100% adevarata ...dar nu inteleg inversunarea impotriva ei.Nutritionistii spun ca esti ceea ce maninci.Poate ca au dreptate. Personal am un fetis pentru povestea Titanicului.Filme,documentare cu santierele irlandeze Harland&Wolff,4 ani au muncit la cea mai moderna,cea mai luxoasa nava transalantica. 5-6 zile bagau continuu carbuni in vreo 8 cazane, pentru o traversare...Cum tehnicienii si-au sacrificat viata ca sa asigure energie electric pina in momentul cind vaporul s-a rupt, etc...Pe scurt,nava Carpathia, a firmei concurente, a interceptat SOS-ul Titanicului. Capitanul a ordonat FULL SPEED, tot aburul disponibil spre motoare,a redus incalzirea in cabine,a pregatit ceaiuri si paturi ,pentru supravietuitori.In fine,salveaza vreo 700 din 2300, totul OK...Dupa un timp ,urmeaza ancheta. Intrebare pentru capitanul Carpathiei: cum ai putut sa ordoni viteza maxima,intr-o mare periculoasa,cu aisberguri,periclitind siguranta vasului si a calatorilor? Raspuns: “A hand other than mine was on the wheel that night.” Adica mina altcuiva a fost la cirma in noaptea aceea...Povestea aici: https://www.maritime-executive.com/article/carpathias-role-in-titanic-rescue
Postat 22 Martie 2021, 16:44 de excalibur
fara c****
observ ca nimeni n-are c**** ... oare ce o sa inteleaga lumea de aici????
Postat 22 Martie 2021, 15:57 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON