L-au "furat" pe Arsenie Boca!
BIHOREANUL a descoperit că "ungurul" care s-a înstăpânit pe marca Arsenie Boca sunt de fapt doi afacerişti din Oradea, soţ şi soţie. Ascunşi în spatele unui avocat orădean, al unei firme din Anglia şi al unui pseudonim de cetăţean ungar, Alexandru Andor şi Diana Talpoş nu doar că şi-au înregistrat numele şi imaginea celui supranumit Sfântul Ardealului, ci vor să protejeze şi marca "Pâinea Arsenie", sperând că astfel se vor îmbogăţi din foamea credincioşilor, care consideră pătruns de har tot ceea ce poartă chipul călugărului.
Şomerii lui Bodog
După ce le-a cerut să rămână în ţară promiţându-le tuturor locuri de muncă, ministrul-prodecan Florian Bodog a băgat în şomaj o zecime din absolvenţii promoţiei 2017 a FMF Oradea. Deşi România are cel mai mare deficit de medici din UE, Ministerul Sănătăţii a organizat examenul de rezidenţiat aşa încât 412 tineri care l-au promovat nu au unde să lucreze şi, culmea cinismului, nici măcar dreptul la ajutoare de şomaj.
Crişul ia viteză!
Magazinul Crişul, fosta "navă amiral" a comerţului comunist, şi-a schimbat managementul. Familia fostului prefect Claudiu Pop a preluat discret administrarea unuia dintre cele mai cunoscute branduri comerciale din Bihor, având planuri radicale pentru relansarea afacerii.
Misiune ratată
"Agenta Nutripork" a dat chix: pusă la şefia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor cu sprijinul ALDE, Olimpia Mintaş a zburat din funcţie înainte de a apuca să reautorizeze crescătoria de porci. După încheierea mandatului încredinţat în pofida flagrantului conflict de interese, deoarece a fost şi coautoarea studiului ce pleda pentru emiterea unei noi autorizaţii pentru Nutripork, ex-directoarea s-a ascuns în concediu medical, refuzând să explice atât numirea, cât şi destituirea.
Banii sau casa!
800 de orădeni riscă să fie supraimpozitaţi cu 500% pentru că nu şi-au reabilitat clădirile. Sumele datorate de proprietarii clădirilor nereabilitate vor urca la niveluri record, de 220.000 euro pentru clădirea Poştei ori 100.000 euro pentru fosta Avântul, respectiv de la 250 euro la peste 1.000 euro în cazul orădenilor de rând.
Fraieriţi de Crăciun
Doi orădeni au inventat o fundaţie ca să adune sponsorizări sub pretextul că oferă mese calde orfanilor şi oamenilor fără adăpost. ONG-ul fantomă "Oradea donează", preşedintele acestuia, Hamza András şi colaboratorul său, Kopar Ştefan, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Romilor Oradea, au ajuns în atenţia inspectorilor ANAF, pentru fraudă.
Salvaţi-l pe Gojdu!
Primăria Oradea, "pârâtă" la Guvern şi la Ministerul Culturii pentru că a abandonat statuia lui Emanuil Gojdu în Ştrandul Ioşia. Deşi putea restaura şi amplasa statuia în curtea Colegiului Naţional Emanuil Gojdu sau a Cetăţii, edilii preferă să ţină dosit monumentul, fără remuşcări pentru amenda primită din această cauză de la Direcţia pentru Cultură sau pentru sesizarea făcută la Bucureşti de un deputat PMP.
Uite cine fluieră!
Trei tinere şi frumoase bihorence fac legea într-o lume a bărbaţilor, ca arbitre de fotbal. Gabriela Toderaş, Adina Popa şi Paula Popa sunt cele mai experimentate femei arbitru din Bihor, reuşind să-şi câştige respectul celor pe care îi "taxează" pe terenul de sport.
TIMP LIBER
Distracţie în "Ajun"
În mod tradiţional, românii nu aşteaptă Crăciunul liniştiţi, ci, din contră, riscă să-şi piardă buna dispoziţie stresaţi fiind de cumpărături, gătit şi împodobit. Pentru orădeni, un posibil leac pentru stresul dinaintea sărbătorilor ar fi participarea la concertele de sezon care se vor ţine în această săptămână în cafenele, la Filarmonică, precum şi pe scena Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii. De asemenea, pentru cei care au rămas în pană de idei sunt deschise în această perioadă târguri cu posibile cadouri de Crăciun.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.