URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Armele lui Neguş

Procurorii au finalizat dosarul celor mai violente răfuieli provocate de membrii clanului ţigănesc. Kamaz, Kali şi Bundea, locotenenţii interlopului Sanyi Neguş, au fost trimişi în judecată pentru pentru atacurile comise asupra rivalilor comise în benzinăria Lukoil din Nufărul şi Lotus Center, dar şi pentru că au bătut măr un ofiţer de Poliţie.

Controlori cu două feţe

Deşi funcţionarilor din primării le-au tăiat sporurile salariale, angajaţii Camerei de Conturi şi-au dat instituţia în judecată pentru a şi le păstra pe ale lor. Plătiţi cu lefuri "nesimţite" de până la 7.000 de lei, auditorii pretind în justiţie sporuri care le-ar dubla veniturile, chiar dacă pe amărâţii din alte instituţii bugetare i-au lăsat cu venituri sub limita subzistenţei.

În luptă cu coreenii

Sătul de stilul de muncă dictatorial al afaceriştilor asiatici, un orădean îi dă în judecată. Fost angajat pe o funcţie de conducere la Toptone, Alexandru Panaitescu acuză patronii sud-coreeni că l-au pus să încalce drepturile angajaţilor, iar apoi i le-au încălcat şi pe ale sale, neplătindu-i munca suplimentară şi impunându-i o perioadă de probă prea mare.

Fuga spre moarte

Un adolescent şi-a pierdut viaţa după ce a terminat de alergat în crosul prilejuit de Ziua Naţională. Deşi la autopsie s-a descoperit că Daniel Horvath, un elev în vârstă de 17 ani, suferea de o boală severă, el a participat la competiţia din Parcul Brătianu cu acordul profesorului de sport, dar şi al medicului de familie.

"Fripţi" cu duşuri reci

Pentru că Electrocentrale a îngropat conductele de recirculare în loc să le repare, orădenii plătesc lunar râuri de apă rece la preţ de apă caldă. Orădenii din toate cartierele se plâng că dimineaţa şi seara sunt nevoiţi să lase robinetele să curgă în gol între 10 şi 20 de minute înainte să poată face duş sau baie, risipă care le dublează facturile de apă caldă.

Orăşeni "pe sărite"

În absenţa unei strategii urbane, Oradea s-a dezvoltat în ultimii 20 de ani pe porţiuni, fără o logică unitară. Datorită extinderii haotice a zonei de locuit, sute de străzi din zonele de case sunt în continuare netermoficate şi neconectate la reţeaua de gaz, şi nu mai puţin de 44% din arterele oraşului sunt lipsite de reţele de iluminat public.

Lecţia de chibzuială

Din ianuarie 2012, Primăria va impune directorilor de şcoli să fie mai economi şi să realizeze venituri suplimentare din închirierea sălilor. Pentru a stopa consumurile uriaşe de apă, vecine cu risipa, şi pentru a-i determina pe directori să declare banii obţinuţi din închirierea sălilor de clase, Primăria introduce reguli noi pentru toate unităţile de învăţământ din oraş.

TIME OUT:
Ana Maria s-a făcut orădeancă

La 14 ani, cu un deceniu în urmă, era o vedetă incontestabilă, iar versurile melodiei sale - "Cât mi-e dor de ochii tăi, ce ard ca două văpăi..." - erau fredonate ca un adevărat power-play naţional, de toţi îndrăgostiţii.
După câţiva ani în care n-a reuşit să repete succesul primului hit, Ana Maria Georgescu s-a axat pe regie de film. În urmă cu doi ani şi-a urmat familia la Oradea, iar acum lucrează într-un studio, plănuind să revină, totuşi, în lumea show-bizz-ului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON