URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Ianuarie 2018, 15:34

Nu plătiţi în plus! Orădenii pot verifica pe site-ul Primăriei dacă terenul lor este intravilan sau nu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu plătiţi oricum! Începând din această săptămână orădenii pot verifica pe site-ul Primăriei, cu ajutorul unei hărţi interactive, dacă terenul pe care îl deţin este sau nu intravilan.

"În situaţia în care deţin terenuri amplasate la periferia oraşului Oradea sau localizate pe dealurile din zona de Nord-Est, pentru a evita plata unui impozit necuvenit, se recomandă cetăţenilor să verifice tipul de teren pe care îl deţin – extravilan sau intravilan. În acest scop, pe site-ul www.oradea.ro a fost creat un buton special pentru "Intravilanul oraşului Oradea". Butonul se află pe coloana din dreapta paginii", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Pentru a verifica natura terenului deţinut, orădenii au fost îndemnaţi să deschidă fereastra "Intravilanul oraşului Oradea", să poziţioneze cursorul pe zona din oraş în care este amplasată proprietatea şi să verifice situaţia acesteia.

Zona intravilană, marcată pe hartă cu culoarea roz este despărţită de zona extravilană colorată cu albastru printr-o "graniţă" roşie.

În cazul în care rezultatul verificării este altul decât cel înscris în Coala Funciară, în sensul în care orădeanul plăteşte impozit de intravilan pentru un teren extravilan, proprietarii pot cere Primăriei eliberarea unei adeverinţe cu privire la situaţia terenului.

Adeverinţa se eliberează în baza unui cereri-tip însoţită de copie după actul de indentitate a proprietarului terenului, extras CF nu mai vechi de un an, plan topografic sau cadastral întocmit de un topograf autorizat şi plata unei taxe de 25 lei.

În baza acestui document, orădeanul va putea cere Direcţiei Economice a Primăriei modificarea impozitului pe teren datorat şi Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bihor actualizarea datelor din Cartea Funciară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
.........
Nu este nesimtire/furt mai mare decat in primaria birtinezului! E corect, nu mai e primaria oradenilor, e a birtinezului si a gastii lui. De ce sa platesti pt. a ti se elibera niste hartii?! Nu platim destul, nu noi ii tinem in carca pe trantorii aia, in frunte cu birtinezul?! De ce nu verifica trepadusii din primarie, timp au, vor iesi la lipit afise abia peste doi ani?
Postat 17 Ianuarie 2018, 08:37 de pinonel
Nu-i bai
Si cand ma gândeam să-mi incep construcția, aflu că doar peste 10 ani o sa pot . Nu-i bai cumpăr al teren.
Postat 17 Ianuarie 2018, 00:34 de Sandu1201
dnl constructor redactor sef
incearca aplicatia sa vezi ce rezultate primesti
Postat 16 Ianuarie 2018, 18:52 de unomsimplu
Asadar, oradenii platesc ce nu stie primaria !?!
25 lei, schita de 300-400 lei, CF de 20, 30 sau 40 lei dupa caz, cerere si deplasari vreo 5-6 pe la institutii !?! De ce? Pentru ca municipalitatea i-a supraimpozitat pe unii, pe considerentul ca nu stia cine sta si cine nu ... in extravilanul localitatii, dar pare sa fi avut proprietatea in intravilan !?!
Postat 16 Ianuarie 2018, 17:56 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON