URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2018, 17:26

Mai "prind" o iarnă acasă. Exproprierile caselor din strada Plevnei au fost amânate pentru 2019

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Exproprierile caselor din strada Plevnei au fost amânate pentru 2019 ca urmare a numărului mare de lucrări iniţiate anul acesta de municipalitate. 

Nu sunt destui bani 

"Datorită numărului mare de proiecte angajate în acest an de Primăria municipiului Oradea, pentru obiective care solicită din partea municipalităţii însemnate resurse financiare, tehnice, cât şi de personal, suntem nevoiţi să amânăm procedura exproprierii în cazul proiectului privind modernizarea străzii Plevnei", a anunţat Primăria printr-un comunicat.

Potrivit directorului economic al Primăriei, Eduard Florea, decizia amânării exproprierilor din strada Plevnei a fost luată în urma prioritizării investiţiilor oraşului.

"Anul acesta la nivelul Primăriei au existat solicitări de sume pentru exproprieri şi dezafectări de imobile în valoare de 28 milioane lei. În final a fost aprobată însă doar suma de 8 milioane lei. Lucrările au fost prioritizate urmând să fie executate întâi cele care se execută cu cofinanţare europeană pentru ca oraşul să profite de oportunitatea atragerii acestor fonduri", a precizat pentru BIHOREANUL Eduard Florea.

"Obiectivul rămâne valabil"

Proiectul de modernizare a străzii Plevnei vizează lărgirea carosabilului în vederea asigurării legăturii între strada Tudor Vladimirescu şi Podul Centenarului, aflat în construcţie. Conform comunicatului municipalităţii, Primăria nu renunţă la investiţie.

"Obiectivul rămâne în continuare valabil, exproprierea imobilelor afectate de lucrările aferente va demara la începutul anului viitor - 2019. Se apreciază că această procedură se va finaliza în perioada mai - iunie 2019", a anunţat Primăria.

"Pregătiţi-vă de iarnă!"

Potrivit municipalităţii, proprietarii afectaţi de exproprieri vor afla cuantumul despăgubirilor pe care urmează să le primească începând cu luna februarie pentru a avea timp să îşi cumpere alte locuinţe.

"Este necesar ca proprietarii de imobile afectate de lucrări să se aprovizioneze cu combustibil pentru perioada de iarnă 2018 - 2019, respectiv să-şi facă, dacă este cazul, minimele reparaţii necesare pentru a asigura confortul locuinţei până la momentul în care vor putea încasa despăgubirea cuvenită şi vor elibera imobilul expropriat", a anunţat Primăria.

Intenţia municipalităţii de a expropria mai multe case din strada Plevnei pentru lărgirea carosabilului a stârnit nemulţumirea locuitorilor zonei. Proprietarii caselor aşteaptă ca municipalitatea să facă primele demersuri oficiale pentru a putea contesta exproprierile în instanţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ca să dărâmi nu-ți trebuie mulți bani !?!
Ca să construiești însă ceva în loc ... ehhhe !?! Asa ca, palaria e prea mare pentru diliul sef, cand e vorba de bani de la bugetul local ... si nu bani primiti gratis de la UE !?!
Postat 25 Iulie 2018, 07:07 de CrisDumi
in atentia tristilor care sunt dati afara din case in februarie!
Ce e mai trist? Sa fi dat afara din casa in care ai trait o viata si sa primesti 200 000 lei despagubire sa iti cumperi alta casa -probabil in Guttenberg la banii astia- sau sa te gandesti ca PMO tocmai a semnat al 2lea contract, in total 106 000 lei -jumatate din valoarea casei tale, el incaseaza anual banii- cu un beneficiar de pensie speciala care a mai incasat peste 200 000 lei de 2 ani de cand e colonel pensionar-mai mult decat primesti tu pe casa!- total peste 300 000 lei in 2 ani. Destul de Trist, nu?
Postat 24 Iulie 2018, 23:13 de QpqDornq
Bine de stiut!
Ei si altii asemeni lor, scosi in strada din locuinte fara ca instanta sa fi dat o hotarare definitiva, pot multumi cozii de topor a birtinezului, inginerul ioan cupsa! El a fost principalul artizan al modificarii cu pricina la Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010. Nici comunistii nu si-au permis asa ceva, dle inginer! ,,Art. 22. -(1) Expropriatul nemulțumit de cuantumul despăgubirii prevăzute la art. 19 se poate adresa instanței judecătorești competente în termenul general de prescripție, care curge de la data la care i-a fost comunicată hotărârea de stabilire a cuantumului despăgubirii, sub sancțiunea decăderii, fără a putea contesta transferul dreptului de proprietate către expropriator asupra imobilului supus exproprierii, iar exercitarea căilor de atac nu suspendă efectele hotărârii de stabilire a cuantumului despăgubirii și transferului dreptului de proprietate." Ce sa mai zic?! Sunteti egalul lui nicolicea, a lui serban nicolae, a stelutei gustica cataniciu, a lui marton arpad, in fine, a inginerilor, actorilor, etc care au ajuns sa legifereze! P.S. Poate vreun avocat cere si vreun judecator aproba sesizarea ccr asupra constitutionalitatii articolului care instituie confiscarea in interes ,,public"!
Postat 24 Iulie 2018, 19:34 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON