URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2011, 09:09

Lecţia de umanitate: O profesoară din SUA revine pentru a zecea oară ca voluntar pe şantierul Habitat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Katie Boland, o profesoară din Statele Unite ale Americii, a revenit pentru a zecea oară pe şantierele Habitat pentru Umanitate, pentru a construi, cu ajutorul altor voluntari, o locuinţă pentru o mamă care-şi creşte singură copilul care suferă cu inima.

"Foarte mulţi din miile de voluntari care au lucrat alături de Habitat pentru Umanitate Beiuş revin şi a doua sau chiar a treia oară pentru a repeta experienţa deosebită pe care o au aici. Printre aceştia se numără şi Katie Boland care a stabilit deja un record. Ea se află acum la Beiuş pentru o săptămână în fruntea celei de-a zecea echipe de voluntari pentru a ajuta familiile nevoiaşe să locuiască în condiţii decente", se arată într-un comuicat al organizaţiei Habitat pentru Umanitate.

Încă din 2003, de la prima experienţă ca voluntar alături de Habitat pentru Umanitate Beius, Katie a îndrăgit asociaţia bihoreană, zona şi mai ales oamenii de aici, aşa încât a decis să revină. An de an a adus câte o echipă, ajungând să vină şi de două ori într-un an cu voluntari pe şantierele Habitat.

"În 2003 am coordonat prima echipa de voluntari la Habitat pentru Umanitate Beius împreună cu Seth Fischer. Ştiam puţine despre ţară, despre filială şi chiar despre echipa noastră. Cu toate acestea eram foarte entuziasmaţi să călătorim în Europa de Est şi foarte încântaţi de proiect. Am lucrat atunci la construirea unei locuinţe multifamiliale cu patru apartamente. A fost fascinant! Am ştiut la sfârşitul celor două săptămâni petrecute aici că voi reveni vara următoare", mărturiseşte Katie.

În acest an echipa ei numără 12 membri, patru dintre ei fiind şi anul trecut la Beiuş. "La sfârşitul săptămânii locuinţa va fi finalizată, iar Florentina şi Rareş Jurmuţ speră ca viaţa lor se va schimba radical după ce până acum au locuit în condiţii improprii într-o încăpere fără ferestre", se mai arată în comunicat.

"Acum, când vad că o să avem o locuinţă, cel mai mult îmi doresc ca fiul meu să se facă bine. Unde stăm în prezent avem lumina doar când aprindem becurile. E inuman să trăieşti aşa, şi mai ales pentru un copil bolnav" spune Florentina.

Luni la prima oră voluntarii au venit în şantierul Habitat din Beiuş unde era pregătită o fundaţie pe care până sâmbătă vor construi o locuinţă. Alături de ei lucrează şi tatăl Florentinei Jurmuţ împreună cu alţi beneficiari ce au primit sau vor primi o locuinţă Habitat pe terenul pus la dispoziţie de Primăria şi Consiliul Local Beiuş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
merita sa i ajutam
Se organizează tabere gratuite pentru copiii cu dizabilităti (locomotor, auz, vorbire, sindrom down și autism) cu care vor lucra specialisti si psihologi.Copiii trebuie să aibă între 6-16 ani si să fie scolarizati si însotiti de părinti (gratuitatea este atât pentru copil cât si pentru părinte).Fiecare copil va primi 100lei si cărti.Să se sune la numărul 0737877179 sau 0737877178 - Diana Budeanu sau Irina Rădută. Mulțumesc.Dati mai departe (să se bucure cât mai multi copii de aceste tabere).
Postat 09 August 2011, 12:12 de da ti mai departe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON