URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2023, 18:16

La Oradea a început Campionatul Naţional Universitar de Fotbal (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de patru zile, terenurile de la Universitatea din Oradea şi LPS Bihorul găzduiesc jocurile ediţiei a VII-a a turneului final al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, competiţie care are loc pentru a doua oară consecutiv la Oradea şi care reuneşte la start cele mai bune opt selecţionate ale universităţilor din ţară.

Evenimentul a început în cursul dimineţii de joi, când Aula Magna a Universităţii din Oradea a găzduit festivitatea de deschidere, la care au luat parte echipele şi reprezentanţi ai universităţilor participante. 

8 echipe, 200 de sportivi

Ceremonia a fost condusă de prof. univ. dr. Alexandru Ilieş, decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport a Universităţii din Oradea, cel care s-a ocupat de toate detaliile privind organizarea. Au mai fost prezenţi în prezidiu rectorul Constantin Bungău, şi el fost jucător de fotbal, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Vasile Aurel Căuş, precum şi Octavian Stăncioiu, din partea Universităţii Politehnica Timişoara, instituţie coorganizatoare.

După discursurile celor patru, au fost transmise şi câteva mesaje, printre care şi cel al preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Un discurs motivator la adresa jucătorilor l-a avut fostul fotbalist şi profesor universitar Gheorghe Dumitrescu, cel care a jucat la FC Argeş în perioada lui Nicolae Dobrin şi la FC Bihor, unde a adunat multe meciuri în Divizia A.

După ce au fost rememorate cele şase ediţii desfăşurate până în prezent, au fost prezentate şi o serie de cifre referitoare la ediţia din acest an. Astfel, competiţia a început cu 14 echipe, care au reunit în total 350 de sportivi studenţi. Au mai rămas acum, la turneul final, 8 echipe, cu 200 de sportivi în total.

Un aspect important al acestei ediţii îl constituie faptul că numărul jucătorilor profesionişti a fost limitat la trei per echipă. În total, sunt prezenţi la Oradea 39 de jucători profesionişti, dintre care 5 se regăsesc în lotul echipei orădene. 

Oradea vs. campioana națională 

Selecționata Universității din Oradea a fost repartizată în Grupa A, care îşi va desfăşura jocurile pe terenul din complexul sportiv al Universității.

Echipa Universităţii din Oradea va avea parte de o grupă interesantă, cu campioana naţională şi europeană en-titre, Universitatea de Vest Timişoara, precum şi cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești şi Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

În prima etapă, chiar în prima zi, joi, de la ora 17.30, formaţia orădeană întâlneşte selecționata Universității Petrol-Gaze din Ploiești, care a eliminat cu 1-0 în faza preliminariilor, la București, selecționata Universității Politehnica din București.

Apoi, în etapa a II-a, vineri, de la ora 12:30, Universitatea din Oradea se va confrunta cu selecționata Universității de Vest din Timișoara, campioana României și a Europei în 2022, iar sâmbătă, de la ora 11, va întâlni selecționata Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, echipă calificată din preliminarii prin victoria cu 11-0 cu Universitatea Ecologică din București.

Staff-ul tehnic al Universității din Oradea, format din Alexandru Ilieș, Codruț Bulz, Mihai Șandra și Dragoș Săvescu, va avea la dispoziție un lot alcătuit din 27 de studenți sportivi, proveniți de la 4 cluburi. De la FC Universitatea Oradea (Liga a IV-a) sunt în lot Caciora Tudor, Chiș Patrik, Cioflan Tudor, Csaszar Alex, Dardai Denis, Dragoș Patric, Galea Cătălin, Gnandt Antonio, Grigor Casian, Hreniuk Cosmin, Ilieș Alexandru Bogdan, Iova Luca, Jurcă Dan, Mândruț Viorel, Peic Alexandru, Săvescu Dragoș, Șandra Mihai şi Ungur Adrian. De la echipa de ligă a III-a Lotus Băile Felix evoluează Gheban Darius, Oșvat Sebastian, Paublusting Tamaș şi Tămaș Raul, de la CSM Jiul Petroşani (din Liga a III-a), Jurcuț Alexandru, iar de la Asociaţia CS Oşorhei (din Liga a IV-a) Alungi Laurențiu, Guțu Dorin, Man Șerban și Sfârlea Darius. 


Câştigătoarele primelor şase ediţii ale Campionatului Naţional Universitar la Fotbal:

2015 (turneul final a avut loc la Timişoara) - Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu 
2016 (Cluj Napoca) – Universitatea „Babes Bolyai” Cluj Napoca
2017 (Cluj Napoca) – Universitatea de Vest Timişoara
2018 (Timişoara) - Universitatea „Babes Bolyai” Cluj Napoca
2019 (Timişoara) - Universitatea de Vest Timişoara
În 2020 şi 2021 nu s-a jucat din cauza pandemiei
2022 (Oradea) - Universitatea de Vest Timişoara

Pentru echipa Universităţii din Oradea, cea mai bună performanţă de până acum o constituie locul III obţinut la ediţia anterioară, desfăşurată tot la Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON