URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Ianuarie 2024, 19:15

Kelemen Hunor la Oradea: Primarii sunt în panică, orașele mari rămân fără zeci și chiar sute de milioane de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, aflat joi la Oradea, a afirmat că primăriile marilor orașe vor avea anul acesta mai puțini bani pentru investiții, deoarece în acest an Guvernul va reține sume importante la bugetul central din cele cuvenite autorităților locale.

„În legătură cu bugetul pe 2024, am văzut o panică la nivelul administrațiilor locale, mai ales al municipiilor și orașelor mari; și azi m-au sunat mulți primari spunând că va fi un an dezastruos. Impozitul pe venit nu va mai ajunge 100% la autoritățile locale, așa cum am reușit din 2017, pentru că Guvernul a impus o schimbare rapidă, spunând că impozitul pe dividende și pe pensii ajunge la bugetul central. Asta înseamnă că marile orașe rămân cu zeci, unele cu sute de milioane de lei în minus”, a spus Kelemen, adăugând că partidul său a atenționat asupra acestui efect la elaborarea bugetului, dar fără folos. 

Din acest motiv, „va fi nevoie de o intervenție pe buget la mijlocul anului, când vom vedea că nu sunt bani pentru investiții pentru că acești bani rămân la dispoziția Guvernului”, a afirmat Kelemen.

Liderul UDMR a făcut aceste afirmații într-o conferință de presă susținută împreună cu președintele UDMR Bihor, Cseke Attila, care a arătat că și anul trecut Guvernul a luat decizii care au determinat ca „unele programe de investiții să încetinească, iar unele să se oprească”.

În context, Cseke a reiterat că anul trecut a fost primul din ultimele trei decenii când nu s-a făcut nicio rectificare bugetară, prin Parlament, ci Guvernul a decis cu de la sine putere să realoce între ministere 31,3 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară.

„Rolul rectificărilor bugetare este de a regla veniturile și cheltuielile statului, care ministere performează și le mai pot fi alocați bani. Fondul de rezervă a fost folosit ca un al doilea buget, rolul constituțional al Guvernului a fost extins, iar Parlamentului a fost ocolit. Nu s-au relocat resurse financiare importante, unele șantiere s-au oprit, unele firme au intrat în insolvență, unii muncitori au plecat, în special peste hotare”, a descris consecințele fostul ministru al Dezvoltării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cat au furat astia
Daca le ieseau toate furturile (tunurile) pe care au incercat sa le dea cu acte false (cladiri de patrimoniu din oras, terenuri si paduri din zona metropolitana, asta doar in Oradea si Bihor, era vai de noi. Ne expediau astia in strada sau ne puneau sa le platim chirii exorbitante din si pe propriile noastre proprietati.
Postat 12 Ianuarie 2024, 18:29 de Riviera
Panica?
Hai sa vizionam, cu reclame din 5 in 5 minute de la google, aka alphabet, proprietarul youtube, un vlog, sau jurnal de calatorie, video. Un tip si o tipa (nevasta?) si-au petrecut citeva luni prin America de sud. Episodul e din Argentina. O tara frumoasa, clima temperata, ca pe la noi, bogata, datoare vinduta la Fmi. O inflatie accelerata, din Pib cica 40% merge pe protectie sociala. Adica sa nu moara poporul de foame. Nu ma bag in aprecieri, nu cunosc povestea argentinei la mm, dar merita vazut. Orase superbe, oameni disperati, fara viitor. [ https://www.youtube.com/watch?v=NxjffCpSKgo ] Cea mai BOGATA tara din lume e acum in genunchi: 4 din 10 oameni sunt SARACI LIPITI.
Postat 12 Ianuarie 2024, 18:29 de excalibur
k prostu'
Vasăzică, dacă ți se reduce salariul fără nici un motiv, de vină ești tu că nu știi să te descurci și cu mai puțin. În consecință, intinde-te cât ți-e plapuma! Parcă așa zicea și prietenul nostru Băsescu, când tăia salariile cu 25%. Dar spre fericirea tuturor acum nu se întâmplă la fel. Dacă plânge vreun partid, zicem că a început mai devreme campania electorala. De la restul populației oricum luăm banii prin inflație. Dacă nu ne ajunge, avem la îndemână o grămadă de taxe. Cum, taxe noi? Doamne ferește! Nu, doar alea vechi de care au fost scutiți până acum(vezi taxa pe bonurile de masă). Să nu vă mirați dacă după summit-ul de la Dubai(să trăiți tovarășul președinte!) o să avem pe fluturașul de salariu și taxa pe aer. Nu intrați în panică, doar marii contribuabili vor plăti, populația va fi scutită. Până când? Până când va intra bugetul în panică. Și atunci toți votanții, analfabeții și alte majorități vor pierde scutirea pe motivul că: ești prost, deci respiri.
Postat 12 Ianuarie 2024, 14:51 de User anonimizat
Te întinzi cât îți e plapuma.
Dacă nu gândești din timp la asta și visezi cai verzi zugrăviți pe pereți, precum tribul "birtinezilor" ... te trezești atunci când trebuie tras linia de final, că stai financiar mai rău decât la început. Că orice prost știe să cheltuie și să trăiască pe banii altora, de împrumut sau alte fonduri, în loc să facă lucrurile bine, durabile, pe bani potriviți și rezonabili ca preț.
Postat 12 Ianuarie 2024, 09:08 de KP
Bine punctat de Udemerist
Sa ii punem inapoi in coalitie ca chiar au dreptate. Csecke a si facut treaba, uite ca UDMR e mai de dreapta decat AUR. Mandru roman din parinti romani si i-as poate si votasa intre la guvernare
Postat 12 Ianuarie 2024, 05:15 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5032 RON
  • 1 EUR = 4.974 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON