URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2021, 20:22

Invitaţie la fapte bune: Vedetele Radio ZU se întorc la Oradea pentru a reface "Oraşul faptelor bune" (VIDEO)

Invitaţie la fapte bune: Vedetele Radio ZU se întorc la Oradea pentru a reface 'Oraşul faptelor bune' (VIDEO) TÂRG CU VEDETE. Radio ZU va emite timp de 7 zile şi 7 nopţi din Oradea, dintr-o "casă de sticlă", cum îi spun organizatorii, amplasată în piaţa centrală, unde Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ştefan şi şase DJ vor locui, vor realiza emisiuni şi vor sta de vorba cu trecătorii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea îşi schimbă numele, ce-i drept, doar pentru o săptămână, în "Oraşul faptelor bune". Cu sprijinul Primăriei, Radio ZU organizează o nouă ediţie a campaniei de sărbători, care promovează cauze caritabile şi, de regulă, strânge sume impresionante pentru persoane aflate în momente cruciale...

Vedetele Radio ZU, unul dintre cele mai ascultate posturi din România, vor realiza emisiuni, timp de şapte zile şi şapte nopţi, dintr-o casă-studio amenajată deja în Piaţa Unirii, în mijlocul Târgului de Crăciun. În vreme ce vestea i-a entuziasmat pe mulţi orădeni, alţii contestă alocarea a circa 100.000 euro pentru primirea oaspeţilor şi derularea campaniei...

Oaspeţi în casa de sticlă

Târgul de Crăciun din Oradea - chiar dacă stârneşte şi nemulţumiri legate de regulile de acces (doar cu certificat verde de vaccinare, trecere prin boală sau testare) - are oaspeţi numeroşi. Pe lângă orădeni, turişti şi însuşi Moş Crăciun, târgul păzit de soldăţei din "Spărgătorul de Nuci" şi dotat cu zeci de căsuţe cu bunătăţi şi cadouri va primi, în perioada 16-22 decembrie, şi vedetele Radio ZU.

Timp de şapte zile şi şapte nopţi, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ştefan, Tea Teodorescu, Adi Mihăilă "The Hitman", Raluca Benavides, Răzvan Popescu, Cuza şi Vlad Drăgulin vor realiza emisiuni, cu schimbul, dintr-o aşa numită "casă de sticlă" amenajată în Piaţa Unirii, unde vor avea paturi, mobilier, duşuri, precum şi - bineînţeles - un studio.

Ediţie bogată

Este pentru a doua oară când campania, al cărei scop este unul caritabil, se organizează la Oradea. În 2019, în cadrul primei ediţii, Radio ZU, tot cu sprijinul Primăriei, a adus pe scena din Piaţa Unirii vedete ale muzicii româneşti, cum ar fi Delia, Smiley şi Carla's Dreams.

De asemenea, prin donaţii în conturi, anunţate telefonic sau făcute direct în urna instalată pe "casa de sticlă", în cadrul ediţiei din 2019 a "Oraşului faptelor bune" s-a strâns mai mult de o jumătate de milion de euro pentru mai multe cauze impresionante, inclusiv ale unor copii diagnosticaţi cu boli rare.

"Cel mai frumos cadou"

Săptămâna trecută, DJ-ii Radio ZU au anunţat în direct că anul acesta gazda campaniei "Oraşul faptelor bune" va fi din nou Oradea. "Cea mai frumoasă campanie de radio din România se întoarce în cel mai frumos orăşel de Crăciun din România", a spus Mihai Morar despre revenirea în oraşul de pe Crişul Repede. "Mă bucur că se face la Oradea şi că o să vedem din nou oamenii alături de noi, la Casa de sticlă", l-a completat Daniel Buzdugan.

Sub sloganul "Îndeplineşte o moftă sau înscrie o poftă!", vedetele ZU au activat din nou platforma pe care românii pot, pe de o parte, să înscrie cauze nobile, iar pe de alta să ofere ajutor şi donaţii: radiozu.ro/orasulfaptelorbune. Înaintea deschiderii oficiale a "Oraşului faptelor bune" DJ-ii vor alege câteva cauze pe care le vor promova online şi în emisiuni.

Din vistieria oraşului

Nu se ştiu deocamdată prea multe detalii despre activităţile pe care DJ-ii le vor face timp de o săptămână la Oradea, dat fiind că organizarea de concerte este dificilă în contextul pandemic actual. Este de aşteptat, însă, ca, la fel ca în 2019, vedetele Radio ZU să primească inclusiv grupuri de colindători.

Dacă mulţi dintre orădeni sunt încântaţi de oaspeţi şi de faptul că oraşul lor va fi promovat la radio, lucru pe care mizează şi autorităţile, alţii au criticat alocarea a circa 100.000 euro (mai precis 496.802 lei) din bani publici pentru acoperirea unor cheltuieli logistice legate de sosirea şi găzduirea echipei ZU, în timp ce - spre exemplu - şi din raţiuni economice, oraşul a fost împodobit cu decoraţiuni de sărbătoare doar în zona centrală.

Cu alte cuvinte, unii orădeni nu-s împotriva faptelor bune, dar vor să fie alese mai cu grijă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
reclama la spoiala, din buzunarele noastre
Cine a hotărât să se achite către radio Zu aceasta suma din bugetul nostru ? E vreun proiect de utilitate publică ? Să înțelegem radio Zu face fapte bune la comision platit de primăria Oradea din buzunarele Orădenilor ?
Postat 16 Decembrie 2021, 13:41 de Nelu_Cornel_Pantis
Fara numar
"alocarea a circa 100.000 euro (mai precis 496.802 lei) din bani publici pentru acoperirea unor cheltuieli logistice legate de sosirea şi găzduirea echipei ZU". Echipa are 9 membri, fie 10 cu sofer.7 nopti de cazare. 200 lei/noapte sa zicem. Calculam, 10x7x200=14.000 lei. Mai ceva motorina, mincare fie 20.000 lei.Fie 25.000. Restul de 470.000 lei reprezinta faptele bune. De notat ca nu se pune problema de contracte, facturi, chitante,viramente. Pur si simplu SE ALOCA. Si mai avem pretentii sa ne dea miticii bani moca...
Postat 14 Decembrie 2021, 20:38 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON