URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2022, 20:21

În sfârşit! Bazinul Olimpic din Oradea ar putea fi dat în folosinţă în februarie, după doi ani de reabilitări (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, care a intrat în reabilitare în aprilie 2020, ar putea fi dat în folosinţă în luna februarie. La aproape doi ani de la deschiderea şantierului, constructorii fac ultimele probe ale instalaţiilor înainte de predarea lucrării.

"Se fac probele"

"Teoretic lucrarea este gata. Practic, acum se fac probele de etanşeitate şi ultimele verificări înaintea punerii în funcţiune", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Potrivit directorului, investiţia, începută cu reabilitarea acoperişului (care a costat 1,4 milioane de lei), a crescut întâi la 4,2 milioane lei, iar apoi a ajuns în total la 16,6 milioane de lei întrucât s-au adăugat o serie de lucrări de reparaţii şi modernizare. Astfel, s-a prelungit prin adăugarea de contracte succesive şi termenul de finalizare a acestora. 

"Proiectul tehnic de reabilitare a Bazinului Olimpic a indicat tot timpul o valoare de 16,6 milioane lei, dar pentru că n-am avut niciodată banii aceştia în buget, fondurile municipalităţii fiind alocate cu prioritate pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene, am început întâi, în 2020 lucrările de reabilitare a acoperişului, care erau prioritare pentru că ploua înăuntru", a explicat Popa.

"Reparaţiile durează mai mult"

Apoi, prin licitaţii repetate, s-au adăugat la lucrări reabilitarea cuvei bazinului şi a instalaţiilor de filtrare (4,2 milioane lei), reabilitarea tuturor instalaţiilor de producere a apei calde şi de aeraj (2,6 milioane lei), recompartimentarea corpului anexă (1,7 milioane lei) şi diferite lucrări suplimentare (8,1 milioane lei).

"Lumea ne-a întrebat de ce durează atât. În general, reparaţiile sunt mai complexe şi durează mai mult decât construirea unui obiectiv de la zero", a spus Popa.

Directorul a afirmat că lucrările aflate pe terminate au adus îmbunătăţiri considerabile obiectivului. "S-au realizat canalizaţii tehnice pe ambele laturi. Dacă vor apărea probleme de etanşeitate şi presiune, se poate interveni direct. În trecut, colegii nu ştiau de unde sunt pierderile majore de apă. La partea de filtrare s-a fisurat partea de conexiuni la cuvă şi apa se scurgea în pământ. Problemele au fost remediate", a spus Popa.

Un bazin "ca nou"

De altfel, directorul DPI a declarat în mod repetat că la finalizarea lucrărilor Bazinul Olimpic va fi "ca nou" având în vedere că investiţia a vizat de la acoperiş, sisteme de ventilaţie şi iluminat la realizarea unui video wall.

Baza sportivă va putea organiza competiţii de înot standardele Federaţiei Internaţionale de Nataţie, precum şi activităţi de agrement pentru publicul larg în condiţii de siguranţă.

Capacitatea în cele două gradene este de 828 de locuri pentru spectatori şi 11 locuri pentru oficiali.

Lucrările, în valoare de 16,6 milioane lei fără TVA, au fost realizate de asocierea formată din firmele Sport Play Sistems şi MBS Group, care a şi construit Bazinul Olimpic pe timpul fostului primar Petru Filip.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Sandu,
se vede din titlu cât ești de coerent.
Postat 03 Februarie 2022, 12:20 de User anonimizat
Colin aka CrisDumi aka KP
Sunt foarte coerent
Postat 03 Februarie 2022, 10:51 de Sandu2100
Sandu,
fii mai coerent.
Postat 02 Februarie 2022, 03:45 de User anonimizat
Colin acum. 17 ani acolo Filip si Ki$$
Doreau sa faca imobiliare multe, un spital nu era in calcul nici macar in gluma Drumul express, e si in regim de autostrada, si daca erai atent/a , observai ca datorita lui Bolojan se face, unde cele 2 primarii si cj-uri au fost priceless autoritati care au pus banul jos, pt a se implementation. Totusi cred cu tarie ca esti CrisDumi aka KP
Postat 01 Februarie 2022, 23:18 de Sandu2100
Scortosul,
nu s-a schimbat mare lucru, cum admitea inocent actualul primar în speța litigiului cu proiectul “țepelor” de pe Independenței, să vină domnul arhitect la Oradea că îi “atribuie direct” o lucrare din bani publici.
Postat 01 Februarie 2022, 10:58 de User anonimizat
acu 18 ani
Acu 18 ani cine era primas? fsn-istul pdl-istul psd-istul petrul filipul cel decazut! Multumim pentru primareala dezastruoasa!
Postat 01 Februarie 2022, 09:56 de scortosul
Restaurare la 15 ani de la construcție?
Oradea nu așa mare... A fost inaugurat în 2007 din fonduri proprii ca în 2013 să se retușeze și in 2019 să intre în renovare totală. În 2006 aflasem de proiect și căutam informații. Noroc un cunoscut al cunoscutului meu ma informat "nu te agita, este aranjat cu cineva din Turda și proiectul din București".Ce să zic. Am proiecte de peste 30 de ani in domeniu cu deschideri mult mai mari și merg liniștit și mandru să le văd.
Postat 01 Februarie 2022, 09:18 de ilka_53
Sandu,
Oradea-Arad are regim de drum expres, nicidecum autostradă, e o diferență, plus că nu va fi realizat de administrația locală. Spitalul de pe Vlădeasa va fi gata după 17 ani de fonduri europene cu nemiluita? Nu văd virtutea, nu o văd și pentru că au fost ignorate principalele cerințe de utilitate publică, cele de care beneficiază direct cetățeanul, școli și spitale.
Postat 01 Februarie 2022, 08:42 de User anonimizat
sandu
imi place naivitatea ta,dar eu am trecut de varsta frageda cand sa mai cred in povesti
Postat 01 Februarie 2022, 07:33 de tepes
Tepes
Ne vedem in 2024 cand o sa fie gata autostrada Oradea-Arad, si noul spital de pe Vladeasa . Sa vezi si tu o mare realizare, dar sa fi capabil sa vezi, sa te ajute chestia aia pe care o tii pe umeri si la unii se spune CAP
Postat 31 Ianuarie 2022, 22:24 de Sandu2100
hmmm
ce sa zic...mare realizare,altii construiesc km intregi de autostrada,spitale,scoli in 2 ani
Postat 31 Ianuarie 2022, 20:54 de tepes
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON