URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2021, 18:41

Bazinul Olimpic din Oradea ar putea fi redeschis la finalul anului. În ce stadiu sunt lucrările de reabilitare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de reabilitare a bazinului olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea sunt finalizate în proporție de 75%.

Au finalizat amenajările exterioare

Potrivit unui comunicat al Primăriei, bazinul închis pentru lucrări anul trecut ar urma să fie redat sportivilor orădeni și publicului larg în luna decembrie.

„Complet reabilitat și modernizat, Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu ar urma să-și redeschidă porțile la finalul acestui an. În prezent, 75% dintre lucrări sunt finalizate și continuă cu renovarea cuvei, precum și cu realizarea diverselor instalații necesare cum ar fi cele sanitare, termice și de ventilații”, se menționează în comunicat.

Până în prezent, constructorii au finalizat amenajările exterioare, de la montarea acoperișului de policarbonat la refacerea accesului la bazin și a parcărilor, au realizat în proporție de 95% lucrările interioare la instalațiile sanitare, termice și de ventilații și în procent de 75% intervențiile la instalațiile electrice, cele de curenți slabi și cele de semnalizare la incendiu.

„Se mai lucrează încă la instalațiile sanitare, termice și de ventilații, instalațiile electrice, curenți slabi, semnalizare incendiu, amenajările interioare și la reabilitarea cuvei”, au mai transmis comunicatorii Primăriei care au precizat că „investiția ar trebui să fie gata în luna decembrie a acestui an”.

Mai modern și economicos...

Odată finalizată investiția, „se vor diminua consumurile generale, respectiv vor scădea pierderile de apă tehnologică pentru funcționarea bazinului, se va îmbunătăți sistemul de iluminat, ventilație și încălzire în zona bazinului și vestiare, asigurând un climat optim în special în sezonul friguros”.

În urma lucrărilor, bazinul olimpic va putea organiza competiții de înot pentru sportive la standard ale Federației Internaționale de Natație, precum și activități de agrement pentru publicul larg în condiții de siguranță.

Capacitatea arenei în cele două gradene este de 828 de locuri pentru spectatori și 11 locuri pentru oficiali.

Lucrările, în valoare de 16,6 milioane lei fără TVA, sunt realizate de asocierea formată din firmele Sport Play Sistems și MBS Group care a și construit bazinul olimpic pe timpul fostului primar Petru Filip.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
pe saracie
Iar au pus cea mai ieftina faianta pe care au gasit-o? speram ca macar acum la renovare sa puna ceva mai de calitate, pentru ca inainte arata dezolant. Faianta similiara cu cea de pe vremea raposatului, toate tevile la vedere si sanitare de cea mai ieftina calitate posibila. Daca au inceput cu faianta ieftina, probabil vor continua pa acelasi trend...
Postat 28 Iulie 2021, 10:26 de marius_ro
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON