URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2023, 19:40

HELLA Oradea crește! La aniversarea de un an, compania a anunțat o importantă extindere a centrului tehnic din oraș (FOTO/VIDEO)

În urmă cu un an, compania HELLA, un important furnizor în industria automotive, lansa, încrezătoare, un centru tehnic la Oradea, anunțând că își dorește să recruteze ingineri dornici să proiecteze mașinile viitorului.

12 luni mai târziu, aceeași companie face un anunț important, inclusiv pentru tinerii Oradiei: își pune la punct un laborator performant, își extinde spațiul de birouri, dar și echipa, care în următorii ani va ajunge la 200 de ingineri!

De 4 ori mai mare!

La sediul pe care îl are în clădirea Trade Center din Oradea, compania HELLA a sărbătorit, vineri, 15 decembrie, un an de existență în orașul de pe Crișul Repede. Alături de echipa orădeană au fost prezenți colegii lor de la HELLA Technical Center Timișoara, dar și partenerii locali, adică profesori ai Universității din Oradea și reprezentanți ai Fundației Comunitare Oradea.

În centrul tehnic pe care HELLA îl are la Oradea, o echipă care a crescut de la 15 oameni, la inaugurare, la aproape 50 în prezent, împărțiți în cinci departamente și opt echipe, dezvoltă produse pentru mașinile electrice, precum convertoarele de putere și senzorii inteligenți de baterie litiu ion. Proiectele pe care HELLA Oradea le are au creat necesitatea extinderii centrului de aici, atât ca spațiu de desfășurare, cât și a capacităților tehnice și a echipei.

„Este momentul în care cvadruplăm spațiul de birouri. La acest nivel al clădirii, am contractat încă 500 mp, vom avea un spațiu mult mai voluminos de birouri și de capabilități, și asta pentru că nu am crescut doar repede și numeric, ci și în competențe și recunoaștere. Echipa din Oradea, pe lângă faptul că oferă un sprijin foarte important în proiectele aflate în desfășurare, a contribuit și la cotații pentru proiecte viitoare. Rezultatele echipei sunt recunoscute în schema globală HELLA”, a anunțat, vineri, Sebastian Nicoară (foto), directorul HELLA Technical Center Oradea.

Fac recrutări

Dezvoltarea HELLA Oradea presupune că centrul tehnic va avea și un laborator de testare, complet echipat și întins pe aproape 100 de metri pătrați. Amenajarea lui este o validare tehnică a competențelor echipei de aici, a mai spus Nicoară. „Un laborator de o asemenea dimensiune este dovada că devenim un centru tehnic independent, implicat în întreg procesul de dezvoltare a unui produs automotive, de la început și până la faza de testare”, a explicat directorul.

Noile spații de birouri vor fi funcționale începând din februarie, când HELLA Oradea va începe și să recruteze noi ingineri. Planurile companiei sunt mărețe: până în 2025, vrea să aibă 200 de ingineri în echipa orădeană!

„Lărgirea spațiului este direct proporțională cu strategia de creștere la Oradea anul viitor. În acest sens, ne vom concentra pe o abordare mai profundă și vom angaja, pe trepte de complexitate diferite, atât juniori, cât și seniori. Urmează un an în care vom pune accent pe formarea competențelor, inclusiv în echipa deja existentă, cu prioritate pentru crearea și așezarea nivelurilor intermediare de management local. Căutăm, în continuare, ingineri, programatori, în domenii precum designul electronic al circuitelor, dezvoltarea software pentru componentele electronice, precum și definirea și testarea la nivel de sistem a componentelor electronice”, a adăugat Sebastian Nicoară.

Laude pentru Oradea

Prezent la sărbătoarea colegilor orădeni, directorul centrului tehnologic HELLA din Timișoara, Ciprian Tarnu, s-a arătat încrezător în viitorul echipei care acum aniversează un an de la formare. El a precizat și că Oradea este un mediu bun pentru dezvoltarea HELLA România.

„Companiile și orașele sunt aproape ca familiile, le ai așa cum le faci. Noi, echipa de management din Timișoara, ne plimbam ieri prin Oradea și vă felicit pentru că aveți un oraș extraordinar. Cred că Oradea este orașul care în ultimii cinci ani a crescut cel mai frumos din România. Orașul arată foarte bine, mi se pare că aici administrația locală se mișcă mult mai bine decât în alte orașe. Dar, pe lângă administrații locale, este foarte important să avem pentru oamenii din Oradea și companii care oferă nivelul de joburi și de tehnologie care, pe de-o parte, țin absolvenții de facultate aici, dar îi și aduc înapoi pe cei care au plecat în alte orașe. Aici intrăm noi în rol”, a declarat Ciprian Tarnu (foto), directorul HELLA Technical Center Timișoara.

Șansa de a rămâne în Oradea

Tarnu a precizat că dezvoltarea companiei orădene este importantă pentru grupul HELLA România, care la Timișoara are deja aproape 1.000 de ingineri, iar la Craiova alți 600, pentru că cererea de produse inovative în industria automotive este mare.

Specialiștii HELLA lucrează pe două direcții: dezvoltarea de tehnologii care fac autoturismele mai sigure și stimularea mobilității sustenabile, adică a mașinilor cât mai nepoluante, indiferent că sunt electrice sau cu ardere internă. În prezent, inginerii HELLA România lucrează pentru Audi și BMW, furnizându-le tehnologii pe care clienții le vor descoperi în mașinile pe care acești producători le vor scoate pe piață peste câțiva ani.

„Sperăm că vom fi una dintre companiile care vor asigura că talentele și oamenii pregătiți de parteneri cum ar fi facultățile, universitățile, vor decide să rămână în Oradea și să nu mai meargă în alte orașe”, a mai spus directorul centrului din Timișoara.

Proiecte pentru comunitate

Primul an de activitate al companiei din Oradea n-a însemnat doar dezvoltarea echipei tehnice, ci și desfășurarea mai multor proiecte pentru comunitate. Unele dintre acestea au vizat studenții Universității din Oradea, instituție care este un partener important al centrului tehnic HELLA Oradea, și pentru care compania a amenajat un laborator modern.

Alte proiecte au vizat amenajarea parcului Libertății, unde angajații HELLA Technical Center Oradea au lucrat voluntar, ori sprijinirea unor copii din familii defavorizate, la care au ajuns cu ajutorul unui alt partener important, Fundația Comunitară Oradea.

„Pentru 2024, avem în plan să continuăm aceste proiecte noastre, inclusiv de modernizare a laboratoarelor studenților”, a precizat Nicoleta Tudor, manager Branding & Communication în HELLA România.

Pentru că altfel nu ar fi fost o aniversare completă, echipa HELLA Oradea și invitații săi au încheiat sărbătoarea de vineri cu degustarea unui tort anume făcut pentru eveniment. Și cu gândul la multele aniversări și succese ce vor veni...


FURNIZOR DE TOP
De 18 ani în România

HELLA este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași. Peste 5.000 de angajați lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare pentru produse electronice și de iluminat, contribuind la creșterea a trei tendințe majore din industrie: electrificarea și managementul energiei, conducerea autonomă în siguranță, precum și experiența unui habitaclu digitalizat și sustenabil.

Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare românești sunt apoi fabricate în unitățile proprii din țară și din rețeaua globală: componente și sisteme electronice, produse superioare de iluminat.  

Despre HELLA

HELLA este o companie listată la bursă, operațională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de până la 4,4 miliarde de euro în cele șapte luni ale anului fiscal scurt 2022.

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați (printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări), FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de autovehicule din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON