URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2021, 12:25

Gunoaie aduse ilegal din Italia, în Bihor. Comisarii de mediu au făcut plângere penală (FOTO)

Gunoaie aduse ilegal din Italia, în Bihor. Comisarii de mediu au făcut plângere penală (FOTO) sursa foto: Garda de Mediu Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au făcut o plângere penală pentru transfer ilegal de deşeuri, după ce au găsit, în curtea unei firme din comuna Sâniob, 189 de tone de gunoaie din materiale textile, plastic şi cauciuc.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Garda de Mediu Bihor, din cele 189.727 kg de deşeuri depistate în sediul firmei cu pricina, 23.400 kg erau deşeuri textile şi diferenţa, 166.327 kg, erau din plastic şi cauciuc.

"Deşeurile provenite din Italia au fost transportate cu un număr de 10 TIR-uri în perioada 4 februarie – 27 martie 2021 către punctul de lucru al societăţii din Sâniob. În timpul controlului, administratorul societăţii a declarat că a introdus în ţară aceste deşeuri cu scopul de a le valorifica, fără a deţine niciun fel de instalaţie sau alte dotări pentru valorificarea acestor categorii de deşeuri", se arată în comunicatul Gărzii.

Gunoaie Saniob

Sursele BIHOREANULUI susţin că firma cu pricina, patronată de un italian, produce ambalaje din hârtie şi cartoane, dar nu are nici un utilaj pentru reciclarea deşeurilor, motiv pentru care scuza afaceristului nu a stat în picioare.

Comisarii de mediu au sesizat procurorii, care trebuie să stabilească acum dacă s-a comis sau nu o infracţiune, dar şi cine sunt vinovaţii. "Totodată s-a dispus sistarea introducerii în ţară de deşeuri din afara teritoriului României fără respectarea prevederilor legislaţiei specifice privind transferul intracomunitar de deşeuri", a mai transmis Garda de Mediu Bihor. În controlul din Sâniob, comisarii de mediu au fost însoţiţi de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, al IPJ Bihor. 

Nu este pentru prima oară când comisarii de mediu descoperă gunoaie aduse clandestin din Italia în România. În urmă cu un an, pe amplasamentele unor foste grajduri din Ineu şi Vadu Crişului, Garda de Mediu Bihor a depistat peste 700 de tone de deşeuri, importate de două firme, cu scopul pretins de a le recicla, dar fără ca acest ţel să mai fie atins.

Detalii despre cum ajung gunoaiele italienilor în Bihor şi cine sunt afaceriştii care le aduc puteţi citi în ediţia tipărită a BIHOREANULUI din această săptămână şi într-un articol care va fi publicat vineri pe site-ul eBihoreanul.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vise pe viitor
din valorificarea gunoaielor se vor face candva bani ca si din exploatarea materiilor prime. Centrale energetice pt termic si electric si captare gaz, reciclare, etc. Dar daca e scuza pt poluare, e alta treaba
Postat 14 Aprilie 2021, 19:26 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON