URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 13 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Aprilie 2021, 12:25

Gunoaie aduse ilegal din Italia, în Bihor. Comisarii de mediu au făcut plângere penală (FOTO)

Gunoaie aduse ilegal din Italia, în Bihor. Comisarii de mediu au făcut plângere penală (FOTO) sursa foto: Garda de Mediu Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au făcut o plângere penală pentru transfer ilegal de deşeuri, după ce au găsit, în curtea unei firme din comuna Sâniob, 189 de tone de gunoaie din materiale textile, plastic şi cauciuc.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Garda de Mediu Bihor, din cele 189.727 kg de deşeuri depistate în sediul firmei cu pricina, 23.400 kg erau deşeuri textile şi diferenţa, 166.327 kg, erau din plastic şi cauciuc.

"Deşeurile provenite din Italia au fost transportate cu un număr de 10 TIR-uri în perioada 4 februarie – 27 martie 2021 către punctul de lucru al societăţii din Sâniob. În timpul controlului, administratorul societăţii a declarat că a introdus în ţară aceste deşeuri cu scopul de a le valorifica, fără a deţine niciun fel de instalaţie sau alte dotări pentru valorificarea acestor categorii de deşeuri", se arată în comunicatul Gărzii.

Gunoaie Saniob

Sursele BIHOREANULUI susţin că firma cu pricina, patronată de un italian, produce ambalaje din hârtie şi cartoane, dar nu are nici un utilaj pentru reciclarea deşeurilor, motiv pentru care scuza afaceristului nu a stat în picioare.

Comisarii de mediu au sesizat procurorii, care trebuie să stabilească acum dacă s-a comis sau nu o infracţiune, dar şi cine sunt vinovaţii. "Totodată s-a dispus sistarea introducerii în ţară de deşeuri din afara teritoriului României fără respectarea prevederilor legislaţiei specifice privind transferul intracomunitar de deşeuri", a mai transmis Garda de Mediu Bihor. În controlul din Sâniob, comisarii de mediu au fost însoţiţi de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, al IPJ Bihor. 

Nu este pentru prima oară când comisarii de mediu descoperă gunoaie aduse clandestin din Italia în România. În urmă cu un an, pe amplasamentele unor foste grajduri din Ineu şi Vadu Crişului, Garda de Mediu Bihor a depistat peste 700 de tone de deşeuri, importate de două firme, cu scopul pretins de a le recicla, dar fără ca acest ţel să mai fie atins.

Detalii despre cum ajung gunoaiele italienilor în Bihor şi cine sunt afaceriştii care le aduc puteţi citi în ediţia tipărită a BIHOREANULUI din această săptămână şi într-un articol care va fi publicat vineri pe site-ul eBihoreanul.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vise pe viitor
din valorificarea gunoaielor se vor face candva bani ca si din exploatarea materiilor prime. Centrale energetice pt termic si electric si captare gaz, reciclare, etc. Dar daca e scuza pt poluare, e alta treaba
Postat 14 Aprilie 2021, 19:26 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON