Procesul a început la începutul anului trecut şi a fost declanşat de procurorii DNA Oradea, care îi imputau poliţistului că fi pretins de la doi hoţi din Oradea 1.000 euro, iar, în plus, unuia dintre ei i-a cerut şi să-şi pună la bătaie propria fiică pentru o partidă de sex cu judecătorul Mircea Puşcaş.
În cazul judecătorului, acuzaţia a fost formulată în timpul cercetărilor împotriva lui Rob când, la audierea sa în calitate de martor, a fost prins cu minciuna.
Pe 28 februarie 2014, Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat în dosarul celor doi, dispunând condamnarea lui Rob la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Cât despre Mircea Puşcaş, judecătorul a fost achitat de acuzaţii.
Sentinţa Curţii de Apel Cluj a fost atacată, însă, de procurorii DNA iar procesul a continuat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde vineri magistraţii au menţinut sentinţa de achitare în cazul lui Puşcaş, dar au schimbat-o în privinţa poliţistului, pe care l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu executare.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.