URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2013, 07:35

Sentinţă pe sex: Denunţătorul poliţistului Florin Rob este chiar unul dintre foştii săi "ciripitori"!

Sentinţă pe sex: Denunţătorul poliţistului Florin Rob este chiar unul dintre foştii săi "ciripitori"! PLEDOARIE PENTRU JUDECĂTOR. Comisarul de poliţie Florin Rob (foto) a ţinut atât de mult la informatorii săi încât atunci când unul dintre ei a ajuns la "mititica" a sărit să-i obţină o pedeapsă mai blândă. Atâta doar că era nevoie ca hoţul să-i asigure judecătorului nu doar bani, ci şi o noapte de plăcere chiar cu fiica sa. Pentru că fata, deşi prostituată de meserie, avea ezitări, "omul legii" a făcut "lobby" în favoarea magistratului. "E bărbat bine", l-a lăudat poliţistul pe judecător
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel pare să fi devenit terenul traficanţilor de influenţă. După ce luna trecută au pus sub învinuire un evazionist şi doi contrabandişti care au încercat să cumpere o sentinţă favorabilă de la judecătorul Mircea Puşcaş, miercurea trecută procurorii DNA Oradea au anunţat reţinerea unui ofiţer de poliţie pentru o faptă similară.

Comisarul Florian Rob, şeful Secţiei Poliţie Rurală Ciumeghiu, a fost denunţat de doi hoţi, Szilagyi Jozsef şi Mihuţ Janos, de la care ar fi pretins 1.000 euro şi o noapte de amor pe care fiica celui din urmă urma s-o petreacă cu un judecător, "un bărbat tânăr şi care arată bine", după cum l-a descris chiar poliţistul pe singurul bărbat din completul ce urma să dea verdictul final în cazul hoţilor: onorabilul Mircea Puşcaş.

BIHOREANUL a aflat că unul din cei doi denunţători fusese ani de zile informator de încredere al poliţistului, iar motivul pentru care a turnat ţine doar de "dragostea părintească". Căci, nu se aştepta ca poliţistul să-i pretindă tocmai ei favoruri sexuale...

Serviciu contra serviciu

Florian Rob e poliţist din 1995. Iniţial a lucrat la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Oradea, apoi la Biroul de Investigaţii Criminale, în 2008 s-a transferat la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, iar anul trecut a fost promovat la şefia Secţiei de Poliţie Rurală Ciumeghiu.

Ofiţerul îi cunoştea de mult pe cei care aveau să-l denunţe, Szilagyi Jozsef şi Mihuţ Janos, ultimul fiindu-i, culmea, colaborator apropiat. Mihuţ îi "ciripea" încă de la începutul anilor 2000, când Rob investiga furturi la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului.

Acesta e de altfel motivul pentru care, zic sursele BIHOREANULUI, la sfârşitul lui 2011, când Mihuţ a dat de belea, şi-a permis să-i ceară şi el ajutor ofiţerului. Împreună cu Szilagyi, bărbatul spărsese mai multe firme, ambii fiind condamnaţi de Judecătoria Oradea la câte 3 ani şi 4 luni de închisoare. Mihuţ, însă, a considerat pedeapsa prea mare şi a cerut reducerea ei, printr-un recurs la Curtea de Apel. "Mă poţi ajuta?", l-a întrebat pe comisar, iar Rob a zis "Da". Totuşi, serviciul costa, ar fi spus poliţistul: 1.000 euro şi o noapte de sex pe care fiica lui Mihuţ, Eniko, urma s-o dedice unui judecător, singurul bărbat din completul care finalizează procesul: Mircea Puşcaş.

Super-ofertă

Verdictul s-a pronunţat pe 28 februarie, când completul a redus cu un an pedeapsa lui Mihuţ, în timp ce pentru Szilagyi a păstrat-o neschimbată. Banii, însă, nu s-au dat, şi nici partida de sex nu s-a consumat. Aşa susţin hoţii, care după câteva luni l-au denunţat pe comisar la DNA. Oricum, procurorii aflaseră deja de tărăşenie în timp ce anchetau un alt dosar şi, ulterior, din interceptarea unor convorbiri telefonice, au descoperit şi discuţiile purtate de poliţist atât cu informatorul, cât şi - surpriză! - cu judecătorul.

Primul care a făcut denunţul a fost Mihuţ, supărat pe tupeul de care a dat dovadă poliţistul când i-a cerut ca propria fiică să "presteze" pentru judecător. Mai ales că, după cum zic sursele, poliţistul a fost extrem de insistent, reiterând pretenţiile şi în faţa fetei, care chiar l-a vizitat acasă, pentru "negocieri", însoţită de mama vitregă. "Am discutat cu poliţistul 30 de minute, timp în care mi-a spus că e prieten bun cu un judecător şi că îl poate ajuta pe tata să primească o pedeapsă mai mică. Dar numai pentru 1.000 euro şi numai dacă accept să întreţin relaţii sexuale cu judecătorul. Comisarul a insistat, spunându-mi că acesta este bărbat tânăr şi arată bine, deci nu aş avea motive să refuz", a declarat fata de 22 de ani.

Ofiţerul, a adăugat ea, i-a prezentat şi "un preţ" alternativ: "dacă nu voi accepta să întreţin relaţii sexuale cu judecătorul, Rob mi-a spus că va trebui să dau 2.000 de euro".

"Mustăcilă ăla..."

Declaraţiile acuzatoare sunt susţinute şi de convorbirile interceptate, una din cele mai relevante fiind purtată de Rob şi Mihuţ pe 25 februarie 2012, cu doar trei zile înainte de pronunţarea sentinţei la Curtea de Apel. Hoţul vorbeşte explicit despre bani, motiv pentru care ofiţerul, precaut, îi cere să se prezinte la el pentru o discuţie faţă-n faţă.

Mihuţ: Problema-i că încă n-am făcut...

Rob: Ce?

Mihuţ: N-am făcut încă rost de toţi banii. Acuma...

Rob: Băi! Alo! Alo! Ce-mi spui tu mie amu'? Ce-mi spui că n-ai făcut rost de toţi banii, de parcă mi-ai da mită sau nu ştiu ce! Păi, dacă vrei vii şi vorbim. Că o să se interpreteze...

Mihuţ: Gata. Am înţeles.

Pe 28 februarie 2012, imediat după pronunţarea hotărârii, comisarul este sunat de judecătorul Mircea Puşcaş, care îl anunţă că a rezolvat problema:

Puşcaş: La M (n.r. - Mihuţ) îi un an în jos. La ălalalt nu s-a putut face nimica.

Rob: La celălalt, nimic?

Puşcaş: Nimic, că no, aşa o rezultat.

Rob: Pfoa! Băga-mi-aş!... No, bine.

Puşcaş: Ăla, Mustăcilă (n.r. - Mihuţ poartă mustaţă), ăla are doi ani şi patru luni...

După discuţia cu judecătorul, poliţistul l-a sunat pe hoţul pentru care "nu s-a putut face nimic", Szilagyi Jozsef, spunându-i, nu fără umor: "Jiva, ca întotdeauna, el (n.r. - Mihuţ) are noroc şi tu nu. Lui i-o luat un an jos, ţie, că n-ai recunoscut, nu ţi-o putut lua nimic".

Din beneficiar, martor

Audiat la DNA pe 20 decembrie anul trecut, comisarul Florian Rob a negat acuzaţiile, dar totuşi a fost pus sub urmărire penală, iar în 9 ianuarie a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul Traian Munteanu a respins, însă, propunerea procurorilor DNA, criticând lipsa probelor, care ar fi avut doar două denunţuri, declaraţii şi interceptări. Iar acestea, în opinia sa, nu constituie indicii suficiente pentru o faptă atât de gravă ca aceea imputată ofiţerului, şi nici nu justifică arestarea acestuia. "Organele de urmărire penală nu au putut produce vreo probă care să conducă la suspiciunea rezonabilă că banii ar fi fost daţi ştiind sau crezând că inculpatul (n.r. - poliţistul), traficându-şi influenţa, va determina magistraţii să pronunţe o soluţie favorabilă", arată încheierea semnată de judecătorul care a decis eliberarea ofiţerului. DNA însă a făcut recurs care, având în vedere statutul ofiţerului, va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cât despre colegul său de breaslă, Mircea Puşcaş, împotriva acestuia nu a fost formulată deocamdată nicio acuzaţie, ci doar a fost audiat ca martor. Şi, evident, a negat până şi discuţia cu poliţistul despre procesul celor doi hoţi, darămite că ar fi pretins sex în schimbul unei sentinţe. Rămâne să mai găsească o explicaţie pentru discuţia despre "Mustăcilă ăla", care a primit "un an în jos", şi de ce s-a grăbit să-i anunţe poliţistului sentinţa pe care tocmai o pronunţase...


03 puscas.jpgSCANDAL CU REPETIŢIE
Şpagă pentru libertate

Numele judecătorului Mircea Puşcaş (foto) mai apare într-un dosar al DNA Oradea. Pe 29 noiembrie 2012, Petru Cocian şi Mihai Halas, doi traficanţi de ţigări din Maramureş, au fost arestaţi după ce au recunoscut că au promis 40.000 de euro pentru îmbunarea judecătorului prin intermediul unei cunoştinţe comune, Mihai Teleptean, un afacerist controversat din domeniul forestier, arestat şi el pentru trafic de influenţă. În prima fază, Teleptean le-a propus şpăguitorilor să disimuleze mita sub acoperirea cumpărării unui BMW de la cumnatul judecătorului, Victor Ciarnău. Afacerea însă a picat, iar intermediarul s-a oferit să rezolve problema ducând personal banii judecătorului. Halas i-a şi trimis în acest scop un avans de 10.000 de euro, dar şi-a primit rapid suma înapoi, Teleptean spunându-i, ca din partea judecătorului, că va trebui să dea toţi cei 40.000 euro după pronunţarea sentinţei.

După câteva zile de arest, Cocian, Halas şi Teleptean au fost eliberaţi, interzicându-li-se doar să părăsească localitatea de domiciliu. În ceea ce îl priveşte, la fel ca acum, şi atunci judecătorul Mircea Puşcaş a negat că ar fi făcut negoţ cu dreptatea, apărându-se: "Eu dau sentinţe pe probe, nu pe bani!". De sex, însă, n-a pomenit nimic...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
realitatea
asa e tara noastra plina de tarfe si nemernici iar asta se vede ca e prostituata pe fata ei huaaaaaaa panarame peste tot
Postat 19 Ianuarie 2013, 20:31 de costi bh
mafiot
cine il tine in brate ,,oare pe acest judecator.lunar isi schimba masinile si ce viloaca are saracu din ce oare,dar excursiile in afara tarii........ de ce nu l purica nimeni,altii nu au ce minca asa sa i dea d zeu dupa cum merita
Postat 18 Ianuarie 2013, 19:13 de borat
te cred
stai linistita draga mea ca toate se vor rezolva si va fi bine fii tare
Postat 17 Ianuarie 2013, 22:30 de deea
adevarul
si mama mea vitrega nu are legatura cu asta,eu nu am peste si mai ales nu sant prostituata
Postat 17 Ianuarie 2013, 17:11 de Mihut Eniko Ilona
adevarul
acum mi-am adus aminte si de altceva,tata nu a avut dece sa-l denunte pe domnul Rob ptr ca au fost cum ar veni *prieteni* si mai ales daca chiar el vroia sa-l denunte dece nu a facut atunci in urma cu 1 an? dece acum? si atunci cum le are dna-ul toate discutiile de atunci? chestia asta nu acum a inceput,doar ca dece sa nu pune vina pe hoti,nu?
Postat 17 Ianuarie 2013, 16:51 de Mihut Eniko Ilona
adevarul
stiu deja cine esti,si ma bucur ca esti si acum langa mine,doar ca lumea o sa vorbeasca mult timp despre asta,in fine o sa fie totul ok doar ca cine stie cand
Postat 17 Ianuarie 2013, 15:02 de Mihut Eniko Ilona
asa sa fie
:)) parca ti-a mai zis cineva candva asta , mai tii minte? sa-ti vezi de viata ta si sa faci ce e bine pt tine. i-ai intors spatele , ai crezut ca minte. cred ca era singurul om atunci care a crezut in tine si l-ai dezamagit. stii cum se spune....niciodata nu e tarziu sa-ti ceri iertare :)
Postat 17 Ianuarie 2013, 14:47 de laba
adevarul
multumesc pentru raspuns,din pacate asa e,ca imi iubesc tatal enorm si de mai multe ori din cauza asta am avut de pierdut,ca mereu el se crede cel destept si el stie pe toate dar de azi incolo o sa-mi vad de viata mea,ma doare inima ca in ce hal a ajuns dar el a vrut nu eu,dar nu vreau ca sa credeti ca ma plang sau altceva dar sincer va spun in toata treaba asta nu am fost vinovata,va doresc tot binele din lume si regret ca am ajuns aici
Postat 17 Ianuarie 2013, 14:36 de Mihut Eniko Ilona
asa sa fie
Ilona draga eu iti inteleg dragostea de tata si e si normal sa fie asa. Imi pare rau pentru tine ca ai ajuns terfelita prin ziare dar iti dau un sfat . Nu raspunde provocarilor de orice fel. Cum e si normal , in timp astea se uita, daca tu continui sa scrii nu faci decat sa prelungesti toata prostia asta. Ce faci tu cu viata ta si ce lucrezi s afie treaba ta si doar a ta. Eu mi-am exprimat regretul ca e pacat de tineretea ta si ca sunt sigur ca ai putea face si lucruri marete . Bafta pe viitor
Postat 17 Ianuarie 2013, 14:21 de laba
adevarul
buna ziua la toti,am ramas socata ce este scris pe net dar din articolul aceasta nu este tot adevar,dar credeti ce doriti,eu atata va spun ca anul trecut inainte de craciun am mers acasa si tati mi-a zis ca domnul Rob vrea sa-mi zica ceva dar intre patru ochi,apoi a doua zi am mers cu tati impreuna la casa lui unde sta,si am sunat la usa a iesit si a zis ca tati sa ramane in masina pana noi vorbim inauntru,Domnul Rob mi-a spun capot ajuta la tati doar daca ii dau 2000 de euro sau daca nu atunci sa petrec o noapte cu judecatorul si lui sa-i dau doar 1000 de euro,sigur ca nu am acceptat,si am spus ca imi trebuie timp de gandire el a fost de acord si cam atat,dar inainte sa ajungem la domnul Rob tata mi-a spus nu cumva sa accept propunerea lui ptr ca nu vrea ca eu sa platesc ptr prostia lui,asta este toata povestea,daca credeti e ok daca nu nu am ce face,ce il priveste pe tata nu ma intereseaza ce se va intampla lui,dar pe mine sa ma lese in pace ziarele si politia.
Postat 17 Ianuarie 2013, 14:08 de Mihut Eniko Ilona
mp
Tot citesc , Mircea Puscas in sus si-n jos, cine este acest judecator si dacà tot se stiu atatea de ce nu se iau masuri....?
Postat 16 Ianuarie 2013, 16:47 de xxl
rusine
o stiu pe fata , e vecina cu mine, presteaza in austria de ceva ani la presiunea mamei vitrege. ea o intretine si pe masa si pe tacsu :)) saraca fata. frumoasa tinerete dar numai masa aia vitrega e de vina , aia e pestele ei as aca de ce nu ma mir ca se ajunge si aici? :))) puscarie la toata lumea:))
Postat 16 Ianuarie 2013, 14:20 de laba
asa se face dreptate la Bihor
altii platesc nevinovati in timp ce talharii si banditii impart dreptatea dupa bunul lor plac.UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE?este necesara o deratizare in PARCHET SI TRIBUNAL
Postat 16 Ianuarie 2013, 12:46 de mr.geo
replica
d na roman cunosti asa de bine cazul de iai apararea acestui politist,sunt o gramada ca el in politia romana,care au spate chiar pe capii politiei bihor.Problema e daca ceri ajutorul mai mai;marilor sefi ai politiei;acestia isi anunta subalterni care contribuie la bunastarea lor si tu care ai o problema ai de suferit.La girisu de cris spre ex politistul la indigoo scolit apoi la o inalta facultate fabricanta de diplome implicat in trafic de tigari netimbrate braconaj acoperirea unor pers dubioase,sunt citeva din lucrurike murdare pe care le face si nimeni nu ia nici o masura,iar daca un coleg de al lui sa legat de prietenii lui a doua zi este mutat
Postat 16 Ianuarie 2013, 10:09 de unul
Nu mai incapem pe strada de atatia sefi
\"seful Sectiri Politie Rurala Ciumeghiu\" si bineinteles un salaraiu de sef si un sef de sef nu orisicine. Pe cand un prefect si eventual un prim ministru la Ciumegiu, bineinteles bine renumerati, nu de alta da sa stim de ce platim taxe si impozite babane.
Postat 16 Ianuarie 2013, 09:25 de Contribuabil
P.S.
si pe politist ce-l tot afisati atat, e vinovat? o sa va dea in judecata pana beneficiază de prez. de nevinov pt defaimare !!!!! am zis !!!!!!!
Postat 16 Ianuarie 2013, 08:19 de MIOARA ROMAN
CUM ASA?
pai, ce, avea asta nevoie de femei, ma? cine drek crede tampeniile astea? niste alegatii. a innebunit toata lumea !!!!!! nu mai pierd vremea nici macar sa citesc, dar sa mai scriu ceva...si inca ceva... aparatura de ascultare n-ati auyit ca nu e omologata? deci, VAX ALBINA !!!!!
Postat 16 Ianuarie 2013, 08:06 de MIOARA ROMAN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON