URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2023, 13:25

FC Bihor. Fotbalu-i fotbal!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă FC Bihor ar fi fost ziar și nu un club sportiv, era deja de mult campion național, pentru că nu cunosc pe nimeni care să aibă atâtea abonamente, nici măcar cei de la Bihari Napló.

Mi-a plăcut cum conducerea clubului a reușit să gestioneze fericita conjunctură din Cupa României, unde jucăm cu FCSB. La 100 lei abonamentul pe sezon, inclusiv meciurile din Cupă, normal că bihorenii au preferat această variantă, decât să dea 50 de lei ca să vadă la lucru turma lui Becali. Nu se strâng bani mulți din abonamente, dar sigur vor fi spectatori mulți, pentru că odată abonamentul luat, orădeanul va face minimul efort să se deplaseze la stadion.

Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).

Acum se vede lipsa unei infrastructuri sportive serioase la Oradea. A trebuit să dăm o grămadă de bani pe o instalație de nocturnă, pentru că nu merita ca vechiul stadion să fie dotat cu așa ceva dacă tot ne-am pus în cap să-l demolăm.

Poate întreaga poveste îi va mai galvaniza pe responsabilii din Primărie care se chinuie să pună pe harta orașului un stadion modern de 16.000 de locuri. Știu că acum se discută să nu se mai facă stadioane, dar până una-alta Guvernul doar a mărit taxele, nu a și redus cheltuielile. Așa că, cine știe, poate avem noroc să rămânem pe listă.

Deocamdată suntem campioni naționali la abonamente. Poate vom ajunge lideri și la spectatori și sigur, cu bihorenii în spate, va veni momentul să avem o echipă de primă ligă. Dacă se poate, cu jucători de la noi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Timi....
Bolovane tu esti ma???Tu ai desfiintat Bihoru...n am uitat!Tu iubitorul de basket si polo..Apropos tataie..E frumoasa viata la Orade???ps..aia 10000 nu te mai voteaza..!Nu uita!
Postat 30 Septembrie 2023, 12:45 de grigore
Fotbalu-i fotbal dar la nivelul asta sa-l faca pe bani privati!
Aici sunt cheltuieli tataie. Cu un milion de euro pe sezon nu faci nimic in liga 1-a sau liga 2-a. E o risipa foarte mare de bani publici, bagati in buzunarele catorva jucatori, antrenor, presedinte de club. Sunt bani platiti din taxele, impozitele si datoriile pe care oradenii trebuie sa-i plateasca din buzunarul lor. Macar Bolojan nu a fost de acord cu asa ceva. In schimb lipitorul de afise al lui Bolojan pare dispus sa arunce cu banii oradenilor pe apa Sambetei! Nesimtitul de Bacali baga banii lui in echpa. Hagi, la fel. El aduce si investitori. Recent l-a adus la club ca investitor pe celebrul Rivaldo. Mititelu, asa prost cum il considera multi, banga banii lui in echipa. La Rapid la fel, e privat, s.a.m.d. De ce la Oradea sa se faca aceasta risipa mare de bani ? Aduc jucatori de prin toate colturile lumii, jucatori fara valoare, le platesc cateva mii sau zeci de mii de euro pe luna salariu. La fel si cu antrenorii. Si astia vin pe bani multi. Jucatori, antrenori dati afara de slabi ce sunt de la vreo echipa, se duc la alta tot pe bani multi. Se rotesc tot asa de la o echipa la alta. Unii ii dau afara, altii ii angajeaza, dar tot pe multi bani ! Cu banii astia s-ar putea organiza lejer sportul de masa, gratuit, pt copiii si adolescentii oradenilor, ai caror bani sunt risipiti aiurea, pt ca asa vor niste jmecheri localnici. Nu e corect! De sportul de masa, gratuit, pt copiii si adolescentii oradenilor ar beneficia intreaga comunitate. Ar fi un beneficiu atat pt copii cat si pt parintii lor. Cu cat mai multi oameni fac sport cu atat mai putini ajung pe la doctori. Cu cat mai multi copii si adolescenti fac sport, cu atat mai putin ajung la necazuri cu drogurile, cu alcoolul, cu tutunul sau alte probleme.
Postat 26 Septembrie 2023, 16:33 de Timi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON