URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2016, 11:11

Duşmanii Universităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ne tot plângem de Sorbonica, dar iată că nici la capitolul licee nu stăm mai bine! Din start, la Bacalaureat nu s-au prezentat o grămadă de absolvenţi, conştienţi că, dacă nu se poate copia, nu au nicio şansă. Din cei care s-au încumetat, doar 58% au luat mult râvnita diplomă. Acest procent obţinut de judeţul Bihor este sub media naţională şi la o distanţă astronomică de judeţul Cluj, unde peste 85% din candidaţi au luat Bac-ul.

Noi avem rezultate slabe nu pentru că elevii noştri sunt mai slab dotaţi decât cei din Cluj, ci pentru că avem profesori mai slab pregătiţi, mulţi dintre ei absolvenţi de Oradea. Şi în loc să recunoaştem acest lucru, îi plângem pe dascăli pentru salariile mici. Mai bine am cere ca aceştia să fie plătiţi după performanţă!

Şi uite aşa ajungem la vechea şi dureroasa problemă a Universităţii din Oradea. Dacă ai curajul să spui că acolo e un putregai, imediat apar patrioţii de serviciu care te acuză că vrei să distrugi măreaţa citadelă universitară de pe Peţa. Păi presa o distruge că arată mizeriile de acolo, sau impostorii care se împăunează cu doctorate plagiate şi titluri universitare fără acoperire?

Bruma de absolvenţi din Bihor nu acoperă locurile de la Universitate, asta dacă prin absurd ar veni cu toţii la Oradea. Dar de ce să rămână la studii aici, unde rectorul e acuzat de luare de mită iar noul decan de la Medicină era implicat în afacerea diplomelor false? În timp ce cel vechi îşi ascunde lucrarea de doctorat şi este dovedit chiar de prietenii lui că nu avea dreptul să ajungă profesor universitar...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
chirila si aflatul in treaba.
Iar a scris Chirila mascari doar ca sa se afle-n treaba. Sunteti pe sec> Nu v-a trimis Ilie Bolojan spaga lunara?
Postat 22 Iulie 2016, 08:10 de andreimagheru
@peterpan
corect!
Postat 21 Iulie 2016, 23:03 de cercetas
Aveti date statistice?
As vrea sa stiu daca aveti date statistice sau vorbiti/scrieti ca sa va aflati in treaba. Ca sa sustineti ideea ca profesorii slabi pregatiti provin de la Universitatea Oradea va rog sa veniti sa spuneti cati profesori de matematica/romana din scolile oradene/bihorene sunt absolventi de Oradea. Bine, nu neg ca de la UO ar trebui dati desti afara, dar asta e valabil pentru intregul sistem de invatamant si in general intregul aparat bugetar. Deci, veniti cu niste date concrete, ca sa deveniti credibil?
Postat 21 Iulie 2016, 18:01 de peterpan
probleme de imagine
Universitatea din Oradea nu are nevoie de presa pentru a-si "strica" imaginea.Aceasta universitate pe care multi o musamalizeaza aiurea este doar o "fabrica"de prosti cu diplome. Sa nu mai mentionam,profesorii universitari care uita sa isi adapteze comportamentul si limbajul in functie de statutul ocupat in fata studentilor.
Postat 21 Iulie 2016, 15:46 de douazecidezamagiti
generalizări fără noimă
E evident că la UO sunt probleme mari, unele chiar (se pare) cu iz penal. Avem organe plătite să facă curăţenie,(cum ar zice mr. Maci). Însă, generalizările răuvoitoare (în opinia mea), pe care le practică d-nu Chirilă, nu aduc nimic bun pt. Oradea. Şi eu aş putea numi vreo 10 ingineri slabi, absolvenţi de CJ/TM, de pe vremuri sau după '90, dar nu trag concluzia că toţi inginerii sunt proşti, cum tendenţios o face autorul. Sau, pot găsi 10 ingineri absolvenţi la UO, care practică cu mult succes profesiile în care s-au specializat, dar nu spun că absolvenţii de UO sunt geniali. Şi da, presa poate produce daune de imagine şi implicit economice, prin repetarea unor clişee şi a interpretărilor aiuristice, scremute din propriile complexe de inferioritate, zic...
Postat 21 Iulie 2016, 14:49 de Vlaicu
poporul de intelectuali
Universitatea Oradea + Vasile Goldis-Arad = Fabrici de diplome pentru semidocţi şi semianalfabeţi. Se ştie! Cunosc o grămadă de astfel de absolvenţi (politicieni, primari, afacerişti de carton, cadre didactice, etc) şi pot spune că habar n-au de domeniul în care s-au specializat în timpul ,,studiilor superioare".Şi, majoritatea, se mai şi laudă cu studiile şi diplomele lor, că de... ,,Prostul dacă nu-i fudul / Parcă nu e prost destul!"
Postat 21 Iulie 2016, 12:48 de NeicaNimeni
Felicitari pentru articol
Sunt perfect de acord cu cele scrise in articol. Sper ca si dl.primar a citit articolul. Dumnealui spunea ca va conditiona sustinerea universitatii de rezultatele obtinute. Ar fi bine ca acest articol sa fie vizibil zilnic in presa locala si discutat in forurile locale de decizie. Ceva trebuie facut pentru ca altfel... nu e bine pentru comunitate. Ar fi interesant sa organizati si niste dezbateri pe aceasta tema, cu personalitati reale din invatamant si nu numai. Mi-ar placea sa aud si parerea dl. Palladi Dacia. Va urez succes!
Postat 21 Iulie 2016, 11:34 de Dorian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON