URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2021, 21:09

DSP Bihor explică aglomerația de la centrul de vaccinare Pelican. Apel la respectarea programărilor telefonice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor susţine că vina pentru aglomeraţia provocată sâmbătă dimineaţă la centrul de vaccinare Pelican ar aparţine persoanelor venite să se imunizeze.

"Un vârf de programări"

La solicitarea BIHOREANULUI, instituţia a transmis, printr-un comunicat, că sâmbătă dimineaţă centrul de vaccinare de la Spitalul Pelican s-a confruntat cu "un vârf de programări" pentru că, pe lângă persoanele programate pentru data de 6 martie, i-au fost repartizate şi persoane reprogramate din luna februarie.

Potrivit comunicatului, bihorenii reprogramaţi la vaccin au primit în prealabil prin platforma STS un mesaj automat prin email, cu SMS de reamintire, prin care au fost informaţi cu privire data şi ora de începere a programului la centrul de vaccinare, adică ora 8.

"În condiţiile în care capacitatea centrului de vaccinare este de 180 de persoane, la care s-au alăturat suplimentar 82 persoane reprogramate din luna februarie, personalul centrului de vaccinare, ulterior mesajelor automate, a anunţat telefonic persoane planificate astăzi pentru vaccinare cu a doua doză să se prezinte la centrul de vaccinare între orele 8 şi 10; iar persoanele cărora li se administrează prima doză să se prezinte la centrul de vaccinare între orele 10 şi 20", se menţionează în comunicat.

"Au ignorat planificarea telefonică..."

Potrivit DPS Bihor "persoanele care s-au prezentat în număr mare la vaccinare încă de la ora 8 au ales să ia în considerare mesajele automate de pe platforma de vaccinare şi să ignore planificarea comunicată telefonic de personalul centrului de vaccinare".

Conform comunicatului, personalul centrului a încercat să evite aglomeraţia prin reprogramarea pentru intervalul orar 10-20 a persoanelor venite pentru administrarea primei doze de vaccin şi prin administrarea operativă a dozelor la persoanele care s-au prezentat încă înainte de ora 8.

"Având în vedere că pe viitor pot apărea din nou situaţii similare datorate reprogramărilor, facem un apel către persoanele în cauză să respecte programarea comunicată telefonic de centrul de vaccinare, pentru a nu se expune riscurilor de contaminare şi pentru a permite ca procesul de vaccinare să se desfăşoare în condiţii normale", se mai menţionează în comunicat.

Nimic despre organizare

Răspunsul DSP nu face, însă, nicio referire legată de spaţiul în care s-au mutat vaccinările de la Pelican, respectiv dacă acesta este sau nu adecvat, având în vedere că unii au reclamat că nici măcar nu există circuite separate pentru intrare şi ieşire. 

Aşa cum BIHOREANUL a arătat, aproape 100 de bihoreni, în marea majoritate vârstnici, au fost puşi să aştepte sâmbătă dimineaţă înghesuiţi în frig, la minus 4 grade Celsius, în faţa centrului de vaccinare Pelican din Oradea.

Situaţia a fost sesizată de un cititor, care a reclamat condiţiile în care au fost chemaţi oamenii, după ce conducerea spitalului a mutat vaccinările din clădirea spitalului în ambulatoriul de lângă acesta, într-un spaţiul înghesuit, în care "nu pot fi respectate reguli elementare reguli de protejare împotriva virusului". "Ne-au chemat să luăm Covid", a reclamat o persoană care aştepta. 

"Organizarea e foarte proastă. M-au ţinut afară în frig, am aşteptat într-o încăpere îngustă, plină de oameni, iar după vaccin abia am reuşit să ies afară. Nu există niciun circuit al persoanelor, nicio distanţare, nimic. Am venit să mă vaccinez şi nu ştiu dacă nu m-am infectat", a reclamată o altă femeie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Minciuni DSP
De ce trebuie sa credeti minciunile lui DSP , eu am fost la fata locului mama mea de 86 de ani avea clar mesajul de comfirmare in care era specificat ora 8:00 . De fiecare data autoritatile au dreptate noi oamenii de rand suntem niste mincinosi?????Organizare proasta , personalul care vaccina a raspuns la situatia creata “daca continuati sa me acuzati plecam acasa”Pertinent raspuns unde este respectul fata de cetateni si mai ales de varstnici????Luati exemplul spital Pelican de la centrul de vaccinare Alesd toata stima si respectul la organizarea vaccinarii , fara aglomeratie, triaj , saturatia luata , tensiunea, le pasa de noi!!!!
Postat 07 Martie 2021, 08:50 de Lumil
intre 10 si 20?
Astia ne cred prosti???????? Cica ei au facut programare... s avina lumea INTRE 10 si 20...
Postat 07 Martie 2021, 08:20 de sasi
totul e perfect
oameni de prosti au mers la ora 8, nu e nimeni de vina ca au primit informatii eronate. spui dsp si tragi apa poate nu mai pute apoi
Postat 06 Martie 2021, 23:31 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON