URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Noiembrie 2015, 12:29

Criminalul care şi-a explicat fapta pe Facebook a fost reţinut, după 2 ani! Raul Zetocha, dus la arestare pentru omor

Criminalul care şi-a explicat fapta pe Facebook a fost reţinut, după 2 ani! Raul Zetocha, dus la arestare pentru omor foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întorsătură neaşteptată în controversatul caz al uciderii interlopului Mihai (Mişi) Dumbrovan, înjunghiat pe 2 decembrie 2013 cu 12 lovituri de cuţit de către un şmecheraş, Raul Zetocha (foto), căruia îi spărsese geamul maşinii cu o piatră. 

După doi ani, timp în care dosarul a fost în ancheta şefului Secţiei Urmărire penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea, spre revolta aparţinătorilor interlopului care au şi reclamat tergiversarea la superiorii magistratului, în această vară cazul a fost preluat de colegul său, procurorul Gheorghe Berce, iar luni, după analizarea probelor din dosar, acesta a dispus reţinerea lui Zetocha şi marţi l-a prezentat la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuza de omor.

Opinia procurorului, spun surse din anchetă, e argumentată cu faptul că suspectul şi-a fugărit victima înainte să o ucidă, iar apoi i-a aplicat numeroase lovituri de cuţit în spate, ceea ce ar contrazice ideea de legitimă apărare.

Cum BIHOREANUL a mai scris, cazul a iscat discuţii încă de la început, căci, deşi şi-a recunoscut fapta, pe care de altfel a anunţat-o public chiar printr-o postare în care îşi cerea scuze pe Facebook, ucigaşul a fost lăsat în libertate, pe motiv că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au luat în calcul faptul că ar fi fost în legitimă apărare şi nu aveau suficienţi martori să demonstreze contrariul.

La câteva ore de la crimă, Zetocha a încercat să-şi explice gestul postând mesaje pe contul său de Facebook, în care susţinea că victima sa a fost mascată şi l-a atacat după ce ar fi încercat să-i spargă maşina. "Eram în Rogerius, mi-a spart unu maşina, am fugit, l-am prins şi....", explica tânărul chiar de pe patul de spital.

Soluţia a stârnit o adevărată polemică, fiind contestată atât de familia lui Dumbrovan (foto), chiar şi de unii magistraţi, avocaţi şi poliţişti, care ziceau că, indiferent de circumstanţe, locul criminalului era după gratii.

La fel a susţinut şi unul dintre legiştii care l-au autopsiat pe Dumbrovan. Într-o declaraţie dată BIHOREANULUI, medicul a declarat sub protecţia anonimatului că victima a fost înjunghiată cu 12 lovituri de cuţit, trei fiindu-i aplicate din spate! Niciuna nu a fost decisivă, însă numărul lor mare a fost fatal. "Cum poate cineva să invoce legitima apărare când loveşte din spate? În plus, dai o dată, de două ori, dar de 12 ori nu dai în legitimă apărare", a explicat medicul, a cărui concluzie era diametral opusă de a procurorilor: "Aici e vorba despre omor!".

Răfuiala dintre Mihai Dumbrovan (36 ani) şi Raul Zetocha, la vremea respectivă de 24 ani, s-a consumat în seara de 2 decembrie 2013, în jurul orei 18. Interlopul a oprit lângă Mercedesul lui Zetocha, parcat pe strada Transilvaniei, şi i-a spart geamul portierei din dreapta faţă cu o piatră, după care a fugit spre strada Posada. După atac, proprietarul - care se afla în maşină cu o prietenă - a pornit imediat în urmărirea individului, pe care l-a şi ajuns rapid. Între cei doi a avut loc o altercaţie, iar tânărul l-a ucis pe interlop.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Copii ucisi, cazuri nesolutionate de acelasi procuror
Domnule procuror Berce, fac apel la dv, pt a solutiona si cazul mortii lui Pele Madalin, decedat prin inec la 16 ani in 31 august 2013, in conditii suspecte, conditii cercetate de procurorul Leucea ( acelasi care a anchetat initial si cazul de fata), care a tergiversat solutionarea cazului in timp util, si nu a luat adevaratele probe in identificarea posibilului criminal, nefiind audiate toate persoanele suspecte in caz, luind decizia clasarii cazului in baza unei declaratii nefondate a controversatului medic legist Mihalache. Nu este un caz singular ci aproape identic cu moartea copiilor Bucovala Cristian si Tanka Ervin inecati in 2012 si 2011, cazuri cu aceeasi finalitate stabilita de Leucea si Mihalache. Daca se vrea a fi o judecata dreapta trebuie sa faceti ceva in acest sens, pentru a nu mai muri si alti copii in conditii similare.
Postat 17 Noiembrie 2015, 16:48 de pelemeda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON