URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2024, 18:58

Convoi militar în tranzit prin Bihor. Ce spune Ministerul Apărării (FOTO/VIDEO)

Convoi militar în tranzit prin Bihor. Ce spune Ministerul Apărării (FOTO/VIDEO) captură Facebook / Grupul INFO TRAFIC ORADEA BIHOR
Convoi militar în tranzit prin Bihor. Ce spune Ministerul Apărării (FOTO/VIDEO) captură Facebook / Grupul INFO TRAFIC ORADEA BIHOR
Convoi militar în tranzit prin Bihor. Ce spune Ministerul Apărării (FOTO/VIDEO) captură Facebook / Grupul INFO TRAFIC ORADEA BIHOR
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un convoi militar, cu autotrenuri având pe platforme tancuri și alte vehicule de luptă, unele acoperite cu prelate, escortat de autoturisme ale Poliției Militare, a intrat vineri dimineață în țară prin punctul de trecere a frontierei Borș și a tranzitat apoi Șoseaua Borșului și centura Oradiei.

Informația a fost transmisă BIHOREANULUI de un cititor, care a surprins tehnica militară chiar la ieșirea din vamă (video jos) și a fost curios să afle motivul prezenței acesteia aici.

De asemenea, pe grupurile de Facebook destinate informațiilor din trafic alte imagini au stârnit curiozitate și emoții, internauții punând întrebări privind motivul pentru care erau aduse în România vehiculele de luptă.

„O să ne bage cât de curând în război”, „o să vedem noi ce jale va veni”, a scris, într-o română aproximativă, un utilizator al grupului INFO TRAFIC ORADEA BIHOR, cu atacuri la adresa politicienilor care „nu sunt patrioți”, în vreme ce alții au luat în situația în glumă, spunând că „opozanții lui Bolojan vin să bombardeze betoanele”, iar alții semnalau că imaginile vor fi o sursă bună pentru conspiraționiști. De altfel, postarea a și fost înlăturată ulterior de pe rețeaua de socializare.

Curiozitatea a fost cu atât mai mare cu cât autoritățile nu au comunicat public nicio informație pe marginea ineditului transport.

La solicitarea scrisă a BIHOREANULUI, Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale a transmis vineri după amiază un răspuns lapidar. „Convoiul la care faceți referire este alcătuit din autovehicule ale partenerului SUA și se află în tranzit pe teritoriul României, urmând să părăsească țara prin Vama Giurgiu”, se arată în răspunsul transmis redacției.

Responsabilii structurii de comunicare a MApN nu au precizat, însă, deși BIHOREANUL a solicitat aceste informații, nici care este punctul din care a pornit convoiul, nici cel de destinație.

De asemenea, Armata nu a specificat componența convoiului, durata și traseul deplasării, ceea ce este explicabil prin însăși natura operațiunilor militare, care impun constrângeri în furnizarea de informații.

Video: martor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
KP
Vezi amu ca o trimis-o extratereștrii pe Taylor Swift ca să influențeze alegerea lui Bolojan și Birta la următoare alegeri :::)))))
Postat 04 Februarie 2024, 19:39 de Sandu2100
Iată cum iese slugărnicia din fanii liberalismului local.
Ăștia, precum vreo 2-3 care se văd mai jos în comentarii, sunt și cei care au cordonul ombilical legat la orice Înaltă Poartă. Ei vor fi aceeași, la înaintare, și peste câțiva ani când o să meargă singuri ca să li se bage cip-uri în cap. Sunt niște "neterminați" din categoria celor care aplaudă atunci când ATM-urile le eliberează niște bani ca să-i joace la păcănele. Ei sunt atât de ignoranți încât nu au minima imaginație să-și vadă în oglindă fața de tontălăi.
Postat 04 Februarie 2024, 09:02 de KP
KP
Tu acuma ești cu Iliescu PSD-escu acum cu USR-esc, acum cu ȘOȘOCUL, acum cu hAUR, acum cu PUTIN, pt tine nu contează aceste aspecte tu nu-i agreezi pe Bolojan și Birta. TU TE VINZI CA O TARFĂ. Românii niciodată nu au avut nevoie de Ruși pana și DEJ respectiv CEAUȘESCU i-au scos afara din țară. REGELE MIHAI A FOST FORȚAT SA ABDUCE, din păcate au fost TRĂDĂTORI CA TINE CARE NE-AU VÂNDUT.
Postat 03 Februarie 2024, 21:40 de Sandu2100
....
Ruta comunicata de apevisti e corecta? Nu cred, ascund ceva! Altminteri incarcau tehnica pe vagoane, chefereu dadea garniturii rang I (proritate fata de orice alt tren). Simplu!
Postat 03 Februarie 2024, 16:02 de pinonel
Kkp
Era..Putin...
Postat 03 Februarie 2024, 11:39 de zorro
Kkp
Iar bați câmpii...ce amprenta de carbon?...tancurile erau pe trailer...sa vezi tu amprenta de carbon,dacă doamne ferește,își trimite puțin junghiurile de tancuri pe la noi...
Postat 03 Februarie 2024, 11:38 de zorro
@KP
Pleaca ma de aici prostule cu aburelile tale. Poti sa fii de capul tau, ca si tara, in aceasta parte a Europei ? A incercat Ceausescu ceva si a ajuns impuscat la zid de catre "fratii" de la rasarit sub conducera lui Gorbaciov. Au fost mai multe tari din zona, vasale Moscovei implicate in Romania in acel decembrie sangeros. Poate una sau doua si de mai departe. Ceausescu a facut greseli si fata de propriul lui popor, din cauza asta a fost usor de dat jos de catre cei care au pregatit totul. Tot "fratii" de la rasarit au si pus labele pe o mare parte din obiectivele ec rentabile si pe importante resurse naturale din tara.
Postat 03 Februarie 2024, 07:07 de Riviera
Prostimea se bucură că România este o țară ocupată militar, economic și politic.
Tot așa se bucură și când merg la cumpărături, dar nu se uită că amprenta de carbon impusă de niște psihopați ai Înaltei Porți de la Bruxelles, se transferă de la tancuri și avioane direct pe bonurile lor de la magazin.
Postat 03 Februarie 2024, 06:46 de KP
Paza buna pazeste primejdia rea
Daca nu eram in NATO era nasol. Puteau sa ne agreseze si prin proxi, ca pe urma sa ne invadeze. Tarile baltice, Finlanda si Polonia stiu cel mai bine asta. Si noi am patit-o cu ei de mai multe ori.
Postat 03 Februarie 2024, 06:32 de Riviera
TheSolarConnection
Mai bine informat, decat speriat... La sfarsitul lunii Ianuaria, a luat inceput exercitiul fortelor NATO din acest an, intr-adevar, se anunta, de a fi una de amploare, care va dura, pana la finalul lunii Martie, potrivit site-urilor oficiale. Eu unul nu mi-as face griji, pana cand, auto-trenurile care transporta echipamentele, sunt civile (vezi video, mai sus). ...
Postat 03 Februarie 2024, 05:51 de Yzzirider
TheSolarConnection
Dacă nu eram în NATO, sigur ne invadau.
Postat 02 Februarie 2024, 21:43 de Sandu2100
Situatie
E mai bine sa fii pregatit decat sa fii luat prin surprindere. Speram sa nu se intample, insa, rusii au tot spus, chiar si inainte cu o zi, ca nu vor sa atace Ucraina si totusi au facut-o.
Postat 02 Februarie 2024, 20:30 de TheSolarConnection
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON