URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2022, 18:18

Controale în autobuzele care transportă navetiști în Bihor: Șoferi amendați pentru că n-au tăiat bilete, dar și pasageri pentru că au preferat „blatul”

Controale în autobuzele care transportă navetiști în Bihor: Șoferi amendați pentru că n-au tăiat bilete, dar și pasageri pentru că au preferat „blatul” foto generic, sursa CJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compartimentul Transport din cadrul Consiliului Județean Bihor a făcut în această săptămână mai multe acțiuni de control în transportul public județean de persoane, axate pe respectarea regulilor privind legitimațiile de călătorie, constatând că metoda „blatului” este practicată în continuare.

Prin urmare, angajații administrației județene au amendat cu aproape 8.000 de lei atât șoferi, cât și „blatiști”.

Potrivit unei informări a CJ Bihor, acțiunile de control au fost derulate în perioada 10 - 14 octombrie, iar cei doi angajați ai Compartimentului Transport au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale: 7 pentru șoferii autobuzelor care transportă navetiști și nu au eliberat titluri de călătorie (amenzile totalizând 6.000 lei) și 18 pentru pasagerii care au călătorit fără bilet sau abonament (câte 100 lei pentru fiecare pasager găsit în această situație).

„Sancțiunea pentru călătorii fără bilet valabil este cuprinsă între 100 și 500 de lei”, precizează comunicatul CJ Bihor, ceea ce înseamnă că sancțiunile au fost aplicate la nivelul minim.

„Pentru început am aplicat sancțiunea minimă pasagerilor, însă am încercat să îi conștientizăm că această practică, „de a te duce cu nașul”, dăunează în cele din urmă sănătății buzunarului tuturor. Creșterile de tarife sau renunțarea de către unii operatori de transport la discounturile practicate sunt rezultatul direct al acestei practici, deoarece banii plătiți șoferului, pentru care nu se eliberează bilet, nu constituie încasări. Astfel se devalizează trasee și unii operatori de transport ajung chiar să le abandoneze. Concluzia este că toți călătorii ajung să nu mai beneficieze de servicii de transport”, a explicat Vlad Gaje, consilier în Compartimentul Transport.

Comunicatul CJ Bihor subliniază că „biletul de călătorie constituie polița de asigurare a călătorului pentru eventuale despăgubiri, în cazul unor vătămări corporale, sau pentru bagaje, în cazul unui accident rutier”, în condițiile în care toți operatorii de transport au încheiate polițe de asigurare pentru persoanele și bagajele transportate.

Pe de altă parte, contactat de BIHOREANUL, Vlad Gaje a precizat că acțiunile de control ale Compartimentului Transport din cadrul CJ Bihor vor continua, urmând să vizeze și alte aspecte, cum ar fi respectarea rutelor și frecvenței curselor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON