URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2024, 09:00

„Artist universal”: Fotograful orădean Ovi D. Pop a primit premiul Leonardo Da Vinci, pentru activitatea lui internațională (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai premiat artist fotograf din România, orădeanul Ovi D. Pop, a primit, sâmbătă, o nouă distincție cu care se poate lăuda: premiul internațional Leonardo Da Vinci, acordat de o fundație din Milano, Italia, pentru artiști din lumea întreagă.

De altfel, premiul și are titulatura „Universal Artist”, adică „artist universal”, organizatorii – fundația Effeto Arte cu sprijinul Muzeului Național de Știință și Tehnologie Leonardo Da Vinci din Milano – dorind să-i omagieze pe cei care ajung să performeze dincolo de frontiere.

Acesta a fost și motivul pentru care artistul orădean s-a numărat printre cei 40 de laureați ai ediției a șasea a acestui premiu internațional: fotografiile lui i-au adus peste 600 de medalii de aur din lumea întreagă, fiind apreciate de specialiști de pe toate continentele.

Chiar în ziua în care a fost distins cu premiul Leonardo Da Vinci, Ovi D. Pop a anunțat pe pagina sa de Facebook că a primit cea de-a 33-a medalie de aur din anul 2024, la un circuit internațional, pentru o fotografie făcută cu drona.

Festivitatea din Milano a avut loc la muzeul care poartă numele reprezentantului marcant al Renașterii. Când și-a ridicat premiul, artistul orădean a amuzat audiența, spunând că a avut un „semn” prevestitor pentru această distincție: în Oradea, locuiește pe strada... Leonardo Da Vinci.

„Este înălțător să-ți fie recunoscută activitatea”, a declarat fotograful pentru BIHOREANUL. Totodată, a precizat că s-a bucurat să cunoască artiștii reuniți la Milano și originari din țări de pe tot mapamondul, de la Ungaria la Uruguay, China, Germania, Iran sau Anglia. Ovi D. Pop a fost însă singurul român premiat la această festivitate.

Toți laureații premiului Leonardo Da Vinci au primit un trofeu și un album de artă contemporană, care cuprinde lucrările lor. Aceste albume vor ajunge și la diferite galerii de artă din lume.

Fotograful orădean era cât pe ce să rateze însă ceremonia din Milano. Sâmbătă, înainte de eveniment, el a rămas blocat, alături de trei prieteni, într-un lift, și a durat mai bine de două ore până să fie eliberați de o echipă tehnică de intervenție.

Ovi D. Pop nu este doar un artist fotograf renumit, ci și profesor în acest domeniu. De câțiva ani, el ține la Oradea cursuri recunoscute de Ministerul Muncii pentru cei dornici să se inițieze sau să se perfecționeze în arta fotografică. Luna viitoare, însă, va lansa ultimul curs de calificare pentru avansați, activitate la care renunță din cauza modificărilor din legislația europeană a muncii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mai asteptam un pic.
Asteptam cu nerabdare,ca artistul de talie galactica ,sa primeasca premiul "MI-AM PLATIT TOATE DATORIILE" sau premiul "AM PRIMIT LOCUINTA A.N.L. ".
Postat 14 Aprilie 2024, 14:54 de Citizen
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON