URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2023, 09:49

A murit actorul Matthew Perry! Chandler, din „Friends”, avea 54 de ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Veste tristă pentru fanii serialului „Friends”. Actorul Matthew Perry, care l-a interpretat pe „Chandler” în popularul sitcom, a fost găsit mort în locuința sa din Los Angeles. Avea doar 54 de ani.

S-ar fi înecat în cadă

Potrivit presei americane, starul a fost găsit fără viață sâmbătă după amiază, în cada din baie. Departamentul de Pompieri din Los Angeles a fost solicitat să intervină prin apel la 911 la ora locală 16.07.

CNN scrie că Poliția din Los Angeles investighează moartea actorului, dar din primele informații, nu au fost găsite indicii care să sugereze fapte penale.

„Perry a murit într-un accident aparent de înec la domiciliul său din Los Angeles, sâmbătă”, notează Los Angeles Times, citând surse din poliție.

Grupul Warner Bros a transmis într-un comunicat către presa americană, că „Matthew a fost un actor incredibil de talentat și o parte inestimabilă a familiei Warner Bros. Television Group". "Impactul geniului său comic a fost resimțit în întreaga lume, iar moștenirea lui va trăi în inimile multora. Este un moment sfâșietor și transmitem dragostea noastră familiei sale, celor dragi și tuturor fanilor săi devotați", se mai arată în informarea citată de CNN.

Contul oficial de Instagram “Friends” a postat un mesaj emoţionant: ”Suntem devastaţi să aflăm de moartea lui Matthew Perry. A fost un adevărat dar pentru noi toţi”.

El i-a lăsat în urmă pe părinții săi.

De la tenis, la actorie

CNN mai notează că Matthew Perry s-a născut în Williamstown, Massachusetts, fiind fiul unui actor și al unei jurnaliste. După ce părinții lui s-au despărțit, Perry s-a mutat în Ottawa, Canada, urmându-și pasiunea pentru tenis, ba chiar devenind jucător de top în Canada. În adolescență, s-a mutat cu tatăl său în Los Angeles, iar apoi, la fel ca el, Matthew a dezvoltat și un interes pentru actorie.

Primul rol creditat a fost în drama "240-Robert" în 1979, scrie CNN, precizând că, de-a lungul carierei sale, Perry a obținut și roluri importante în proiecte TV precum "Growing Pains", "Who's The Boss" și "Beverly Hills, 90210".

Rolul care l-a făcut celebru a fost, în 1994, cel al lui „Chandler”, din sitcomul „Friends”, un personaj amabil și sarcastic, îndrăgit de public. Serialul a atins un nivel de faimă rar întâlnit în televiziune sau oriunde altundeva. „În afara ecranului, actorii au devenit la fel de apropiați ca și personajele lor din show și au negociat împreună pentru a deveni unii dintre cei mai bine plătiți actori dintr-un serial de televiziune la acea vreme”, mai scrie CNN.

Perry a mai jucat și în "Studio 60 on the Sunset Strip", "Mr. Sunshine" și "The Odd Couple".

A luptat cu dependența

CNN mai notează că, în urmă cu un an, Matthew Perry a publicat o carte de memorii intitulată "Prieteni, Iubiți și Lucrurile Groaznice Mari: O Carte de Memorii", în care, între altele, a dezvăluit că abuzul său de opioide a dus la o ruptură de colon când avea 49 de ani. Medicii i-au dat o șansă de supraviețuire de 2%, a scris el, și a fost în comă timp de două săptămâni.

A avut nevoie de nu mai puțin de 14 operații care să-i repare toate leziunile abdominale. De asemenea, actorul a recunoscut că a fost la dezintoxicare de 15 ori de-a lungul anilor în speranța de a-și învinge dependența de droguri.

"Ceea ce mă surprinde cel mai mult este rezistența mea", a declarat el anul trecut pentru „People”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON