URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2023, 19:05

„200 de lei, sincer...”. Directorul Colegiului Economic, care le-a cerut bani elevilor, este cercetat disciplinar de IȘJ Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a informat miercuri după amiaza că directorul Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea, Daniel Negrean, va fi cercetat disciplinar, după ce, așa cum a dezvăluit BIHOREANUL, acesta nu doar că a cerut, ci a insistat ca fiecare elev de clasa a XII-a să cotizeze cu 200 de lei pentru organizarea unei festivități de absolvire cu DJ, bufet suedez, mese de cocktail și ecran de proiecție.

„În ceea privește aspectele de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea apărute în mass-media, vă informăm că reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor, delegați să verifice cele semnalate, au finalizat printr-un raport inspecția efectuată. Raportul a fost prezentat și analizat în aceeași zi, în cadrul Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bihor”, se arată în comunicatul trimis de IȘJ Bihor. 

Potrivit informării de presă, „s-a luat decizia constituirii unei comisii de cercetare disciplinară în cazul directorului Colegiului Economic Partenie Cosma Oradea, prof. Daniel Negrean”. 

„Comisia este constituită, conform reglementărilor în vigoare, dintr-un inspector școlar general adjunct (președinte), un inspector școlar, doi directori și un reprezentant al salariaților de la Colegiul Economic Partenie Cosma Oradea. În continuare, se vor parcurge cu celeritate toate etapele procedurale care reglementează atribuțiile și activitatea comisiei”, au mai precizat reprezentanții IȘJ Bihor.

Directorul Daniel Negrean a fost înregistrat când le cerea ba elevilor, ba părinților să cotizeze cu câte 200 de lei pentru organizarea unei festivități extravagante de absolvire a liceului. „Trebuie să ştii că eşti clasa a XII-a şi să spui din timp: «Mamă, cred că o să mă coste ceva!». 200 de lei, sincer...", le-a spus Negrean viitorilor absolvenți, înregistrarea fiind primită de BIHOREANUL.

Şeful IŞJ Bihor, Horea Abrudan, s-a grăbit să anunțe, miercurea trecută, că va propune Consiliului de Administrație al IȘJ să sesizeze Comisa de Etică a instituției în acest caz. Ulterior, însă conducerea Inspectoratului Școlar a decis să nu se pripească, ci să aştepte concluziile inspecţiei. Felul în care a fost derulată verificarea IŞJ a ridicat semne de întrebare, întrucât, de pildă, lui Daniel Negrean i s-a permis să se afle în aceeași sală cu diriginții claselor de-a XII-a, chemați să dea declarații.

Pe de altă parte, tot BIHOREANUL a informat că la Oradea a ajuns marți Corpul de Control al Ministerului Educației, care are misiunea de a investiga situația revoltătoare de la Colegiul Economic.

Daniel Negrean a fost șef al IȘJ Bihor, iar acum este consilier local din partea PNL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Dupa atâta susținere
unora li se "umflă capul"! Era și timpul sa mai vedem cum PNL-ul se debaraseza de alt "dregător" în învățământ!
Postat 18 Mai 2023, 11:44 de acid
demisia, potlogarule !
Marsh acasa, potaie care ceri zeci de mii de euro si ii umilesti pe elevi zicand ca le dai diploma prin gard ! Nesimtitule !
Postat 17 Mai 2023, 21:15 de topograf
Ars pe rug
Atita tevatura pentru ceva ce e de cind lumea si va fi atita timp cit va fi lumea. Si-o merita, pentru ca a simtit el, la un moment dat, ca nu-si poate servi elevii, patria, poporul, decit ca membru PNL. Asa vor cadea toti, pentru ca si-au batut joc de ASTEPTARILE unui popor chinuit de tot felul de impostori. Bleah, cimpeanu cu accentul lui frantuzit + toti ceilalti, nobletea natiei... Mai e si greva breslasilor. Auzi la ei , vor salariul mediu la orice pedagog debutant. 4500 net. Ei vorbesc de salarii nete, uitind ca in romania se impoziteaza munca cu 45%. Munca adevarata, nu 5 luni vacante pe an...Deh, speciali&esentiali
Postat 17 Mai 2023, 20:30 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON