URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2013, 12:20

"Spirtul" Alcofarm face noi victime: Încă un bărbat a murit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Mierlău a murit în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Judeţean, după ce a băut Alcofarm, un produs foarte asemănător cu spirtul sanitar, folosit ca loţiune cosmetică, dar care conţine o cantitate foarte importantă de alcool metilic, fatal consumului uman.

Potrivit dr. Carmen Pantiş, medic la secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, bărbatul a fost internat pe 4 iunie, prezentând aceleaşi simptome ca pacienţii internaţi după ce au băut spirt sanitar. "Avea acidoză metabolică severă, a orbit şi a intrat în comă profundă. În încercarea de a-i purifica sângele, s-au făcut 4 şedinţe de hemodializă, dar nu a mai rezistat, absolut toate organele i-au fost afectate iremediabil", a declarat dr. Pantiş.

Sora bărbatului a fost cea care le-a spus medicilor că acesta băuse Alcofarm, deoarece în Mierlău produsul încă se vinde, astfel că reprezentanţii spitalului au anunţat Direcţia de Sănătate Publică. "Am şi trimis o echipă în Mierlău, să verifice atât ABC-urile din zonă cât şi cafe-barurile, iar totodată am anunţat şi Parchetul", a declarat luni BIHOREANULUI dr. Daniela Rahotă, şefa DSP Bihor.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, DSP a anunţat luna trecută că produsul Alcofarm, o loţiune cosmetică folosită şi ca spirt sanitar, fabricat de firma Ady Trading SRL, din Năsăud, conţine "o concentraţie de alcool metilic de peste 60.000 de grame pe hectolitru", deşi "nici un produs cosmetic comercializat nu trebuie să conţină alcool metilic".

DSP a început o campanie de controale mixte efectuate în colaborare cu inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, la agenţi economici, depozite, distribuitori şi unităţi de desfacere, pentru a retrage de pe piaţă acest produs, deoarece pune în pericol sănătatea oamenilor.

În paralel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început o amplă anchetă, autorităţile bănuind că Alcofarm a stat la baza decesului multora dintre cei 19 bihoreni care au murit în primele 4 luni din 2013 din cauza intoxicărilor cu combinaţii alcoolice.

Potrivit şefei DSP, deocamdată, în urma controalelor, în nicio unitate din Bihor nu a fost descoperit Alcofarm. "Produsul nu s-a mai descoperit în alte locuri în judeţ şi nici în acest caz nu putem fi siguri, deocamdată, că a fost vorba de Alcofarm. Acest aspect va fi stabilit ulterior, în urma analizelor şi anchetei efectuate", a mai precizat dr. Rahotă.

Citiţi pe această temă şi articolul: Atenţie, pericol! "Spirtul" Alcofarm, retras de pe piaţă din cauza concentraţiei de alcool metilic!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON