URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2012, 17:31

Liderul sindical al Universităţii, primul candidat înscris oficial în cursa pentru noul rector

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu două zile înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector, liderul sindicatului Corpul Profesional Universitar, Gheorghe Ionescu, şi-a depus candidatura. Până acum, el este singurul pretendent la un mandat de rector, însă termenul limită este vineri, ora 15.

"Miercuri, domnul Constantin Gheorghe Ionescu şi-a depus candidatura pentru funcţia de rector, fiind singura candidatură depusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii, Olimpia Popoviciu.

După cum a declarat BIHOREANULUI când s-a deschis perioada de depuneri a candidaturilor, dacă va ajunge rector, Ionescu vrea să demonstreze mai multă transparenţă în exercitatea funcţiei decât actualul ei ocupant, Cornel Antal, să stimuleze profesionalismul cadrelor didactice şi să sprijine universitarii tineri.

Alături de Ionescu, pentru funcţia de rector şi-a mai arătat interesul actualul rector. Antal nu a spus pe şleau, însă, dacă poate sau nu candida, dat fiind că a acumulat deja peste patru ani de mandat, iar printr-un nou mandat ar fi rector vreme de opt ani şi şapte luni. Asta în condiţiile în care legea interzice oricărei persoane să ocupe funcţia de rector mai mult de opt ani.

În cazul în care Antal nu se va înscrie în cursa pentru noul rector, cel mai probabil o va face decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Constantin Bungău. Acesta n-a declarat, încă, nimic privind obiectivele sale, dacă va fi ales rector.

Alegerile pentru noul rector al Universităţii din Oradea vor avea loc pe 8 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
compeltare Felea
sa nu uitam si procedurile facute in dorul lelii, in temeiul unui asa zis management al calitatii! Pagini intregi scrise de dragul de-a fi scrise de niste functionari mediocri intelectual, fara cap si fara coada si mai ales fara sa urmareasca scopul final: acela de a imbunatati calitatea sistemului de invatamant.
Postat 19 Ianuarie 2012, 10:54 de Lucica
felea
acuma nici Felea nu e usa de biserica, sa fim cinstiti. doar gestionarea defectuoasa a unor proiecte care a dus la pierderi de multe milioane din partea universitatii, afacerea cu doctoratele unde-si angajeaza slugi pentru activitatile sale in schimbul titlului de doctor. asta ca sa echilibram balanta.
Postat 19 Ianuarie 2012, 10:29 de ioan si nu ion
@ioan si nu ion
are el 90-95... la IQ...
Postat 19 Ianuarie 2012, 09:21 de sorbonel
MALEFICUL
Nu pot sa inteleg cum un asemenea porc are tapeul sa candideze la functia de Rector si sa denigreze pe domnul prof. FELEA,avand in vedere faptul ca nu are competentele profesionale si moralitatea necesara nici macar pentru a fi cadru didactic. Este un impostor si un om bolnav psihic impreuna cu plagiatoarea lui fiind amandoi securisti facand politie politica,cereti referinte de la locurile lor de munca anterioare daca nu va este inca clar cu cine aveti de-a face si cat rau au putut face Universitatii din Oradea.Au promovat numai prin fals minciuna si santaj.
Postat 19 Ianuarie 2012, 08:36 de Constanta POPESCU
locul 2
a propos, dom\'le. stiti ca la noi la tara, cand nana floare vede un bastan de-asta cu functie si mai ales pe la 250 de kg, zice ca s-a ingrasat pe banii boborului si de multa munca. si in ferma animalelor, porcu al\' mai gras se voia sef. deci, ar fi bine, si pentru sanatate, sa ajungeti pe la 90 kg, 95.
Postat 18 Ianuarie 2012, 20:34 de ioan si nu ion
locul 2
trebuie sa-l urmariti pe ionescu. va fi pentru prima data in istoria de 15 miliarde de ani a universului, cand cineva care va candida singur, va iesi pe locul doi!
Postat 18 Ianuarie 2012, 20:32 de ioan si nu ion
om rar
Ionescu este un om rar... rar intalnesti un om asa de prost... vai de capul tuturor daca acest individ cu IQ negativ... stiti si voi...
Postat 18 Ianuarie 2012, 18:13 de sorbonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON