URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2016, 16:33

Bani pentru şcoala ta: Două colegii din Bihor au câştigat aproape 9.000 de euro într-o competiţie de educaţie financiară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două şcoli din Bihor au câştigat recent cea de-a treia ediţie a competiţiei naţionale de educaţiei financiară "Bani pentru şcoala ta", organizată de Junior Achievement România, la care, anul acesta, au participat peste 25.000 de elevi, profesori, părinţi şi alţi susţinători care au parcurs traininguri specifice.

Câştigătoare au fost desemnate Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd şi Colegiul Naţional "Avram Iancu" Stei, prima unitate de învăţământ urmând să primească o finanţare de 4.512 euro, după ce s-a clasat pe prima poziţie la categoria licee mari, iar cea de-a doua va beneficia de 4.378 euro, după ce a concurat la categoria liceelor mici.

Elevii celor două şcoli au urmat cu brio trainingurile online de educaţie financiară şi comerţ electronic BaniIQ şi Banii pe net. "Cele două finanţări oferite vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea unităţilor şcolare prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente şi resurse educaţionale", au anunţat, joi, reprezentanţii Junior Achievment România.

A treia ediţie a competiţiei "Bani pentru şcoala ta" s-a desfăşurat pe o perioadă de opt săptămâni, timp în care peste 25.000 de elevi, profesori, părinţi şi alţi susţinători au intrat în competiţie, parcurgând cele două traininguri, câştigând EUROpuncte pentru liceele pe care le susţin şi dobândind informaţii esenţiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiţii şi relaţia cu banca (trainingul BaniIQ), dar şi despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe şi impozite (trainingul Baniipenet).

Cele trei ediţii ale competiţiei au avut ca scop formarea abilităţilor de a administra eficient resurse financiare şi de a lua decizii responsabile în mediul offline, cât şi în cel online. În total, 100.000 de elevi, profesori, părinţi şi alţi susţinători au parcurs cele două traininguri.

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educaţie antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă.

39 de ţări din Europa şi 123 de ţări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi cu susţinerea comunităţii de afaceri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON