URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Ianuarie 2012, 13:51

Horea Vuşcan: Selina şi Kiss au dat un "tun imobiliar" cu Cartierul Luceafărul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Contract suspect

Folosindu-se de articole din ediţiile publicaţiilor locale din 2005, printre care şi articolul "Cartierul Kiss" apărut în BIHOREANUL, preşedintele Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni Bihor a declarat miercuri că amenajarea cartierului Luceafărul s-a dovedit a fi "un tun imobiliar".

Horea Vuşcan a afirmat că Alexandru Kiss, fost preşedinte al Consiliului Judeţean între 2004-2008, a vândut metrul pătrat de teren pe Calea Aradului către Selina cu 40-50 de euro, adică mult sub preţul pieţei. "Acum, în condiţii de criză, spre exemplu în zona centrală, preţurile sunt de 1-1.500 de euro pe metru pătrat. Dar, şi dacă ar fi 4-500 de euro, tot e mult mai mult decât preţul la care a vândut Consiliul Judeţean", a spus Vuşcan într-o conferinţă de presă.

Mai mult, el acuză faptul că la vânzare CJ a luat bani doar pentru amprenta la sol a blocurilor, nu şi pentru spaţiile adiacente, care fac parte tot din cartierul Luceafărul.

Preţuri "explodate"

Vuşcan a explicat jurnaliştilor că a abordat acest subiect fiindcă a aflat cât costă un apartament abia după inaugurarea celui de-al doilea bloc al cartierului, adică la finele lunii decembrie.

"E cel mai mare tun imobiliar după '89, după cum îl numea Radu Ţîrle. În 2005 Alexandru Kiss afirma că se vor face 2.000 de apartamente la preţuri cuprinse între 18-22.000 de euro şi se făceau liste pe care orădenii se puteau înscrie pentru cumpărarea acestora, chiar şi în rate de 100 euro lunar. Acum s-au inaugurat primele două blocuri şi am observat cu stupefacţie că preţul este de 180-220.000 de euro, chiar şi 300.000 de euro pentru unele apartamente", a spus preşedintele MDVA Bihor.

Vuşcan a spus că, din câte ştie, listele făcute iniţial de cumpărători nu au fost respectate. "Cel mai probabil din cauza preţului nici nu şi-ar fi putut cumpăra oamenii apartamentele", a adăugat acesta, concluzionând că "ceea ce ar fi trebuit să fie un prioiect social a devenit un tun imobiliar pentru a da mai mulţi bani oportuniştilor".

Să se facă audit!

În final, Vuşcan a anunţat că îi va cere actualului preşedinte al Consiliului Judeţean să comande un audit în ceea ce priveşte contractul cu Selina şi respectarea proiectului iniţial. "Voi depune cel mai probabil mâine (n.r. - joi) o adresă către Radu Ţîrle, prin care îi solicit să nu-i fie frică să facă public contractul dintre CJ şi Selina, cu toate actele subsecvente. De asemenea, cer să se aducă o firmă externă care să facă un audit, iar rezultatele acestuia să fie făcute publice", a spus Vuşcan.

De asemenea, el a subliniat că în 2007 toţi politicienii "au salutat" proiectul de construcţie a cartierului Luceafărul. "M-ar interesa ce părere au acum politicienii, de la Ghilea (n.r. - actualmente prefect) la Bolojan (n.r. - pe atunci prefect), Kiss, Petru Filip (n.r. - fost primar) şi alţii".

În plus, Vuşcan s-a arătat indignat că aceeaşi firmă Selina are în continuare contracte importante cu autorităţile locale. "Supărător e că, deşi se vede clar acest tun imobiliar, banul public merge tot la aceeaşi firmă. Firma de curte a Primăriei este tot Selina", a spus Vuşcan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
hmmm
gura pacatosului adevar graieste.... de data asta are dreptate. nu de tot, dar cam 99%. sic
Postat 05 Ianuarie 2012, 22:11 de miha
Vuscan e un nimeni
Nu-i mai dati mai atata importanta acestui putoi penibi, cred ca nici muierea nu-l voteaza! :))))))0
Postat 05 Ianuarie 2012, 15:52 de Petrache
PENIBILUL vUSCAN
Vuscane, vezi sa nu se intoarca toti impotriva ta, ca te-o ferit norocu de furia lor, a celor carora le-ai ucis familiile si a celor pe care i-ai lasat pe drumuri de la fabrica de ulei, ca o sa te scoata cu forta din oras. Un om de teapa ta ar trebui sa stea deoparte sa-si vada de familie si sa se bucure ca nu e inchis fiindca a dat bani, nu sa iasa prin ,,conferinte de presa\". Tu baiete nu te vezi ca esti penibil??? Consilierii tai ziaristi cu care bei pe la carciumi au uitat sa-ti spuna ca esti PENIBIL???
Postat 05 Ianuarie 2012, 15:47 de Mihai
Vuscan Criminal
Apooo`, dragu meu Vuscan, pana acuma pe unde ai fost ??! ca si vviitor candidat la primarie, tu trebuia sa stii mersul treburilor prin oras, inclusiv asta. Ne-ai dezamagit de data asta :)) Buna dimineata dupa 5 ani, hop si dumitale ! Acuma, strategia ta de gica-contra, dupa horror-esecul cu Iosia, cal-troian timp de un an, vii si peste kiss-benny. Sa nu crezi ca vor fi cu ceva mai prejos decat bolojanu`. Tu redeschizi un dosar vechi, dar poate, subit, si peste al tau se va pune un refresh si re-analyze, poate e cel putin atat de interesant pentru opinia publica si istoricul tau ...daca tot esti atat de mare vendeta. Deocamdata nu m-ai convins, ai la activ ceva dupa care nu multi oameni ar fi iesit in public o viata, si un error dupa care n-as pasi prin iosia nord. Bihoreleeeee .... cum poti acorda importanta unui subiect ca asta, cand tu ai avut un articol mare de tot prin 2008 , cand exact astea le spuneai. Trebuia sa o iei cca insulta... unde ai ajuns si tu??!! postat de: Crinuletz Pontescu P.S Felicitari celor care nu au uitat cine e cu adevarat Vuscan
Postat 05 Ianuarie 2012, 15:42 de Bogdan
hop se baga
Apooo`, dragu meu Vuscan, pana acuma pe unde ai fost ??! ca si vviitor candidat la primarie, tu trebuia sa stii mersul treburilor prin oras, inclusiv asta. Ne-ai dezamagit de data asta :)) Buna dimineata dupa 5 ani, hop si dumitale ! Acuma, strategia ta de gica-contra, dupa horror-esecul cu Iosia, cal-troian timp de un an, vii si peste kiss-benny. Sa nu crezi ca vor fi cu ceva mai prejos decat bolojanu`. Tu redeschizi un dosar vechi, dar poate, subit, si peste al tau se va pune un refresh si re-analyze, poate e cel putin atat de interesant pentru opinia publica si istoricul tau ...daca tot esti atat de mare vendeta. Deocamdata nu m-ai convins, ai la activ ceva dupa care nu multi oameni ar fi iesit in public o viata, si un error dupa care n-as pasi prin iosia nord. Bihoreleeeee .... cum poti acorda importanta unui subiect ca asta, cand tu ai avut un articol mare de tot prin 2008 , cand exact astea le spuneai. Trebuia sa o iei cca insulta... unde ai ajuns si tu??!!
Postat 05 Ianuarie 2012, 05:46 de Crinuletz Pontescu
Vuscan are dreptate!
Vuscan are dreptate. Spune lucrurilor pe nume. Si eu am fost pe lista de la CJ. Peste catva timp cei de la Selina m-au invitat sa cumpar si cand am aflat ce preturi sunt mi-au cazut ochii in gura! N-am avut aer. Ce tupeu... Nu inteleg cum adica dintr-un teren al statului de la fostele unitati militare, un smecher si firma lui sa faca afaceri imobiliare. Indiferent cine spune, problema e reala. Iar argumentul ca altii au dat tunuri si mai mari e penibil. Marieta, esti penibila si tu! cici, si tu! Sanyi sa traiasca!
Postat 04 Ianuarie 2012, 23:13 de Cristian
Hop si drogatul
Eu cred ca drogatul Vuscan a vrut sa-si ia apartament in cartierul Luceafarul si nu i-au ajuns banii, i-o fi dat pe droguri. Il sfatuiesc totusi sa-si cumpere in Iosia, sunt mai ieftine acolol
Postat 04 Ianuarie 2012, 20:29 de Marieta
Taranii si drogatu
din cate stiu filip a dat moca terenul celor de la impcat. macar kiss a luat ceva bani pe teren, si el si cj bihor. in schimb primaria nu a luat de la impcat, doar filip. dar voi taranii (la asa ziaristi ma refer) o muscati. va fraierste drogatul cum vrea.
Postat 04 Ianuarie 2012, 18:25 de cici
dar ce ploaie vine de la cluj
nu ştiu cât de tun este acesta dar ştiu clar de tunul "EUROPA"!!!! Dat de PDL-istul FILIP(şi parcă mai era un "sfânt" multilateral deyvoltat prin preajmă!). tun despre care s-a tot scris în bihoreanul. şi cică nimeni nu e vinovat că nu s-a urmărit dacă termenii unei LICITAŢII PUBLICE sunt respectaţi! că doar facem LICITAŢIA, şi după asta, PA! nu ne mai interesează! DNA-ul le-a dat patalamaua, şlagărul bine cunoscut:"nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni!" tun si mai mare pregateste acelasi dezvoltator la cluj în aşa numitul proiect LOMB, proiect început de boc, continuat de apostu(exact, ăla cu pepenii!)şi probabil nesfârşit(dar cu banii luaţi)
Postat 04 Ianuarie 2012, 14:36 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON