URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Ianuarie 2014, 12:58

Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO)

Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
Apărătorii drepturilor animalelor au protestat la Balc, în frunte cu Remus Cernea: Stop killing, play tennis! (FOTO) (foto: Vier Pfoten)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vânătoarea de la Balc a început sâmbătă dimineaţă, la ea luând parte, conform tradiţiei, magnaţi din toată lumea. La fel ca oaspeţii lor, Ion Ţiriac şi fiul său, Ion Ion, au sosit pe domeniu încă de vineri după amiază.

Sâmbătă dimineaţă, în faţa domeniului au apărut şi activiştii pentru drepturile animalelor. Protestatarii, activişti ai Fundaţiei Vier Pfoten şi ai Asociaţiei Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor, au sosit încă de dimineaţă devreme, unde s-au postat în faţa porţii la intrarea pe domeniu, cu un banner pe care scrie "Stop killing, play tennis" (nu ucideţi, jucaţi tenis), lăsând totuşi, maşinile să treacă.

Pe marginea drumului, câţiva protestatari îmbrăcaţi în costume de mistreţi au afişat coli A4 pe care scrie în engleză: "Dear guests, this year's hunt is canceled. We play tennis instead" (Dragi oaspeţi, anul acesta vânătoarea s-a anulat. Jucăm tenis), cu trimitere la sportul practicat de Ţiriac.

La Balc a sosit şi deputatul Remus Cernea, cunoscut ecologist, care a spus că ar trebui date legi care să "oprească acest masacru" şi a jucat demonstrativ tenis alături de ceilalţi activişti.

De altfel, Cernea a şi sunat la Poliţie şi a solicitat de urgenţă deplasarea unui echipaj, pentru a constata "infracţiunile" în desfăşurare la proprietatea lui Ţiriac. "Am cerut şi eu permisiunea de a intra o dată cu Poliţia în aşa-numitul "Complex de vânătoare" şi mi s-a spus la poartă să fac o cerere, iar în 30 de zile voi primi un răspuns...", a scris Cernea pe Facebook.

Pe de altă parte, conform ziare.com, Asociaţia pentru Combaterea Abuzurilor a reclamat prezenţa unei ambulanţe la vânătoare, susţinând că nu se pot folosi serviciile de urgenţă în scop comercial. În replică, însă, reprezentanţii ambulanţei bihorene au comunicat că, potrivit legii, există posibilitatea solicitarii unei ambulanţe contra cost.

Ca de obicei, şi anul acesta în jurul vânătorii de la Balc planează misterul. Gonacii, localnici din sat meniţi să alerge vânatul, nu au voie să vorbească despre eveniment, iar lista participanţilor este ţinută secretă. Totuşi, între cei văzuţi şi anul acesta se numără prinţul Dimitrie Sturdza şi Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume.

Pe lângă cei doi, anii trecuţi printre invitaţi s-au mai numărat şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, dar şi George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Klaus Mangold (DaimlerChrysler), Siegfried Wolf, preşedintele companiei Magna Europa, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Prima vânătoare de la Balc s-a desfăşurat în 2005, când au fost impuscaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare. Terenul a fost concesionat de Ion Ţiriac în anul 2002, iar contractul cu statul român expiră în 2015.

Citiţi mai multe despre vânătoarea de la Balc, în articolul Invitaţi de Ţiriac, magnaţi din toată lumea vin, în weekend, la vânătoarea de la Balc

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
vai,vai..
..Cernea e un bulangiu notoriu venit in campanie electorala in Bihor...Cernea hai sictir de bulangiu nenorocit!
Postat 12 Ianuarie 2014, 09:52 de Nea taticu
vanatoarea
Cernea, un gay de tot risul lumii,un terchea berchea, s-a trezit si el sa apere mistretii ...ha,ha,ha.Domnisoara Cernea lasa bre ca te vor invita gay tai la mitingurile voastre...Dl TIRIAC este un mare fost sportiv care a adus si aduce numai laude poporului roman din partea strainilor.
Postat 12 Ianuarie 2014, 07:54 de trifa
Tiriac si sportu
Tiriac a facut avere nu din sport, ci din combinatii cu securitatea. El nu a facut performanta dupa 89, ci inainte. Sa se termine odata pt totdeauna cu mitul Tiriac-bogat din sport. Nimeni nu putea nici macar iesi din tara inainte de 89, fara sa semneze la militieni. El a stat afara si tot acolo cu ajutorul numelui si a increngaturilor securiste a facut manevre. E un borfas, un zgarcit ordinar si cu un fiu cocalar drogat. Un cioban cu figuri de Monaco, da tot un cioban.
Postat 12 Ianuarie 2014, 04:37 de Match trucat
Invidiosilor !
Crapa ranza-n voi ca altii au iar voi sunteti niste coate goale ! Cine v-a oprit sa faceti sport la nivel de inalta performanta si implicit sa faceti bani ? Azi ati fi putut avea si voi bani si astfel de invitati insa nu sunteti decat niste terche-berchea ciudosi, care stau doar pe la usile si gardurile altora care au, chiorandu-se inauntru, peste gard.
Postat 12 Ianuarie 2014, 01:22 de Game, Set & Match !
Tiriac si cocaina
Aud tot felu de aberatii gen e proprietate privata asa ca darlaii astia pot face ce vor. Atunci cand tontul ala de fiu al sau, cu acelasi nume cretin, pompa cocaina, tot pe proprietate privata, nici acolo legea nu actiona ? Ha ma Tiriace ? Tata securist, fiu drogat si mai vin cretinii astia sa ne tina lectii de drept si morala.
Postat 11 Ianuarie 2014, 23:51 de Anticocaina
mascarici an de an
in fiecare an acelasi circ noroc ca nu tine mult se stang cate zece douazeci de pierde vreme de la nu stiu ce ong ca in rest nu mai auzi de ei tot anul si fac circ ieftin cu o foaie zbarlontata la gat mari aparatori de animale aceleasi texte invechite mergeti naibi la munca si faceti ceva bun lasati gainariile mergeti la rosia montana pungesti felix acolo sa vorbim de ecologie si animale e dar e o mica problema acolo trimite ponta jandarmi si nui loc de prostii sau aveti interdictie intracolo dela dottore plagiatore
Postat 11 Ianuarie 2014, 23:37 de grisly the bear
unii oameni pur si simplu nu suporta
cernea.....nici de gonac nu esti bun...nu stiu cum ai ajuns deputat. te-a trimis ponta sa il huiduiesti pe tiriac? toate astea sunt din partea unor oameni care nu il au la suflet. carora le e ciuda ca a ajuns asa sus, si isi permite sa stea la aceeasi masa cu unii din cei mai puternici oameni din europa si din lume. huooooooo, ecologisti de tot rahatul.
Postat 11 Ianuarie 2014, 22:18 de lume
asonatu 9mm
i-auzi sa intre tarzan inauntru ce sa cauti tu acolo ba tu nu vezi ce oameni sunt acolo si cum arati tu si apoi ar mai fi exitat un pericol maxim acela ca nu cumva sa fii confundat cu vreun mistret ca la cum arati nu era ceva imposibil si sa te fii luat asti drept carne de tun pardon de pusca in loc sa va pierdeti vremea cu maruntisuri atarnaduva la gat o foaie a4 mai bine colectati fiecare cate un sac de deseuri ca mai mult aveam de castigat si noi si voi mergeti si pe la abatoare crescatorii de pui etc trebuia sa veniti inainte de craciun cand am taiat si eu porcul sa protestati si la usa la mine da poate la anu ca nui tarziu sa vedeti ce proteste vas da eu sa va ssaturati voi de prostii.
Postat 11 Ianuarie 2014, 20:06 de mistretu AJUTOR !!!!
!!!
Imi este mila pt. orice animal..dar daca ati stii cate daune provoaca acum porcii mistreti oamenilor care au muncit tot anul trecut pt. a avea ceva in granar si porumbar....vorba cuiva de mai jos ..se taie padurile...zilnic masini super pline de lemn sacrificat si nimeni n-are nici o treaba...
Postat 11 Ianuarie 2014, 19:53 de cristi
briciu
mai bine treci pe la frizer prima data bai tarzanule ca nici nu stii ce animale micute poti avea pe acolo huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu aici cheeta jane tu .
Postat 11 Ianuarie 2014, 18:46 de frizerie non stop
protest publicitar
doar aici ies ei in evidenta(protestatari),romania e defrisata de codrii si adevaratele animale salbatice mor cu adevarat in chinurii nu ca la balc crescute si ingrijite pe urma ucise prin impuscare,nu aud de astia sa protesteze sa pazeasca fauna salbatica cu adevarat a romaniei,sau trezit sa vina la poarta unui om care isi ucide propriile animale,ma mir ca nu protesteaza la abatoare,dar ca sa aiba banii de la sponsorii ma gandesc ca trebuie si ei sa fie vazuti ca isi merita sponsorizarea,in ziua de azi a fi ong e o afacere banoasa,vezi n si n de cazuri cu maidanezi din buculeshti,deci e numai publicitate!!!!!! sa nui credeti.
Postat 11 Ianuarie 2014, 18:42 de eucumine
tile
combaterea abuzurilor da la meciurile de fotbal ce urgente sunt idiotilor cate abuzuri se produc asupra oamenilor nu va sesezati cretinilor axativa pe lucruri importante cretinilor nu pe nimicuri
Postat 11 Ianuarie 2014, 18:39 de hopa si eu
capital politic o javra
a fost CERNEA la PUNGESTI ca nu l-am vazut pe acolo sau nu la lasat PONTA ACOLO A FOST CIOCUL MIC AICEA FACE PE MARELE ECOLOGIST SAU POATE E MAI TOXICA VANATOAREA LUI TIRIAC DECAT ACELE 600 DE SUBSTANTE PE CARE LE VOR INJECTA IN SOL SI APOI SA BEA PROSTI APA ADUSA PROBABIL DE VREO FIRMA DE A LOR SAU DE VREUN ABOLIT DE AL PUTERI CA DIN ROMANIA NU CRED CA VOM MAI PUTEA BEA mai nou n-ai voie sa faci nimic numai sa platesti taxe si impozite n-ai voie sa cresti porci acasa vaci gaini nimic numai sa cumperi de la ei din alea cu hormoni si furaje la greu si apoi te miri ca e lumea plina de cancer NU DOMNU CERNEA ce ai facut pana acum din punct de vedere al ecologiei in parlament ne spui si noua ca nam auzit de nimic notabil. o sa aparam acuma caini nu oameni si copii sunt mai importante animalele te pomini
Postat 11 Ianuarie 2014, 18:32 de spanu
stop....
stop playing tennis, start killing idiots :))) se poate incepe cu acei ecologisti
Postat 11 Ianuarie 2014, 16:37 de gicu
si ce daca?
Si ce daca a venit Cernea ,a uitat Tiriac sa-l invite sau poate a venit sa-si sustina protestul anticamasi pe care la pus Zgonea sa-l faca si a gasit aici conditii optime ,camere de televiziune personalitati una si una.Daca voia sa intre si el poate trebuia sa se inscrie intre gonaci si sa fie si el aproape de cei mai influenti oameni ai momentului.Am impresia ca televiziunile ne manipuleaza(aceleasi televiziuni care au lipsit de la protestele de la Pungesti unde jandarmii bateau taranii pt vina de as apara pamintul).La fel si pacaliciul asta de Cernea si colegii lui.Cred ca Tiriac are tot dreptul din lume sa-si reduca efectivele proprii de porci ,iar metoda impuscarii animalelor sa folosit sute de ani si dintr-o data nu mai e buna ,probabil ca nu e placul lui Cernea.Daca am buni crestini nu am apara drepturile porcilor ci a copiilor si a batranilor,cele mai defavorizate categorii sociale la ora actuala ,ne-am opune CIANURILOR SI GAZELOR DE SIST.
Postat 11 Ianuarie 2014, 15:51 de Ovidiu
mind your own business
BAIII rahatilor, mind your own business! E proprietate privata. Attention whores in frunte cu cernea.
Postat 11 Ianuarie 2014, 15:39 de ionica
bagareti mari ecologisti
omul a cumparat teren creste mistreti singur are angajati plateste impozite etc vaneaza pe terenul dumnealui daca aveti ceva dovezi incriminatoare exxista organe de control sesezatile spre deosebire de alti care se dau mari ecologisti si corecti el nu braconeza ca alti pe ascuns SAVA ROXIN ETC cei care ar trebui sa ii prinda pe braconeri adica lupul paznic la oi nu omul face totul legal a investit bani seriosi acolo nu ca braconeri pe ascuns si vaneaza de zeci de ori mai mult ca tiriac dar vorba aia hotul neprins negustor cinstit nu si inca ceva cata investitie fac braconeri zero cat impozit platesc cati angajati au locuri de mulca asa ca ciocu mic si punetiva pe treaba cresteti si voi mistreti.platiti taxe cumparati teren etc iar in legatura cu ambulanta la meciurile de ftbal cum etreaba mare idiot remus cernea in parlament ce afacut cernea asta asta nu ne spune de mai bine de un an i-a sa auzim a frecat menta sau ce dute si fa ceva notabil acolo idiotule lasa prostiile.
Postat 11 Ianuarie 2014, 14:54 de spanu
deuteriu
no problem
Postat 11 Ianuarie 2014, 14:51 de draghe jolti
Niste golani batrani
Daca is impotenti, batrani si frustrati, normal ca in cea mai bananiera tara europeana, cu spaga de rigoare isi pot revarsa ofurile. Niste gunoaie care nu si-ar permite asa ceva in tarile lor, pentru ca ar fi luati cu asalt de oameni cu o constiinta civica un pic mai dezvoltata ca a noastra. E o bataie de joc crunta !
Postat 11 Ianuarie 2014, 14:48 de Marcel
Care ,,vanatoare" ?!
Sa intri intr-un tarc, sa tragi cu pusti cu vizare laser, cu repetitie, nu-i vanatoare ! Daca vor adrenalina sa puna mana pe ghioaga, sa intre in padure si sa vina cu mistretul pe umeri. Da' cine, psihopatiii aia care nu-s vad p**a de burta ?
Postat 11 Ianuarie 2014, 14:18 de DlGoe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON